Prijs van een geslachtsverandering in Thailand

prijs geslachtsverandering thailand goedkoop 1
Geschreven door Émilie

Geslachtsveranderende chirurgie in Thailand is geschikt voor mannen die vrouw willen worden, en voor vrouwen die man willen worden. Thailand is de wereldhoofdstad van geslachtsveranderende chirurgie.

BesteKlinieken.com geeft informatie over geslachtsverandering in Thailand en helpt u bij het boeken van een operatie bij gekwalificeerde chirurgen. Deze inhoud is alleen voor informatieve doeleinden en is niet bedoeld ter vervanging van het advies van een medische professional.

Prijs van een geslachtsverandering in Thailand

De gemiddelde kosten van een geslachtsverandering van man naar vrouw in Thailand in Bangkok zijn €9.500. Afhankelijk van uw wensen kan de prijs variëren van €7.000 tot €12.000.

ProcedurePrijs Thailand
Geslachtsverandering9500 €

Wat is geslachtsverandering (van man naar vrouw)?

Voor degenen die hun fysieke geslacht in overeenstemming willen brengen met wat zij geloven dat hun ware geslacht is, is Thailand de thuisbasis van geslachtsveranderende chirurgie (SRS) – ook bekend als geslachtsveranderende chirurgie, geslachtsveranderende operatie, MtF chirurgie en SRS, om er maar een paar te noemen.

Dus wat maakt Thailand zo’n aantrekkelijke bestemming voor dit soort ingrepen? In een notendop, omdat patiënten in Thailand het meeste uit deze operaties kunnen halen dankzij het aantal hooggekwalificeerde chirurgen, de goedkope gezondheidszorg van hoge kwaliteit en de decennialange kennis en ervaring in het perfectioneren van deze chirurgie.

Als u een geslachtsveranderende operatie (SRS) in Thailand overweegt, of als u een familielid, partner of vriend heeft die zich afvraagt wat de procedure inhoudt, dan kan deze gids u helpen om meer duidelijkheid te krijgen.

Geslachtsveranderende chirurgie in Thailand

Het ondergaan van een SRS (Sex reassignment) operatie in Thailand is een enorme, levensveranderende beslissing die niet lichtvaardig genomen moet worden. Het is een lang proces dat veel veerkracht en geduld vereist.

Voor de eigenlijke operatie moet u eerst minstens een jaar als vrouw leven en een hormoonbehandeling ondergaan om uw figuur een nieuwe vorm te geven en de groei van de grote schaamlippen te stimuleren.

Hier is een lijst met voorwaarden die alle chirurgen nodig hebben voordat ze uw geval in overweging nemen:

 • U moet minstens 20 jaar oud zijn of toestemming van uw ouders/wettelijke voogd hebben voor personen tussen 18 en 20 jaar.
 • Ten minste 12 maanden onafgebroken succesvolle ervaring in het echte leven als vrouw hebben.
 • Ten minste 12 maanden onafgebroken hormonale therapie hebben ondergaan.
 • Een psychiater raadplegen in uw eigen land en in het land waar de procedure zal worden uitgevoerd (dit kan worden geregeld in het ziekenhuis van uw keuze).
 • Fysiek in staat zijn om de operatie te ondergaan.

Een geslachtsveranderende operatie omvat over het algemeen een aantal operaties:

 • Orchiectomie (verwijdering van de testikels) en Penectomie (verwijdering van de penis)
 • Vaginoplastiek (creëren van een vagina)
 • Borstvergroting
 • Gezichts- en stemvervrouwelijking (FFS en VFS)

U kunt ook kiezen voor andere chirurgische ingrepen, zoals tracheascheren om de adamsappel te verwijderen of een bilvergroting om het volume van de billen te vergroten.

Omdat elke patiënt uniek is, kunnen de procedures voor geslachtsverandering in Thailand worden uitgevoerd op basis van uw behoeften en vooral uw budget.

Het belangrijkste onderdeel van de man-vrouw-chirurgie is de creatie van de vagina. Er zijn veel chirurgische technieken om dit te bereiken, afhankelijk van uw voorkeuren. U kunt met uw chirurg bespreken welke het beste voor u is. Andere populaire technieken zijn

Prijs van geslachtsverandering zonder vaginale diepte

 • Deze procedure is geschikt voor mensen die geen vaginale penetratie tijdens geslachtsgemeenschap en ongewenste vaginale verwijding nodig hebben.
 • Verblijf in het ziekenhuis: 4 nachten
 • Duur van de operatie: 2,5 uur
 • Hersteltijd in Thailand: 3-4 weken
 • Kosten bij benadering: €8.000

Prijs van geslachtsverandering met penis skin inversion

 • Geschikt voor patiënten die geen vagina willen voor geslachtsgemeenschap, vooral populair bij oudere transseksuelen. De diepte is ongeveer 2 tot 4 cm en voor de operatie moet de penis onthaard worden.
 • Operatie: 2,5 uur
 • Verblijf in het ziekenhuis: 4 nachten
 • Hersteltijd in de plaatselijke omgeving: 3 tot 4 weken
 • Kosten bij benadering: €9.000

Prijs van geslachtsverandering met scrotale huidtransplantatie

 • Er wordt huid uit het scrotum gebruikt om een vaginale diepte van maximaal 13-15 cm te creëren, afhankelijk van de kwaliteit en kwantiteit van de huid (extra diepte is mogelijk met huid uit de lies). Dit is de meest populaire SRS procedure.
 • Chirurgie: 4 uur
 • Verblijf in het ziekenhuis: 6 nachten
 • Hersteltijd ter plaatse is 3 tot 4 weken
 • Kosten bij benadering: 9.000 euro (met de mogelijkheid om de diepte verder te vergroten voor 1.200 euro)

Prijs van geslachtsverandering met sigmoid colon door laparoscopische techniek

 • Het sigmoid colon wordt gebruikt om de vagina te creëren, waardoor een grotere diepte mogelijk is dan bij SRS met een scrotale huidtransplantatie. Deze techniek is het meest geschikt voor mensen met minder scrotale huid of mensen die de voorkeur geven aan een gesmeerde vagina, zoals die van een biologische vrouw. Dit is veruit de duurste techniek.
 • Operatie: 6 uur
 • Ziekenhuisopname: 7 nachten
 • Hersteltijd ter plaatse: 3 tot 4 weken
 • De open techniek, met een incisielitteken van ~8-10 cm in de bikinilijn; ongeveer 12500 euro
 • Laparoscopische techniek; 4 kleine incisies in de buik; ongeveer 16.000 euro

Postoperatieve follow-up

Het herstel van de operatie zal een lang en pijnlijk proces zijn. Het vereist ook verschillende vervolgprocedures en constante controle, dus u zult wat langer in het ziekenhuis moeten blijven tot u volledig klaar bent om te vertrekken.

Over het algemeen moet u minstens 3 weken na uw operatie in Thailand of in de regio van uw keuze blijven. De meeste mensen kunnen binnen 4 tot 6 weken na een geslachtsveranderende operatie weer aan het werk.

Daarnaast kunt u na ongeveer 6 tot 8 weken weer aan het werk en inspannende lichaamsbeweging doen. Het is essentieel dat u tijdens uw herstelperiode alle medicatie-instructies nauwkeurig opvolgt.

Postoperatieve zorg

Sociale steun is erg belangrijk voor en na de operatie, vooral de steun van uw familie en goede vrienden. U moet sociaal en emotioneel stabiel zijn voor de operatie.

Daarom is het noodzakelijk dat u voldoende psychologische hulp krijgt om u te helpen met uw emotionele welzijn. U moet uzelf mentaal voorbereiden, voor, tijdens en na de overgang, want het kan erg moeilijk en stressvol zijn.

Het is ook belangrijk dat u regelmatig controle heeft bij uw plaatselijke arts om de voortgang van uw herstel te controleren en eventuele complicaties te voorkomen.

Slagingskans

Het succespercentage van geslachtsveranderende chirurgie in Thailand is erg hoog, gezien de technologische vooruitgang. Geslachtsverandering van man naar vrouw heeft een hoger succespercentage dan geslachtsverandering van vrouw naar man, daarom kiezen meer mannelijke transseksuelen voor geslachtsverandering in Thailand.

Gezien de aard en complexiteit van dit type operatie, moet u zich echter ook bewust zijn van de complicaties:

 • Mogelijk risico op infectie
 • Intense pijn
 • Bloeden
 • Bloedstolling en littekenvorming

Mogelijke bijwerkingen zijn ook

 • Verminderd seksueel gevoel en vermogen om een orgasme te bereiken
 • Fistels (opening tussen het rectum en de vagina)
 • Vernauwing van de vagina en groei van vaginaal haar uit het geënte weefsel
 • Gedeeltelijk afsterven van het weefsel dat gebruikt is om de nieuwe vagina te maken

Kwaliteit van de behandeling

De lage kosten van de gezondheidszorg in Thailand staan niet gelijk aan een behandeling van slechte kwaliteit. Thailand is zelfs zeer populair bij medische toeristen omdat het land bekend staat om zijn gezondheidszorg van hoge kwaliteit. Veel medische centra in Thailand zijn geaccrediteerd door prestigieuze internationale organisaties, zoals de Joint Commission International (JCI).

Het land heeft een lange weg afgelegd sinds de eerste geslachtsveranderende operatie in 1975. Veel chirurgen zijn al jaren gespecialiseerd in geslachtsverandering, sommigen met meer dan 20 jaar ervaring. Met hun vaardigheden en ervaring kunnen chirurgen en klinieken patiënten de juiste zorg geven die ze nodig hebben en het best mogelijke resultaat garanderen.

Aangezien er veel medische centra in het land zijn die SRS van man naar vrouw aanbieden, is het begrijpelijk dat sommige het beter doen dan andere. Om teleurstellingen te voorkomen, doet u onderzoek, leest u recensies, informeert u naar de accreditatie van de kliniek en vraagt u naar de certificeringen van uw chirurg. Of vertrouw op ons 🙂

Profiteer van een GRATIS evaluatie!

Op verzoek en
zonder enige verplichting van uw kant.

Raadpleging 100% gratis. We analyseren je situatie, je behoeften en verwachtingen. En we schatten het benodigde budget voor : Vlucht + Hotel + Taxi + Behandeling.

Je behoudt te allen tijde de volledige controle over het proces. Totale gemoedsrust.

Over de auteur

Émilie

Mijn naam is Emilie Gervais en ik woon in Istanbul, Turkije. Ik ben een medisch schrijver met uitgebreide wetenschappelijke kennis en meer dan 15 jaar ervaring in kankeronderzoek en moleculaire biologie. Ik heb ervaring in congresorganisatie en projectmanagement. Ik heb het vermogen om complexe medische en wetenschappelijke concepten over te brengen naar een divers publiek via verschillende media, waaronder deze website als schrijfbord.

‍👩‍⚕ EEN OFFERTE AANVRAGEN ➡️