Zwangerschapsgarantie in Spanje

zwangerschapsgarantie spanje 1
Geschreven door Maria

De Zwangerschapsgarantie in Spanje is een IVF-terugbetalingsprogramma dat de mogelijkheid biedt van volledige of gedeeltelijke terugbetaling in het geval van een mislukte zwangerschap. Deze programma’s worden ook wel “Risk Sharing” genoemd, omdat de Spaanse kliniek ook het risico op zich neemt om een deel van of al het door de patiënt betaalde geld terug te moeten betalen.

In een wereld waarin bijna alles gekocht kan worden, kan het erg ontmoedigend zijn om een geassisteerde voortplantingsbehandeling te ondergaan met de onzekerheid of we ons doel zullen bereiken. Het is alsof je een doos koopt zonder te weten of er iets in zit.

Daarom bestaat in Spanje in sommige vruchtbaarheidsklinieken in Madrid en Barcelona het programma “Zwangerschapsgarantie”, waarmee u geheel of gedeeltelijk terugbetaald kunt worden als een zwangerschap mislukt, maar onder bepaalde voorwaarden…

Dit programma brengt een vast bedrag in rekening voor drie tot zes IVF-cycli in Spanje. Het vaste bedrag is over het algemeen (maar niet altijd) lager dan wat u zou hebben betaald als u voor elke cyclus afzonderlijk had betaald.

Voor- en nadelen van risicodelingsprogramma’s voor IVF in Spanje

Er zijn veel factoren die u moet overwegen voordat u beslist of een IVF-risicodelingsprogramma geschikt voor u is.

VoordelenNadelen
Terugbetaling bij mislukkingAccepteert niet alle kandidaten
Betaalbaardere procedureDuur als u snel ontwerpt
Geeft gemoedsrustGeen vergoeding bij miskraam
Minder kans op verlatingVerboden voor 38-plussers

In aanmerking komen voor een zwangerschapgarantieprogramma in Spanje

Niet iedereen kan zich aanmelden voor een IVF terugbetalingsprogramma in Spanje. Elk programma heeft verschillende kwalificaties, en het is onwaarschijnlijk dat ze uw aanvraag zullen accepteren als uw kansen op succes laag zijn.

Veel programma’s laten bijvoorbeeld geen vrouwen toe die ouder zijn dan 40 jaar. Andere hebben een lagere drempel voor deelname, vanaf 38 jaar. Ook als u al een aantal mislukte IVF-cycli achter de rug hebt, komt u misschien niet in aanmerking voor een terugbetalingsprogramma.

Sommige vruchtbaarheidsklinieken bieden terugbetalingsprogramma’s voor donoreicellen aan, wat een optie zou kunnen zijn voor vrouwen vanaf 40 jaar. Maar zelfs voor deze programma’s moet u aan bepaalde voorwaarden voldoen om deel te nemen.

Wat is het addertje onder het gras?

De programma’s voor gegarandeerde zwangerschap in Spanje klinken zo geweldig. Als het niet lukt, krijgt u uw geld terug. Dus… wat is het addertje onder het gras? Waarom zouden vruchtbaarheidsklinieken in Madrid of Barcelona zo’n aanbod doen?

Omdat het aanbod vaak alleen wordt gedaan aan koppels met een goede kans op succes, en misschien zullen de meesten zwanger worden voordat ze hun drie of zes reeds betaalde cycli hebben opgebruikt.

De kosten die niet gedekt worden door het zwangerschapgarantieprogramma zijn :

 • Screeningsprocedures, waaronder bloedonderzoek, spermaonderzoek en baarmoederonderzoek.
 • Monitoringkosten, waaronder kantoorbezoeken en echografieën.
 • De kosten van vruchtbaarheidsmedicijnen
 • Verdoving voor eicelpickup
 • Kosten voor meer eenvoudige IVF-procedures, zoals assisted hatching, ICSI, pre-implantatie genetische diagnose (PGD), blastocystenkweek en cryopreservatie.
 • Als u een eiceldonor of draagmoeder gebruikt, agentschapskosten en juridische kosten.
 • Kosten voor het bewaren van embryo’s

Sommige zwangerschapsgarantieregelingen dekken sommige van de bovenstaande kosten, maar zorg ervoor dat u om een gedetailleerde uitleg vraagt over wat wel en niet gedekt is voordat u zich aanmeldt.

Belangrijke opmerking: Zorg ervoor dat het IVF terugbetalingsprogramma in Spanje succes definieert aan de hand van de bevalling van de baby. Sommige programma’s definiëren succes namelijk aan de hand van een positieve zwangerschapstest of een zwangerschap die een bepaald aantal weken bereikt. Dit betekent dat als u een miskraam heeft, u niet vergoed wordt.

Waarom zou u zich inschrijven?

Ondanks al deze nadelen zijn er nog steeds goede redenen om u in te schrijven voor een programma voor gegarandeerde zwangerschap in Spanje. Ten eerste, als u niet succesvol bent, krijgt u tenminste een deel van uw geld terug. Hierdoor kunt u uw zoektocht naar een kind voortzetten, of op zijn minst een deel van de schulden afbetalen die u hebt gemaakt bij uw pogingen om zwanger te worden.

Een andere reden waarom koppels zich aanmelden is gemoedsrust. Ze beseffen dat ze het risico lopen om per cyclus meer te betalen dan wanneer ze het één voor één hadden gedaan, maar ze voelen zich beter in de wetenschap dat als het niet lukt, ze niet volledig geruïneerd zullen zijn.

En omdat risicodelingsprogramma’s meestal vereisen dat u aan een bepaald aantal cycli deelneemt om uw geld terug te krijgen, is de kans kleiner dat u afhaakt of het programma opgeeft.

Zelfs als u bijvoorbeeld het gevoel hebt dat u het wilt opgeven na het mislukken van de tweede cyclus, kunt u doorgaan met de derde, omdat u uw kans op terugbetaling niet wilt verliezen. En die derde cyclus kan de cyclus zijn die voor u werkt.

Wat wordt als een succes beschouwd?

Beschouwt het terugbetalingsprogramma een positieve zwangerschapstest als een succes? Is het gebaseerd op het bereiken van een bepaald stadium van de zwangerschap, zoals het waarnemen van een hartslag of het bereiken van de 16e week?

Idealiter wilt u een vergoedingsprogramma dat de geboorte van een levende baby als een succes beschouwt. Zo ja, dan hebben wij een oplossing voor u.

Dit is het programma dat wij u kunnen bieden:

 • Gerenommeerde kliniek in Barcelona;
 • Omvat 3 volledige IVF-cycli met eiceldonatie (of uw eigen eicellen), cryopreservatie van embryo’s, medicatie en embryotransplantatiecycli;
 • Geen tijdslimiet. U beslist wanneer u stopt;
 • Als er geen baby wordt geboren, wordt 100% van de kosten vergoed.

Conclusie

Wij kunnen u helpen om van uw behandeling een succes te maken, en tegen een concurrerende prijs.

Als u geïnteresseerd bent inhet programma voor gegarandeerde zwangerschap in Spanje of een andere geassisteerde voortplantingsbehandeling, neem dan contact op met onze coördinator.

1

Coordinatrice

Laat uw contactgegevens achter via het formulier. Onze coördinator zal per bericht via Whatsapp of per e-mail contact met u opnemen voor een gratis pre-diagnose.

2

Médecin

Als de arts aan uw doelstellingen kan voldoen, sturen wij u gratis en vrijblijvend een persoonlijke offerte.

En als u akkoord gaat, organiseren wij voor u: Taxi, Hotel, Behandeling, Medicijnen en een leuke rondleiding door de stad.

Profiteer van een GRATIS evaluatie!

Op verzoek en
zonder enige verplichting van uw kant.

Raadpleging 100% gratis. We analyseren je situatie, je behoeften en verwachtingen. En we schatten het benodigde budget voor : Vlucht + Hotel + Taxi + Behandeling.

Je behoudt te allen tijde de volledige controle over het proces. Totale gemoedsrust.

Over de auteur

Maria

Mijn naam is Maria. Ik heb meer dan 10 jaar ervaring als marketingmanager in de medische sector. Ik heb met succes verschillende producten op de markt gebracht, waaronder medische hulpmiddelen, en ik heb een grote passie voor sales en marketing.

‍👩‍⚕ EEN OFFERTE AANVRAGEN ➡️