Stamceltherapie in Turkije

stamceltherapie 1
Geschreven door William

Alles wat u moet weten over stamceltherapie in Turkije! Wat is de gemiddelde prijs in Istanbul? Ons advies voor succesvolle stamceltherapie in Turkije.

BesteKlinieken.com biedt informatie over stamceltherapie in Turkije en helpt u bij het boeken van een operatie bij gekwalificeerde chirurgen. Deze inhoud is alleen voor informatieve doeleinden en is niet bedoeld ter vervanging van het advies van een medische professional.

Hoeveel kost een stamceltransplantatie in Turkije?

De gemiddelde kosten van stamceltherapie in Istanbul, Turkije zijn €6.500. Afhankelijk van de behoeften kan de prijs variëren van 3.000 euro tot 10.000 euro.

ProcedureKosten Turkije
Stamceltherapie2900 €

Wat is stamceltherapie?

Stamceltherapie wordt al tientallen jaren gebruikt, voornamelijk voor hematologische aandoeningen. Tegenwoordig is het een van de populairste behandelingen voor mensen die op zoek zijn naar cosmetische en esthetische regeneratie en verjonging, zoals anti-aging, behandeling van haaruitval en littekens, en esthetiek van het gezicht, de wangen, de neus en de borsten. Hier vindt u de informatie die u nodig hebt voor een stamcelbehandeling in Istanbul, Turkije.

Wat zijn stamcellen?

Stamcellen zijn een groep cellen die herstel- en regeneratieactiviteiten uitvoeren in het menselijk lichaam, en die ook meerdere mogelijkheden hebben. Met andere woorden, de cellen die de weefsels van al onze organen regenereren en het vermogen hebben om zichzelf te vernieuwen, worden stamcellen genoemd.

Stamcellen zijn de cellen waaruit alle structuren in het menselijk lichaam ontstaan, en ze zijn uniek omdat ze zichzelf vernieuwen. Daarom worden stamcellen gebruikt bij de behandeling van veel ziekten. Opgemerkt moet worden dat dit een relatief recente procedure is.

Stamcelbehandeling of -therapie maakt het mogelijk om beschadigde cellen, weefsels en organen van een patiënt te regenereren. De procedure wordt uitgevoerd door stamcellen van de patiënt (autologe transplantatie) of van een compatibele donor (allogene transplantatie) of semi-compatibele donor (haploïde transplantatie) te transplanteren.

Hoewel stamcelbehandeling meestal wordt toegepast met behulp van stamcellen uit het beenmerg, kan het nu ook worden toegepast met behulp van perifeer bloed, navelstrengbloed of vetweefsel.

Hoe wordt een stamcelbehandeling toegepast?

De meest gebruikelijke manier om stamcellen te verkrijgen is uit perifeer bloed, beenmerg, navelstrengbloed of navelstrengvetweefsel. Zodra de juiste stamcel bij de patiënt of donor is afgenomen, wordt deze in de vaattoegang van de patiënt of rechtstreeks in het beschadigde gebied geïnjecteerd.

Het succespercentage varieert afhankelijk van het type ziekte, de tijdsperiode en de complicaties. In sommige gevallen treedt er ook geen hechting van stamcellen op en kan het nodig zijn om de behandeling te herhalen.

Ook hier tonen recente wetenschappelijke onderzoeken aan dat onderhuids vetweefsel de dichtste populatie stamcellen heeft. Daarom worden stamcellen uit het vetweefsel rond de navel intensief gebruikt, vooral voor esthetische toepassingen.

Eenvoudig gezegd worden stamcellen die aanwezig zijn in de vorm van pericyten (satellietcellen) in subcutaan vetweefsel of rond de navel verkregen door het vetweefsel te verwijderen door middel van liposuctie, wat resulteert in een stromale vasculaire fractie (SVF) die rijk is aan stamcellen.

Het verkregen vetweefselmonster (meestal een glas) wordt onder laboratoriumomstandigheden en in een steriele omgeving gescheiden en vervolgens geïnjecteerd in het gebied dat u wilt verjongen of herstellen met behulp van de injectiemethode.

Soorten stamcellen

Stamcellen zijn voornamelijk geconcentreerd in twee soorten in het menselijk lichaam: volwassen stamcellen en embryonale stamcellen.

Volwassen stamcellen worden over het algemeen gevonden in beenmerg en vetweefsel. Embryonale stamcellen worden daarentegen gevonden in het embryo of de navelstreng.

Op welke gebieden wordt stamceltransplantatie gebruikt?

Stamcelbehandeling wordt voornamelijk gebruikt voor ziekten van het hart, de hersenen en de zenuwen. Het kan worden toegepast bij beenmergkankers, lymfomen, Hodgkin-lymfomen, leukemieën, anemieën, mediterrane anemieën, orgaankankers, plasmacelziekten, beenmergfalen, multipel myeloom, erfelijke en aangeboren bloedziekten, immunodeficiëntieziekten en erfelijke stofwisselingsziekten.

Stamcelbehandeling met volwassen stamcellen wordt vaak gebruikt bij antiverouderingsbehandelingen, gezichts- en huidverjonging, ondersteuning van haaruitval, gewrichts-, kraakbeen- en verkalkingsbehandelingen.

Stamcelbehandeling in cosmetica en esthetica

Er zijn tegenwoordig veel methoden voor stamcelbehandeling beschikbaar. De methode die het meest gebruikt wordt en erkend wordt als de meest effectieve op het gebied van esthetica is die van stamcelbehandeling met behulp van vetweefsel.

Volgens onderzoek en wetenschappelijke publicaties begint het effect van stamcelbehandeling, een van de esthetische toepassingen, na ongeveer 6 maanden zichtbaar te worden, en wordt bij patiënten een verjonging van 5 tot 10 jaar waar genomen, afhankelijk van de kenmerken van de huid en de staat van veroudering.

Deze methode is ook de meest gebruikte en succesvolste ter wereld. Stamcelbehandeling als onderdeel van esthetische en cosmetische procedures omvat;

 • Anti-veroudering,
 • Behandeling van haaruitval,
 • Behandeling van littekens,
 • Gezichtscontouren (hoog lichteffect),
 • Vormgeven van de kaak,
 • Opvullen van jukbeenderen,
 • Niet-chirurgische borstchirurgie,
 • Niet-chirurgische billift (BBL),
 • Verwijderen van neusmisvormingen (neuscorrectie),
 • Vloeibare facelift,
 • Lipvergroting,
 • Esthetiek van handen en benen.

Onderzoek toont aan dat wanneer stamcellen worden toegepast in combinatie met stamcelverrijkte vetinjecties, ze goede resultaten opleveren op het gebied van genezing, verheldering en huiduitrekkingseffecten.

Deze therapie geeft ook zeer goede resultaten bij het verliezen van volume in verschillende delen van het gezicht, het verkrijgen van een contouring effect in bepaalde delen van het gezicht, het verminderen van rimpels en het geven van een jeugdiger uiterlijk aan het gezicht.

Stamcelbehandeling voor gezichts- en huidverjonging

Stamceltherapie voor gezichts- en huidverjonging met behulp van stamcellen uit vetweefsel is tegenwoordig een van de populairste behandelingen. Bij deze behandeling wordt ongeveer een glas vetweefsel uit de buik verwijderd, met behulp van een soort liposuctiemethode.

Het verwijderde vetweefsel wordt onmiddellijk behandeld, zonder te wachten. Vervolgens worden, opnieuw zonder tijd te verliezen, verse stamcellen onder de huid geïnjecteerd door met speciaal gereedschap kleine gaatjes te maken in het gewenste gebied van het gezicht. Op deze manier begint de huid haar fibroblasten en elastische substantie te regenereren.

Er moet rekening mee worden gehouden dat de stamcellen die in het vetweefsel worden afgebroken onmiddellijk vers onder de huid moeten worden geïnjecteerd, zonder te worden ingevroren of naar een ander centrum te worden gestuurd. Als ze ingevroren worden, kan de levensvatbaarheid van de stamcellen aangetast worden.

Het antwoord op de vraag hoe dit komt is als volgt: na verloop van tijd verliest onze huid zijn elasticiteit en vitaliteit door omgevingsfactoren, de zon, enz. Met de injectie van stamcellen onder de huid wordt de huid een waarschuwing gegeven om weer elastisch te worden. De stamcellen die hier worden geïnjecteerd verhogen de collageensynthese, waardoor de huid er levendiger en jonger uitziet.

Stamcelbehandeling voor haaruitval

Stamceltherapie speelt ook een effectieve rol bij de behandeling van haaruitval. De verkregen stamcellen worden geïnjecteerd in de gebieden waar het haar dunner begint te worden, en dit heeft een positief effect op de vernieuwing en het herstel van het gebied.

Stamcelbehandeling voor gewrichtsaandoeningen en verkalking

Van stamceltherapie is bekend dat het een regeneratief effect heeft bij gewrichtsverkalking, meniscus, scheuren van ligamenten en sportblessures. Het wordt toegepast door op dezelfde manier verkregen en gescheiden cellen in het gewricht van de patiënt te injecteren.

Bij deze toepassing is het doel om kraakbeenweefsel of een vergelijkbare laag te creëren in ongeveer 6 maanden. De geïnjecteerde stamcellen maken de regeneratie van weefsel in de gewrichten, de regeneratie van bindweefsel en zelfherstel mogelijk.

Profiteer van een GRATIS evaluatie!

Op verzoek en
zonder enige verplichting van uw kant.

Raadpleging 100% gratis. We analyseren je situatie, je behoeften en verwachtingen. En we schatten het benodigde budget voor : Vlucht + Hotel + Taxi + Behandeling.

Je behoudt te allen tijde de volledige controle over het proces. Totale gemoedsrust.

Over de auteur

William

Mijn naam is William Royer en ik ben een medisch schrijver met ervaring in het schrijven van complexe wetenschappelijke gegevens. Ik ben gespecialiseerd in immunologie en hematologie. Ik vind veel inspiratie in mijn nauwe samenwerking met verschillende professionals in de gezondheidszorg, waaronder artsen, verpleegkundigen en patiëntenvoorlichters. Ik publiceer ook recensies.

‍👩‍⚕ EEN OFFERTE AANVRAGEN ➡️