IVF in Spanje

een pma hebben in spanje 2
Geschreven door Manuella

Alles wat u moet weten over MAP & IVF in Spanje! Wat is de gemiddelde prijs in Barcelona? Ons advies voor succesvolle MAP & IVF in Spanje.

BesteKlinieken.com informeert u over MAP & IVF in Spanje en helpt u bij het boeken van een operatie bij gekwalificeerde artsen. Deze inhoud is alleen ter informatie en is niet bedoeld ter vervanging van het advies van een medische professional.

Hoeveel kost IVF in Spanje?

De kosten van een IVF-cyclus met één eicel in Spanje variëren tussen €3800 en €5500, terwijl een cyclus met eiceldonatie tussen €4100 en €7500 kan kosten. De gemiddelde kosten van IVF in Spanje liggen rond de €5.000, terwijl de gemiddelde kosten van eiceldonatie in Spanje €7.000 bedragen.

IVF ICSI3100 €
IVF ICSI Eiceldonatie3800 €
IVF ICSI Dubbele eiceldonatie4100 €
IVF ICSI Spermadonatie3900 €
IVF ICSI PGD6500 €
Sperma donatie800 €
Eicel vitrificatie2600 €
Kunstmatige inseminatie1000 €
Wit etnische embryo donatie3150 €
Donatie van een embryo van een zwarte etniciteit3490 €
ROPA techniek (gedeeld moederschap)5000 €
Zwangerschapsgarantie15000 €

Hoewel de wens om een kind te krijgen vaak het sterkst is, is Moeder Natuur niet altijd genadig. Soms is ze grillig en vertraagt ze het natuurlijke proces waardoor sommige stellen zich kunnen voortplanten en de vreugde van het ouderschap kunnen ervaren.

Om redenen van onvruchtbaarheid of moeilijkheden om zwanger te worden, nemen veel koppels hun toevlucht tot in-vitrofertilisatie. Deze praktijk, ook bekend als Medically Assisted Procreation of MAP, maakt gebruik van geavanceerde technologie en wetenschap om een kind te creëren.

IVF wordt in veel landen over de hele wereld toegepast en er is steeds meer vraag naar. Op sommige plaatsen zijn de kosten van IVF echter niet voor iedereen toegankelijk en is de procedure niet volledig toegestaan.

In Europa gaat IVF bijvoorbeeld vaak gepaard met complexe procedures en is de toegang beperkt. Er is echter één land waar IVF vrijwel onbeperkt is: Spanje. In Catalonië, Barcelona en Madrid is de praktijk van MAP vereenvoudigd. De procedures, prijzen en behandelingen liggen binnen ieders bereik. Ontdek hier alles wat u moet weten over IVF in Spanje.

Ons medisch team

Spanje: de populairste bestemming voor in-vitrofertilisatie

Als Spanje de eerste keuze in Europa is voor koppels die wanhopig op zoek zijn naar een kind, dan is dat omdat het land veel gemakkelijker toegang biedt tot de procedure en vooral een hoog succespercentage heeft.

Toegankelijkheid

In-vitrofertilisatie in Spanje is toegankelijk voor iedereen die het wil. Of u nu een koppel bent, alleenstaand, heteroseksueel, homoseksueel, een vrouw die moeite heeft om zwanger te worden of een man met mannelijke onvruchtbaarheid, IVF in Spanje vereist geen bijzondere voorwaarden wat betreft de burgerlijke staat van patiënten.

Drapeau de l'Espagne
Vlag van Spanje

Leeftijdsgrens

In Spanje is de leeftijdsgrens voor het ondergaan van IVF 50 jaar. In sommige Europese landen is de leeftijdsgrens 40 jaar. Aangezien de toegang tot de procedure vereenvoudigd is, worden IVF-aanvragen zeer snel verwerkt.

Wachttijden

Eicel- en spermadonatie is heel gebruikelijk in Spanje. Donoren krijgen tot 900 euro betaald. Koppels die kinderen willen door middel van kunstmatige inseminatie hoeven dus niet lang op eicellen te wachten.

Succespercentages

Spanje heeft innovatieve technieken ontwikkeld waardoor tot 75% van de kunstmatige inseminaties succesvol is. De voortplantingsgeneeskunde slaat nieuwe wegen in en biedt patiënten een ruime keuze aan methoden en procedures voor IVF in Spanje.

Opvanginfrastructuur

Met de toename van het aantal laboratoria zijn er in Spanje een aantal hotels en medisch-toeristische opties voor MAP ontwikkeld, tegen betaalbare prijzen.

Veiligheid van Spaanse klinieken

Regionale overheden moeten alle PMA-centra regelmatig inspecteren om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan de huidige kwaliteits- en veiligheidsvoorschriften. Een van de populairste accreditatiesystemen die Spaanse klinieken gebruiken is de ISO-norm.

Wat zijn de verschillende in-vitrofertilisatieprocedures in Spanje?

IVF in Spanje, en in het bijzonder in Barcelona, biedt een aantal behandelingsprocedures voorhet krijgen van een kind. De term “reageerbuisbaby” wordt gebruikt. De keuze van de methode wordt dan bepaald aan de hand van de problemen van elke patiënt:

Kunstmatige inseminatie met behulp van de eigen gameten van de patiënt

Deze optie is ideaal voor paren (man en vrouw) die niet in staat zijn om zich op natuurlijke wijze voort te planten. Dit kan te wijten zijn aan eierstokken of sperma van slechte kwaliteit, of onvruchtbaarheid.

De methode omvat een hormoonbehandeling en gecontroleerde, gepersonaliseerde stimulatie van de eierstokken om een eicel van goede kwaliteit te verkrijgen en een hoger zwangerschapspercentage te garanderen. Tegelijkertijd moet de partner ook een kwaliteit en hoeveelheid sperma leveren voor de bevruchting.

Vervolgens ondergaat de vrouw een folliculaire punctie (eicelpunctie) om de eicellen te extraheren en te bevruchten met het sperma van de partner. Zodra het embryo bevrucht is, wordt het bij de vrouw geïnsemineerd.

Vérification du résultat de la fécondation in vitro
Het resultaat van in-vitrofertilisatie controleren

IVF met behulp van eiceldonatie

Deze optie is ideaal voor koppels ouder dan 40 jaar. Op deze leeftijd kan de kwaliteit van de eicel verslechteren, maar er is ook een risico op misvorming. Deze procedure wordt ook aanbevolen voor paren met een risico op genetische ziekten.

De methode omvat eiceldonatie en pre-implantatie genetische tests om de levensvatbaarheid en het succes van de embryo’s te garanderen.

ICSI IVF

Bij de ICSI-procedure wordt een eicel geïnsemineerd door er micro-injectie van sperma in te doen. Deze procedure wordt aanbevolen in gevallen waarin de hoeveelheid sperma of hun beweeglijkheid onbetrouwbaar is.

IVF door spermadonatie

Deze methode van voortplantingsgeneeskunde is bedoeld voor alleenstaande vrouwen of koppels met een kinderwens. Als de eicellen van goede kwaliteit zijn, is eiceldonatie niet nodig. Voor deze twee profielen zijn er twee andere methoden die relevant kunnen zijn.

De ROPA-methode

Deze methode is alleen beschikbaar voor koppels van hetzelfde geslacht. Hierbij worden eicellen van de ene partner naar de andere overgebracht, zodat beide partners kunnen deelnemen aan medisch begeleide voortplanting.

De reageerbuisbaby die uit deze conceptie voortkomt, heeft dus twee biologische moeders. Eén van de twee vrouwen ondergaat stimulatie van de eierstokken en een punctie. De embryo’s worden dan gekweekt en overgedragen aan de vrouw die het kind zal dragen.

Andere procedures voor succesvolle IVF in Spanje

Deze zijn :

  • Vitrificatie van eicellen: hierbij worden de eicellen bewaard. Deze procedure wordt vooral aanbevolen voor jonge, alleenstaande vrouwen die nog geen kinderwens hebben, maar bij wie de kwaliteit van hun eicellen later achteruit kan gaan.
  • Cryopreservatie: deze procedure maakt het mogelijk om embryo’s die niet getransporteerd zijn, te bewaren voor verdere tests als de eerste transfers mislukt zijn.
une femme enceinte
een zwangere vrouw

Daarnaast bieden we formules aan die volledig gewijd zijn aan Afrikaanse patiënten (zwarte etnische groep)

IVF voor zwarte vrouwen (Afrikaanse etniciteit)

Studies tonen aan dat zwarte vrouwen twee keer meer kans hebben op vruchtbaarheidsproblemen dan blanke vrouwen, maar dat ze veel minder vaak een onvruchtbaarheidsbehandeling zoeken of krijgen.

Veel zwarte vrouwen die met onvruchtbaarheid te maken hebben, zeggen dat ze een zware strijd moeten leveren om zorg te krijgen. Een van de moeilijkheden is het gebrek aan zwarte sperma- en eiceldonoren. Hier zijn onze formules:

IVF en eiceldonatie4600 €
IVF en donatie van 4 eicellen4250 €
Eiceldonatie200 €
IVF en embryodonatie3490 €

Hoe wordt IVF uitgevoerd in Spanje?

IVF in Spanje bestaat uit twee fasen:

Ten eerste moet u, nadat u uw keuze hebt gemaakt en uw arts hebt geraadpleegd, naar Spanje reizen voor een gepersonaliseerde eicelstimulatiebehandeling. Deze wordt verkregen na het ondergaan van een aantal medische tests. Dit eerste verblijf duurt 2 tot 3 dagen.

Eenmaal terug in Europa begint u met uw hormoonbehandeling, die ongeveer 15 tot 20 dagen zal duren.

Daarna moet u terug naar Barcelona voor de punctie. De eicellen worden in vitro bevrucht door het sperma en het embryo ontwikkelt zich in het laboratorium. De embryo’s worden gekweekt en na een paar dagen overgeplaatst. Houd voor dit tweede verblijf rekening met 10 tot 15 dagen.

Tijdens dit proces wordt er een echografie van het baarmoederslijmvlies gemaakt. Na de terugplaatsing kan een hormoonbehandeling worden voorgeschreven.

In hetgeval van eiceldonatie kan IVF in Spanje ook in twee verblijven worden uitgevoerd. Het enige verschil is de duur. Eerst moet u naar de kliniek om de cyclus te organiseren en het sperma in te vriezen. Dit duurt 2 tot 3 dagen. Ten tweede moet de embryotransplantatie worden uitgevoerd. Deze procedure duurt 3 tot 5 dagen.

Wat is het succespercentage voor IVF in Spanje?

Het succespercentage voor IVF in Spanje ligt tussen 70 en 95%. Dit hangt voornamelijk af van de leeftijd en lichamelijke conditie van de vrouw. Voor een vrouw tussen 30 en 40 jaar is de kans op zwangerschap 50%. Boven de 40 is de kans op zwangerschap 30 tot 40%

Hoeveel IVF-pogingen zijn mogelijk in Spanje?

Er zijn geen beperkingen voor IVF-pogingen in Barcelona. U kunt doorgaan zolang uw fysieke en medische gezondheid dit toelaat. IVF in Spanje beperkt het aantal geïnsemineerde embryo’s echter tot 3 per keer. Over het algemeen worden er echter niet meer dan twee terugplaatsingen uitgevoerd.

Zie ook: IVF prijzen in Turkije

Hoeveel kost IVF in Spanje?

In Spanje variëren de kosten voor IVF met uw eigen eicellen tussen €3.100 en €3.500. Voor IVF met gedoneerde eicellen variëren de kosten tussen €3.500 en €4.000. Voor IVF met embryodonatie variëren de kosten tussen €3000 en €3200. Voor IVF met invriezen van eicellen variëren de kosten tussen €3.500 en €4.700.

Hier is een videoreportage over MAP in Spanje

Is het mogelijk om het geslacht van de baby te kiezen tijdens IVF?

Zoals in bijna alle Europese landen is het in Spanje niet toegestaan om het geslacht van de baby te kiezen. Spanje is echter wel gemachtigd om om medische redenen pre-implantatie genetische diagnose uit te voeren.

Wilt u het geslacht van uw toekomstige baby kiezen? U kunt het geslacht van uw baby kiezen in Cyprus. Het is een van de enige landen die deze praktijk toestaan. Bent u geïnteresseerd? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

rendez vous à la clinique de fertilité
bezoek de vruchtbaarheidskliniek

Hoe vraag ik MAP aan in Spanje?

Er zijn veel vruchtbaarheidsklinieken in Spanje, waarvan de overgrote meerderheid privé is. Ze bevinden zich overal in Spanje, meer bepaald in Barcelona, en het is heel gemakkelijk om er te geraken, aangezien veel goedkope luchtvaartmaatschappijen naar deze bestemmingen vliegen.

Om een MAP-dossier in Spanje te openen, zal onze coördinator u gratis helpen om ervoor te zorgen dat uw IVF een succes wordt. Neem contact met ons op en wij regelen alles.

Profiteer van een GRATIS evaluatie!

Op verzoek en
zonder enige verplichting van uw kant.

Raadpleging 100% gratis. We analyseren je situatie, je behoeften en verwachtingen. En we schatten het benodigde budget voor : Vlucht + Hotel + Taxi + Behandeling.

Je behoudt te allen tijde de volledige controle over het proces. Totale gemoedsrust.

Over de auteur

Manuella

Mijn naam is Manuella Fiorentini. Ik ben een ervaren marketingprofessional binnen de medische hulpmiddelen- en farmaceutische industrie. Met meer dan 7 jaar ervaring heb ik in creatieve en strategische rollen gewerkt aan de ontwikkeling van marketingcampagnes, productlanceringen en internationale conferenties.

‍👩‍⚕ EEN OFFERTE AANVRAGEN ➡️