Prijs van een geslachtsverandering in Tunesië

prijs geslachtsverandering tunesië 1
Geschreven door Maria

Klinieken voor geslachtsveranderende chirurgie (man naar vrouw) in Tunesië tegen de beste prijs. Vind artsen die gespecialiseerd zijn in plastische en esthetische chirurgie en vergelijk prijzen, kosten en meningen.

BesteKlinieken.com geeft informatie over geslachtsverandering in Tunesië en helpt u bij het boeken van een operatie bij gekwalificeerde chirurgen. Deze inhoud is alleen voor informatieve doeleinden en is niet bedoeld ter vervanging van het advies van een medische professional.

Prijs van een geslachtsverandering in Tunesië

De gemiddelde kosten van een geslachtsverandering in Tunesië in Tunis zijn 3000 euro. Afhankelijk van uw wensen kan de prijs variëren van 2800 euro tot 3200 euro.

IngreepKosten Tunesië
Geslachtsverandering3000 €

Wat is een geslachtsverandering?

Ook bekend als geslachtsveranderende chirurgie of geslachtsverandering in Tunesië, gaat het om de chirurgische ingrepen die nodig zijn om de geslachtskenmerken van een persoon van het ene geslacht naar het andere te veranderen. De term “transgender” kan gebruikt worden om naar zo’n persoon te verwijzen. De procedure kan gebruikt worden om iemand van mannelijk naar vrouwelijk of van vrouwelijk naar mannelijk te veranderen.

De M to F procedure omvat het veranderen van de mannelijke genitaliën zodat ze eruitzien en functioneren als vrouwelijke genitaliën (inclusief vaginoplastiek), ontharingstherapie, hormoonvervanging, gezichtsfeminisatiechirurgie en borstvergroting.

De hormonale behandeling wordt een jaar voor de operatie gestart en daarna voortgezet. Oestrogenen helpen de lichaamscontouren te hervormen en stimuleren de groei van de grote schaamlippen. Ten minste één therapeut moet het psychologische welzijn van de patiënt beoordelen voordat hij/zij het groene licht geeft.

De beslissing om een borstvergroting te ondergaan moet weloverwogen zijn en rekening houden met de risico’s en mogelijke bijwerkingen. U moet ook realistische verwachtingen hebben van de resultaten van een borstimplantaatoperatie om teleurstelling te voorkomen. Kom meer te weten over de procedure, de herstelperiode en mogelijke complicaties – vraag het uw arts of chirurg als u twijfelt.

Wat houdt een geslachtsveranderende operatie (van man naar vrouw) in?

Klinisch gesproken staat een geslachtsveranderende operatie in Tunesië bekend als een “genitoplastiek”. Dit type operatie kan worden uitgevoerd om iemand van vrouw naar man of van man naar vrouw te veranderen.

Het is heel belangrijk om te begrijpen dat u, voordat u een operatie ondergaat, eerst een transitie moet ondergaan. De geslachtsverandering is een lang proces dat veel geduld en veerkracht vereist. Bovendien zal het enorm helpen als u een solide ondersteuningssysteem hebt om u door de moeilijke tijden heen te helpen. Het is ook essentieel dat u een therapeut hebt die u niet alleen helpt met uw emotionele welzijn voor en na de overgang, maar u hebt ook een aanbevelingsbrief van uw therapeut nodig voordat u geopereerd wordt.

De overgang van man naar vrouw omvat een penectomie (verwijdering van de penis), orchiectomie (verwijdering van de testikels), vaginoplastie (creatie van een vagina) en feminiserende genitoplastie (creatie van vrouwelijke genitaliën). Tijdens de operatie krijgt u een algehele narcose.

Een jaar voor de operatie moet u beginnen met een hormoonbehandeling om de contouren van uw lichaam te hervormen en de groei van uw grote schaamlippen te stimuleren. De hormoonbehandeling wordt ook na uw geslachtsveranderende operatie voortgezet.

Er zijn populaire MTF geslachtsveranderingstechnieken om uit te kiezen, waarvan er twee zijn: huidtransplantatie geslachtsverandering – de meest populaire SRS procedure, de diepte van de vagina kan tot 13-15 cm (5-6 in) zijn. Een andere is geslachtsveranderende chirurgie met darmtransplantatie – geschikt voor mensen met minder scrotale huid en mensen die de voorkeur geven aan een gesmeerde vagina en wordt beschouwd als de duurste procedure.

Er zijn nog andere procedures die u kunt ondergaan om volledig van mannelijk naar vrouwelijk te veranderen. Dit kunnen borstimplantaten zijn, gezichtsfeminisatiechirurgie (FFS), een andere procedure om het uiterlijk van de adamsappel te minimaliseren, enz. Alle procedures om een volledige overgang mogelijk te maken variëren naargelang de behoeften van het individu en, natuurlijk, het budget.

Voorwaarden voor chirurgie

 1. Patiënten moeten minstens 20 jaar oud zijn of toestemming van hun ouders/wettelijke voogden hebben voor patiënten tussen 18 en 20 jaar.
 2. Ten minste 12 maanden succesvolle en ononderbroken ervaring als vrouw hebben.
 3. Ten minste 12 maanden onafgebroken hormonale behandeling.
 4. Een psychiater moeten raadplegen in haar land van herkomst en in het land waar de operatie zal worden uitgevoerd (dit kan worden geregeld in het ziekenhuis van uw keuze in Tunesië).
 5. Fysiek in staat zijn om de operatie te ondergaan.

Populaire technieken voor MTF geslachtsveranderende chirurgie (SRS)

1. SRS met inversie van de penishuid

 • Gericht op patiënten die geen vagina willen voor geslachtsgemeenschap, vooral populair bij oudere transgenders. De diepte is ongeveer 2 tot 4 cm en voorafgaand aan de operatie moet de penis onthaard worden.
 • Operatie: 2,5 uur
 • Verblijf in het ziekenhuis: 4 nachten
 • Hersteltijd in Tunesië: 3-4 weken

2. SRS met scrotale huidtransplantatie

 • Er wordt huid uit het scrotum gebruikt om een vaginale diepte van maximaal 13-15 cm (5-6 in) te creëren, afhankelijk van de kwaliteit en kwantiteit van de huid (extra diepte is mogelijk met huid uit de lies). Dit is de meest populaire MRS procedure.
 • Chirurgie: 4 uur
 • Verblijf in het ziekenhuis: 6 nachten
 • Hersteltijd in Tunesië: 3-4 weken

3. SRS met het sigmoid colon via laparoscopische techniek

 • Het sigmoid colon wordt gebruikt om de vagina te creëren, waardoor een grotere diepte mogelijk is dan bij SRS met scrotale huidtransplantatie. Deze techniek is meer geschikt voor mensen met minder scrotale huid of voor mensen die de voorkeur geven aan een gesmeerde vagina, zoals die van een biologische vrouw. Veruit de duurste techniek.
 • Chirurgie: 6 uur
 • Verblijf in het ziekenhuis: 7 nachten
 • Hersteltijd in Tunesië: 3-4 weken

Hoe lang moet ik in Tunesië blijven voor een geslachtsveranderende operatie (man naar vrouw)?

Veel patiënten geven de voorkeur aan een operatie in het buitenland omdat het veel goedkoper is en de meeste landen, zoals Tunesië, een zeer hoog succespercentage hebben op het gebied van plastische chirurgie en geslachtsverandering.

Het herstel van de operatie zal een lang en pijnlijk proces zijn. Er zijn ook verschillende vervolgprocedures en constante controle nodig. U zult daarom wat langer in het ziekenhuis moeten blijven tot u klaar bent om ontslagen te worden. Over het algemeen moet u minstens 3 weken na uw operatie in Tunesië blijven, zodat de hechtingen verwijderd kunnen worden en u nog een paar weken na de operatie bij de chirurg op controle kunt.

Wat is de hersteltijd voor een geslachtsveranderende operatie (man naar vrouw) in Tunesië?

Roken wordt sterk afgeraden voor en na de operatie. Roken moet minstens twee weken vermeden worden om het risico op niet-genezing te verminderen.

De meeste mensen kunnen 4 tot 6 weken na een geslachtsveranderende operatie weer aan het werk. Daarnaast kunt u na 2 maanden weer gaan werken en inspannende oefeningen doen. Het is essentieel dat u tijdens uw herstelperiode alle medicatie-instructies strikt opvolgt.

Wat voor nazorg is er nodig na een geslachtsveranderende operatie (man naar vrouw) in Tunesië?

Sociale steun is erg belangrijk voor en na de operatie, vooral steun van uw familie en goede vrienden. U moet sociaal en emotioneel stabiel zijn voordat u de operatie ondergaat. Daarom hebt u passende counseling nodig om u te helpen met uw emotionele welzijn. U moet uzelf mentaal voorbereiden, voor, tijdens en na de overgang, want het kan erg moeilijk en stressvol zijn.

Het is ook belangrijk om regelmatig controles te ondergaan bij uw plaatselijke arts om de voortgang van uw herstel te controleren en complicaties te voorkomen.

Wat is het succespercentage voor geslachtsverandering (man naar vrouw) in Tunesië?

Het slagingspercentage voor geslachtsveranderende chirurgie is tegenwoordig erg hoog, dankzij de vooruitgang in technologie en de grotere ervaring van chirurgen. Geslachtsverandering van man naar vrouw heeft een hoger succespercentage dan geslachtsverandering van vrouw naar man, en daarom kiezen meer mannelijke transseksuelen voor geslachtsverandering.

Gezien de aard en complexiteit van dit type operatie, moet u zich echter ook bewust zijn van de complicaties. Er is bijvoorbeeld altijd een mogelijk risico op infectie, ernstige pijn, gezien de indringende aard van de operatie en de kans op bloedstolling en littekenvorming.

Mogelijke bijwerkingen kunnen ook zijn: verminderd seksueel gevoel en orgasme, fistels (opening tussen het rectum en de vagina), krimpen van de vagina en haargroei in de vagina van het geënte weefsel en gedeeltelijk afsterven van het weefsel dat gebruikt is om de nieuwe vagina te maken.

Profiteer van een GRATIS evaluatie!

Op verzoek en
zonder enige verplichting van uw kant.

Raadpleging 100% gratis. We analyseren je situatie, je behoeften en verwachtingen. En we schatten het benodigde budget voor : Vlucht + Hotel + Taxi + Behandeling.

Je behoudt te allen tijde de volledige controle over het proces. Totale gemoedsrust.

Over de auteur

Maria

Mijn naam is Maria. Ik heb meer dan 10 jaar ervaring als marketingmanager in de medische sector. Ik heb met succes verschillende producten op de markt gebracht, waaronder medische hulpmiddelen, en ik heb een grote passie voor sales en marketing.

‍👩‍⚕ EEN OFFERTE AANVRAGEN ➡️