Stamceltherapie in Turkije

stamceltherapie 1
Geschreven door William

Alles wat u moet weten over stamceltherapie in Turkije! Wat is de gemiddelde prijs in Istanbul? Ons advies voor succesvolle stamceltherapie in Turkije.

BesteKlinieken.com geeft informatie over stamceltherapie in Turkije en helpt u bij het regelen van een operatie met gekwalificeerde chirurgen. Deze inhoud is alleen voor informatieve doeleinden en is niet bedoeld ter vervanging van het advies van een medische professional.

Hoeveel kost een stamceltransplantatie in Turkije?

De gemiddelde kosten van stamceltherapie in Istanbul, Turkije zijn €5.500. Afhankelijk van de behoeften kan de prijs variëren van 2.000 euro tot 20.000 euro.

ProcedurePrijs Turkije
Stamcellen voor artritis5500 €
Stamcellen voor knieën2000 €
Stamcellen voor navelstreng5500 €
Stamcellen voor Parkinson6500 €
Stamcellen voor kanker5000 €
Stamcellen voor oogziekten5500 €
Stamcellen voor haartransplantaties2400 €
Stamcellen voor neurologische aandoeningen6800 €
Stamcellen voor maagaandoeningen4900 €
Stamcellen voor pneumologische aandoening8300 €
Stamcellen voor voortplanting3500 €
Stamcellen voor auto-immuunziekte7200 €

Hebt u ooit van stamcellen gehoord? Dit zijn heel speciale cellen die zich in ons bloed of onze huid bevinden. Ze kunnen ook gevonden worden in beenmerg of de navelstreng. Ze zijn ook zeer aanwezig in het embryonale stadium. En dat er de afgelopen jaren zoveel onderzoek naar deze cellen is gedaan, komt omdatze een superkracht hebben.

Ze hebben het vermogen om te worden wat ze maar willen. Ze delen en vermenigvuldigen zich. Maar ze zijn ook in staat om in elk type cel te veranderen, afhankelijk van de behoeften van het lichaam. Ze veranderen zichzelf bijvoorbeeld in spiercellen, huidcellen of neuronen.

Met deze kracht kunnen ze beschadigde of verouderde cellen in ons lichaam helpen repareren en vervangen. Stelt u zich de medische mogelijkheden eens voor!

Stamceltherapie is in opmars. En het is nog maar het begin. Er lopen talloze onderzoeken. In de nabije toekomst zouden ziekenhuizen en klinieken in Istanbul kanker of de ziekte van Alzheimer kunnen behandelen. In elk geval ligt er hoop in deze stamceltherapie, en Turkije loopt voorop wat betreft innovatie op dit gebied.

Welke ziekten hebben nu al baat bij deze celtherapie? En welke ziekten zouden er in de nabije toekomst baat bij kunnen hebben?

Stamceltherapieën voor oogziekten in Turkije

Zoals u kunt zien, hebben stamcellen het vermogen om te herstellen. Celtherapie is daarom ideaal voor alle degeneratieve ziekten. Dit is met name het geval voor bepaalde oogziekten zoals :

  • leeftijdsgebonden maculaire degeneratie (AMD) ;
  • diabetische retinopathie
  • glaucoom ;
  • en hoornvliesblindheid.

Deze aandoeningen treffen veel mensen over de hele wereld. En ze leiden tot progressief gezichtsverlies.

AMD en diabetische retinopathie: het netvlies regenereren met stamcellen

AMD en diabetische retinopathie beschadigen beide het netvlies, het membraan dat de achterkant van het oog bedekt.

In het geval van AMD zijn het de cellen van de macula, het centrale deel van het netvlies, die na het 50e levensjaar geleidelijk degenereren. Diabetische retinopathie daarentegen tast de kleine bloedvaatjes in het netvlies aan, die verzwakt zijn dooreen teveel aan suiker in het bloed.

Voor beide ziekten onderzoeken onderzoekers de mogelijkheid om netvliescellen uit stamcellen te transplanteren om de defecte cellen te vervangen.

Een andere veelbelovende weg is het injecteren van groeifactoren die door stamcellen worden afgescheiden. Ja, naast al hun krachten geven deze “moedercellen” hun eigen “meststof” af: groeifactor. Deze meststof zal de overlevende netvliescellen beschermen en stimuleren. Zodat ze uiteindelijk zichzelf kunnen genezen..

Er zijnklinische onderzoeken aan de gang in Turkse ziekenhuizen om de veiligheid en werkzaamheid van deze benaderingen te beoordelen bij patiënten met AMD of diabetische retinopathie. De eerste resultaten zijn bemoedigend. Maar de voordelen van deze therapieën op de lange termijn moeten nog bevestigd worden.

Glaucoom: stamcelbehandeling om te voorkomen en te genezen

Glaucoom wordt gekenmerkt door degeneratie van de oogzenuw, vaak als gevolg van een te hoge druk in het oog. Ook hier zouden stamcellen de bondgenoot van oogartsen kunnen worden bij het stoppen van de progressie van de ziekte.

Het idee is om stamcellen in het oog te transplanteren. Het doel is tweeledig:

  • De oogdruk verlagen door het trabeculum te helpen regenereren;

Het trabeculum is een soort sponsachtig weefsel dat de druk in het oog reguleert. Een dergelijke stamcelbehandeling zou daarom degeneratie van de oogzenuw kunnen voorkomen.

  • Deregeneratie van de beschadigde oogzenuw beschermen en stimuleren.

Bepaalde stamcellen hebben neuroprotectieve eigenschappen die de oogzenuwcellen zouden kunnen behouden. Voeg hier een injectie met groeifactor aan toe, en er is hoop mogelijk.

De resultaten bij dieren zijn veelbelovend. Maar er zijn nog proeven op mensen nodig om deze benaderingen te valideren.

Hoornvliesblindheid: de eerste successen van stamcelreconstructie

Het hoornvlies is het transparante venster aan de voorkant van het oog, dat essentieel is voor goed zicht. Door veel ziekten kan het ondoorzichtig worden, wat tot blindheid leidt. Momenteel zijn hoornvliestransplantaties de enige oplossing.

Maar onderzoekers onderzoeken een andere weg: de reconstructie van een helder hoornvlies met behulp van stamcellen.

Er worden twee opties bestudeerd:

  • De eerste optie is om stamcellen van de rand van het hoornvlies van de patiënt te oogsten, ze in het laboratorium te kweken en ze vervolgens opnieuw te implanteren om een functioneel hoornvlies te creëren;
  • De tweede optie is om huid- of mergcellen te herprogrammeren tot “supercellen” die het hoornvlies kunnen regenereren.

Het goede nieuws is dat het lijkt te werken. De eerste patiënten hebben hun zicht teruggekregen dankzij hoornvliestransplantaties als onderdeel van klinische onderzoeken. Maar dit is nog geen routinebehandeling.

In Turkije, net als elders, lopen specialisten voorop bij het aanbieden van deze innovaties aan hun internationale patiënten. Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen op dit gebied.

Wanneer u Turkije kiest voor uw oogbehandeling met stamcellen, profiteert u van uitgebreide zorg, van operatie tot ziekenhuisopname, inclusief anesthesie en postoperatieve zorg. En dat alles in een uiterst gespecialiseerde en toch vriendelijke omgeving.

Stamceltherapie in Turkije: hoop voor neurologische aandoeningen

Neurologische ziekten treffen miljoenen mensen over de hele wereld.
Alzheimer, Parkinson, beroerte… deze ziekten boezemen ons angst in. Naast hun vreselijke symptomen hebben ze nog iets gemeen. Ze worden allemaal veroorzaakt door degeneratie of vernietiging van zenuwcellen in de hersenen of het ruggenmerg.

Helaas is er momenteel geen behandeling om de verloren neuronen te regenereren. De beschikbare behandelingen richten zich op het verlichten van de symptomen en het vertragen van de progressie.

Daarom biedt stamceltherapie enorme hoop.
Stamcellen hebben de capaciteit om zich oneindig te vermenigvuldigen en zich te specialiseren in elk type cel in het lichaam, inclusief neuronen. Het idee is omdeze cellen te gebruiken om vernietigde neuronen te vervangen en beschadigde zenuwcircuits te repareren.

Ziekte van Parkinson: stamcellen redden dopaminerge neuronen

De ziekte van Parkinson is een chronische neurodegeneratieve ziekte die de hersenen aantast. Bepaalde neuronen verdwijnen geleidelijk, met name de neuronen die dopamine produceren.

Dopamine is niet alleen het “gelukshormoon”, maar is ook erg belangrijk bij het regelen van beweging en geheugen. Een tekort aan dopamine leidt tot invaliderende motorische symptomen zoals trillen of stijfheid. Maar het kan ook leiden tot slaapstoornissen, pijn, depressie en zelfs dementie.

Onderzoekers proberen ‘gloednieuwe’ dopaminerge neuronen, verkregen uit stamcellen, te transplanteren of hun beroemde groeifactoren in te spuiten om de resterende neuronen te beschermen.

De eerste klinische proeven zijn aan de gang. Geef de hoop dus niet op!

Ziekte van Alzheimer: stamcellen, hoop voor het geheugen

Net als de ziekte van Parkinson is de ziekte van Alzheimer een neurodegeneratieve ziekte. Het veroorzaakt een progressieve en onomkeerbare achteruitgang van de hersenen.

Stamceltherapie belooft echter oplossingen voor de toekomst. Het idee is om stamcellen, die kunnen differentiëren in neuronen, te gebruiken om zenuwcellen te vervangen die door de ziekte vernietigd worden. En zo beschadigde hersencircuits te regenereren.

Er moeten nog veel uitdagingen overwonnen worden, zoals de keuze van de celbron en de toedieningsmethode. Toch biedt celtherapie enorme hoop voor de miljoenen Alzheimerpatiënten over de hele wereld. Als het huidige onderzoek succesvol is, zou het mogelijk kunnen zijn om deze vreselijke ziekte, die momenteel ongeneeslijk is, een halt toe te roepen of zelfs om te keren.

Amyotrofische laterale sclerose (ALS)

Amyotrofische laterale sclerose (ALS), ook bekend als de ziekte van Charcot, is een neurodegeneratieve ziekte die specifiek de motorneuronen aantast. Deze neuronen zijn niet alleen verantwoordelijk voor onze vrijwillige bewegingen, maar ook voor slikken en ademhalen. Hun progressieve verdwijning leidt tot spierverlamming, die fataal kan zijn.

Onderzoekers zijn bezig met het transplanteren van nieuwe motorische neuronen die uit deze stamcellen zijn verkregen, of met het injecteren van stamcellen die in staat zijn om beschermende moleculen voor de overlevende neuronen af te scheiden. Er worden veelbelovende klinische proeven gedaan om zenuwcircuits die door ALS beschadigd zijn, nieuw leven in te blazen.

Beroerte en hersenletsel

Beroertes en hersenletsels, veroorzaakt door trauma, tumoren of neurodegeneratieve ziekten, kunnen onomkeerbare schade aan de hersenen veroorzaken.

Vernietigde neuronen vernieuwen zich niet op natuurlijke wijze. Dit leidt tot invaliderende neurologische stoornissen.

Op dit moment zijn behandelingen voornamelijk gericht op het revalideren van patiënten, zonder dat de beschadigde delen van de hersenen hersteld kunnen worden. Maar onderzoekers hebben verschillende benaderingen getest in preklinische dierproeven:

  • Transplantatie van nieuwe neuronen die in het laboratorium uit stamcellen zijn gemaakt;
  • Injectie van stamcellen om de vorming van neuronen en bloedvaten te stimuleren;
  • Toediening van groeifactoren die door deze cellen worden afgescheiden om de overlevende neuronen te beschermen.

De resultaten zijn zeer bemoedigend. Zoveel zelfs dat er een aantal fase I/II-onderzoeken bij mensen zijn uitgevoerd om de haalbaarheid en veiligheid van de aanpak aan te tonen.

Ruggenmergletsel en verlamming: herbedrading van het ruggenmerg met stamceltherapie

Ruggenmergletsel is schade aan het ruggenmerg. Deze kan worden veroorzaakt door direct trauma (ongeval, val, enz.) of door ziekten zoals tumoren of infecties. De bundel zenuwen die signalen doorgeeft tussen de hersenen en de rest van het lichaam wordt doorgesneden, wat resulteert in volledige of gedeeltelijke verlamming, afhankelijk van de mate van beschadiging.

Stamceltherapie biedt hoop.

Tests op diermodellen hebben axonale hergroei aangetoond. Het axon is het verlengstuk van het neuron. De “kabel” die informatie doorgeeft. De eerste klinische onderzoeken combineren stamcellen en epidurale stimulatie. En patiënten die al behandeld zijn, hebben een verbetering van hun motorische functie gezien.

Regeneratieve geneeskunde met behulp van stamcellen zal daarom zeer binnenkort een revolutie teweegbrengen in de behandeling van ruggenmergletsels en verlamde patiënten de hoop bieden om op een dag weer te kunnen lopen.

Ziekte van Huntington: celtherapie versus genetica

De ziekte van Huntington is een zeldzame genetische aandoening die een progressieve degeneratie veroorzaakt van bepaalde delen van de hersenen die de beweging regelen.

De symptomen zijn bijzonder hinderlijk: onwillekeurige bewegingen en cognitieve en psychiatrische stoornissen.

Onderzoekers bestuderen de transplantatie van nieuwe neuronen om de vernietigde neuronen te vervangen, evenals de injectie van stamcellen die beschermende factoren voor de neuronen afscheiden. Genetisch gemodificeerde stamcellen zouden zelfs therapeutische eiwitten kunnen afgeven.

Epilepsie: therapieën voor resistente vormen?

Epilepsie wordt gekenmerkt door terugkerende aanvallen die worden veroorzaakt door abnormale elektrische activiteit in de hersenen. Helaas blijft deze ziekte bij 30% van de patiënten moeilijk te behandelen. Stamceltherapie biedt nieuwe hoop voor deze geneesmiddelenresistente vormen.

Onderzoekers bestuderen de transplantatie van remmende neuronen uit stamcellen om vernietigde neuronen te vervangen. Op deze manier hopen ze het evenwicht in de hersenactiviteit te herstellen. Een andere mogelijkheid is het gebruik van genetisch gemodificeerde stamcellen om anti-epileptische moleculen rechtstreeks in de hersenen aan te brengen.

Ook het herprogrammeren van hersencellen tot functionele neuronen wordt onderzocht.

Deze benaderingen hebben al veelbelovende resultaten laten zien bij dieren, waardoor er hoop is op nieuwe therapeutische opties voor patiënten die lijden aan refractaire epilepsie. Er zijn nog veel uitdagingen voordat deze revolutionaire therapieën het bed van patiënten bereiken.

Maar Turkije investeert veel in het onderzoek naar en de ontwikkeling van stamceltherapieën. Langs de Bosporus zijn ultramoderne klinieken en ziekenhuizen verrezen, uitgerust met geavanceerde technische faciliteiten en gerenommeerde specialisten.

Er zijn talloze klinische onderzoeken aan de gang om de effectiviteit van stamceltherapieën bij verschillende neurologische aandoeningen te evalueren. Voorlopige resultaten zijn veelbelovend. De beslissende vooruitgang moet nog komen! Blijf op de hoogte..

Kanker bestrijden: veelbelovende celtherapieën in Turkije

Kanker, alle vormen van kanker, zijn ware plagen. En ondanks de zware behandeling die ze van artsen krijgen, slagen ze erin om weerstand te bieden en soms zelfs terug te komen.

Onderzoekers zijn erin geslaagd om een kleine subpopulatie cellen te isoleren die een sleutelrol spelen bij het ontstaan van kanker. Maar ook bij de progressie en de resistentie tegen behandeling.

Deze cellen zijn in staat om zichzelf te vernieuwen. En om te differentiëren in verschillende celtypen. Klinkt dat bekend?

Deze cellen worden Cancer Stem Cells (CSC) genoemd. Dat maakt ze zo gevaarlijk, omdat ze de tumor voortdurend kunnen regenereren.
Geconfronteerd met deze indringer en zijn mogelijkheden, testen wetenschappers nu verschillende stamceltherapiebenaderingen om deze CSC’s rechtstreeks aan te pakken.

Hier volgt een vereenvoudigde uitleg van deze verschillende therapeutische strategieën.

1 – Transplantatie van genetisch gemodificeerde stamcellen

Onderzoekers modificeren normale stamcellen genetisch zodat ze stoffen produceren die giftig zijn voor kankercellen (zelfmoordgenen). Vervolgens injecteren ze deze in de tumor, waar ze specifiek de kankercellen van binnenuit aanvallen.

2 – CAR-T celimmunotherapie

De arts neemt witte bloedcellen van de patiënt. Hij modificeert ze genetisch zodat ze een kunstmatige receptor (CAR) tot expressie brengen die specifiek markers herkent die op het oppervlak van CSC’s aanwezig zijn. Deze CAR-T cellen, die opnieuw bij de patiënt worden geïnjecteerd, richten zich op de CSC’s en vernietigen deze als geleide projectielen.

3 – Stamcellen als vectoren voor geneesmiddelen

In dit geval maken we gebruik van het vermogen van stamcellen om naar tumoren toe te migreren. Ze worden geladen met antikankermedicijnen als een Trojaans paard, zodat ze deze direct in het hart van de tumor afleveren, waar de CSC’s genesteld zijn.

4 – Inductie van CSC-differentiatie

Middelen zoals retinoïnezuur worden gebruikt om CSC’s te dwingen zich te differentiëren in volwassen cellen. Hierdoor verliezen ze hun krachten. Ze worden dan kwetsbaarder voor conventionele behandelingen.

5 – Targeting CSC signaalwegen

Wij blokkeren specifiek de cellulaire communicatiewegen die CSC’s in staat stellen om hun ongedifferentieerde staat te behouden en zichzelf te vernieuwen. Door deze signalen af te snijden, wordt het CSC-reservoir geleidelijk uitgeput.

Spannend, vindt u niet? En vooral zo bemoedigend voor de geneeskunde van morgen. Maar hoe ver zijn artsen met deze behandelingen?

Voor de meeste “vaste” tumoren bevindt stamceltherapie zich nog maar in het experimentele stadium. Er worden verschillende wegen verkend, waaronder de wegen die we zojuist hebben gezien voor tumoren zoals :

  • Borstkanker
  • Darmkanker
  • Longkanker
  • Prostaatkanker
  • Huidkanker

Anderzijds zijn hematopoëtische stamceltransplantaties in Turkije een gevestigde behandelingsoptie voor patiënten die lijden aan leukemie, lymfoom en andere bloedkankers.

Stamceltransplantaties voor de behandeling van leukemie

Leukemie is een bloedkanker waarvoor hematopoëtische stamceltransplantatie al een standaardbehandeling is na chemotherapie, in Turkije en elders. De term “hematopoëtisch” verwijst naar het proces van bloedcelvernieuwing.

De therapie bestaat uit het toedienen van hoge doses chemotherapie om de leukemiecellen (die dus bloedcellen zijn) te vernietigen. Radiotherapie richt zich ook op bepaalde beenmergcellen. Vervolgens worden gezonde stamcellen teruggeplaatst, ofwel van de patiënt zelf (autograft) of van een compatibele donor (allograft).

Met de nieuwe stamcellen kunnen bloedcellen en functioneel beenmerg worden hersteld. En, in het geval van allograften, zorgen ze ook voor een nieuw immuunsysteem om te helpen bij het elimineren van achtergebleven kankercellen.

De resultaten zijn zeer bemoedigend. Deze stamceltherapie kan langdurige remissies veroorzaken en duizenden patiënten zijn met succes behandeld.

Maar transplantatie blijft een omslachtige en risicovolle behandeling. Nieuwe benaderingen zoals donoroptimalisatie, haplo-identieke of navelstrengbloedtransplantaties, of het gebruik van genetisch gemodificeerde cellen, proberen de resultaten te verbeteren.

Ondanks de beperkingen heeft stamceltransplantatie een revolutie teweeggebracht in de prognose voor leukemie. En het blijft de voorkeursbehandeling voor vormen met een hoog risico.

Er wordt voortdurend onderzoek gedaan om de werkzaamheid en verdraagbaarheid te verbeteren.

Lymfomen en stamceltherapie: effectieve behandelingen in Turkije

Lymfomen zijn kankers van het lymfestelsel. Deze vormen van kanker brengen het vermogen van het lichaam om infecties te bestrijden in gevaar.

Net als bij leukemie worden stamceltransplantaties gebruikt voor sommige lymfomen, vooral bij terugval of falen van andere behandelingen.

Na intensieve chemotherapie om de kankercellen te vernietigen, worden de stamcellen uit het beenmerg, die eerder geoogst en ingevroren zijn, opnieuw geïnjecteerd om het beenmerg weer op te bouwen. Deze therapie vereist een langdurige ziekenhuisopname en langdurige controle.

Grote universiteitsziekenhuizen en privéklinieken bieden dit type stamcelbehandeling aan in Turkije. Turkije is echt een bestemming bij uitstek voor internationale patiënten die een beenmergtransplantatie willen ondergaan.

Stamcellen, een revolutie in de esthetische geneeskunde

Op het gebied van esthetische geneeskunde betekenen stamceltherapieën een ware revolutie. Dankzij hun regeneratieve eigenschappen openen ze deuren naar huidverjonging, littekencorrectie en de behandeling van ouderdomsvlekken.

Huidverjonging, verbetering van de huidtextuur en behandeling van rimpels

Stamcellen herstellen en verjongen de huid op cellulair niveau. Ze bevorderen de groei van nieuwe huidcellen, verhogen de collageenproductie en verbeteren de elasticiteit van de huid. En dat is alles!

Het resultaat is een stevigere, jonger uitziende huid, met minder rimpels en fijne lijntjes.

Littekencorrectie dankzij stamcelbehandeling in Turkije

Maar met deze mogelijkheden kunnen stamcellen ook effectief littekens behandelen, met name hypertrofische en keloïde littekens. Deze ontstekingslittekens houden verband met een overproductie van collageen tijdens het genezingsproces.

Ze verschijnen als verheven, vaak rode, dikke gezwellen. En ze kunnen jeuken.
In Turkije, waar deze operatie veel voorkomt, hebben stamceltherapieën bewezen effectief te zijn in het verminderen van deze ontsierende littekens.

Behandeling van ouderdomsvlekken met celtherapie in Turkije

Ouderdomsvlekken kunnen ook behandeld worden met stamcellen. Door celvernieuwing te stimuleren, verminderen deze therapieën effectief leeftijdsgerelateerde pigmentvlekken. De huid ziet er egaler en stralender uit.

Verschillende Turkse klinieken en ziekenhuizen bieden deze revolutionaire behandelingen al aan, met behulp van geavanceerde technieken zoals injecties van vet verrijkt met stamcellen.

De resultaten zijn zichtbaar: de huid ziet er jonger, steviger en stralender uit, met een zichtbare vermindering van rimpels, roodheid en ontstekingen. En de effecten zijn langdurig. Een echte fontein van cellulaire jeugd!

Haar: stamcellen redden uw haar

Op het gebied van haar zijn stamcelbehandelingen meer dan veelbelovend in de strijd tegen alopecia en kaalheid, zowel bij mannen als bij vrouwen.

Deze therapieën zijnveel meer dan een eenvoudige haartransplantatie en maken gebruik vande regeneratieve eigenschappen van stamcellen om de haarzakjes te stimuleren en de haargroei te bevorderen.

Kaalheid volgens het mannelijk patroon, een plaag die 70% van de mannen treft


Mannelijke kaalheid treft ongeveer 70% van de mannen. Dit haarverlies begint meestal tussen de 30 en 40 jaar, en soms al in de puberteit, en wordt beïnvloed door mannelijke hormonen en genetische factoren.

Het uit zich als het dunner worden van de slapen en/of de kruin van het hoofd

Vrouwelijke kaalheid, vaak te wijten aan een verstoord hormonaal evenwicht


Vrouwen blijven niet gespaard van kaalheid. Het treft 2 tot 3% van de vrouwen en kan beginnen tussen 12 en 40 jaar. In tegenstelling tot de meeste mannen is de haaruitval meer verspreid over de hele hoofdhuid. Ook hier zijn hormonale en genetische factoren meestal de oorzaak.

Alopecia: plotselinge, omkeerbare haaruitval


Alopecia wordt gekenmerkt door plotselinge, wijdverspreide haaruitval over de hele hoofdhuid. Het kan veroorzaakt worden door stress, vermoeidheid, ijzertekort, bepaalde medicijnen, chemotherapie of bestraling.

Gelukkig is haaruitval vaak omkeerbaar zodra de veroorzakende factor behandeld is, in tegenstelling tot alopecia met littekens, waarbij de haarzakjes permanent vernietigd worden.

haartransplantatie voor na Istanbul 1 1

Turkse klinieken, pioniers in stamcel haartherapie

We horen veel over Turkije voor deze haarimplantaten. Maar er is veel meer voor de behandeling van kaalheid dan alleen implantaten.

Turkije is DE perfecte bestemming om te profiteren van stamcel haartherapieën. De expertise van de medische teams en de geavanceerde infrastructuur zijn ongeëvenaard op dit gebied.

Er zijn verschillende technieken beschikbaar:

  • Haar mesotransplantatie (Rigenera-methode)

Hierbij worden stamcellen uit de haarfollikels van de patiënt opnieuw in de hoofdhuid geïnjecteerd om slapende follikels te reactiveren en de hergroei te bevorderen.

  • Injectie van adipocytestamcelconcentraat

Deze cellen, gewonnen door liposuctie, geven groeifactoren af die de haarzakjes stimuleren.

  • Transplantatie van in vitro gekweekte folliculaire stamcellen

Deze techniek, die nog in ontwikkeling is, opent nieuwe perspectieven.

Dichter haar van betere kwaliteit dankzij stamcellen

Ongeacht de gebruikte methode is haaruitval gestopt en is bij de meeste patiënten die binnen 2 tot 6 maanden behandeld zijn progressieve hergroei waargenomen.

De dichtheid en dikte van het bestaande haar worden verbeterd, wat resulteert in voller haar van betere kwaliteit.

En de behandeling wordt zeer goed verdragen.
Dames en heren, u kunt vaarwel zeggen tegen kaalheid.

Cardiologie en stamcellen: therapieën voor het hart

In de cardiologie bieden stamceltherapieën nieuwe vooruitzichten voor het regenereren van beschadigde hartspieren en het verbeteren van de hartfunctie. Er worden veelbelovende klinische onderzoeken uitgevoerd voor een reeks aandoeningen.

Hartfalen: celtherapie om het falende hart nieuw leven in te blazen

Hartfalen is het onvermogen van het hart om voldoende bloed rond te pompen om het lichaam van zuurstof te voorzien. Het uit zich in vermoeidheid, kortademigheid en soms oedeem.

Het kan acuut (plotseling) of chronisch (progressief) zijn. Er zijn proeven met celtherapie aan de gang, waarbij stamcellen uit beenmerg, vetweefsel of hartstamcellen worden gebruikt om de falende hartspier te regenereren.

Myocardinfarct: het hart herstellen met behulp van stamcellen

Myocardinfarct is het wetenschappelijke woord voor hartaanval.
Deze vreselijke aanval wordt veroorzaakt door de vernietiging van een deel van de hartspier door zuurstoftekort, vaak als gevolg van een geblokkeerde kransslagader.

Klinische onderzoeken testen de transplantatie van stamcellen (uit beenmerg, hart of embryonale stamcellen) in het beschadigde gebied om hartspierweefsel te regenereren en de functie ervan te verbeteren.

Angina pectoris: de vorming van nieuwe bloedvaten stimuleren

Angina pectoris is pijn op de borst veroorzaakt door een gebrek aan zuurstof naar het hart. Over het algemeen is het gekoppeld aan vernauwing van de kransslagaders en kan het een van de waarschuwingssignalen voor een hartaanval zijn.

Dit is waar celtherapie om de hoek komt kijken. Het doel is om de vorming van nieuwe bloedvaten (angiogenese) te stimuleren om de bloedtoevoer naar de hartspier te verbeteren.

Cardiomyopathie: de veelbelovende weg van stamcellen

Cardiomyopathieën zijn ziekten van de hartspier. De spier kan oververwijd, verdikt of stijf worden, waardoor het pompen van het bloed wordt belemmerd.

Een aantal preklinische en klinische onderzoeken heeft de waarde van MSCs (Mesenchymale Stamcellen) bij deze pathologie geëvalueerd. MSCs zijn volwassen stamcellen die in verschillende weefsels worden gevonden (beenmerg, vetweefsel, enz.).

Ze hebben de herinnering aan hun embryonale oorsprong behouden en het magische vermogen om te transformeren in bot-, kraakbeen-, spier- of vetcellen, afhankelijk van de behoeften van het lichaam.

In het geval van cardiomyopathieën zouden ze beschadigde hartspieren kunnen regenereren en de symptomen en hartkamerfunctie kunnen verbeteren.

Pulmonale hypertensie: een veelbelovende celtherapieproef

Pulmonale arteriële hypertensie (PAH) is een zeldzame en ernstige ziekte die wordt gekenmerkt door een abnormale drukstijging in de longslagaders. Dit vormt een grote belasting voor het hart, met name voor de rechterventrikel, die het bloed naar de longen pompt. Uiteindelijk kan dit leiden tot hartfalen.

Een vroeg onderzoek met stamcellen liet bemoedigende resultaten zien bij patiënten met PAH, met een lichte verbetering van de hart- en longfunctie. Het onderzoek toonde echter vooral aan dat de behandeling goed verdragen werd, zonder bijwerkingen op korte of lange termijn of immunologische reacties.

Celtherapie is daarom een bron van grote hoop voor het regenereren van hartweefsel. Er zijn talloze klinische onderzoeken gaande om verschillende soorten stamcellen te evalueren. Als de resultaten bevestigd worden, zouden deze benaderingen een revolutie teweeg kunnen brengen in de behandeling van deze ernstige ziekten, als aanvulling op de huidige behandelingen.

Stamceltherapieën voor maag-darmziekten

Chronische ziekten van het spijsverteringsstelsel, zoals chronische inflammatoire darmziekten (IBD), pancreatitis en leverziekten, zijn vaak moeilijk te behandelen.

Maar stamceltherapieën, met name mesenchymale stamcellen (MSC’s), bieden hoop op weefselregeneratie en modulatie van ontstekingen.

Stamcellen voor de behandeling van IBD: Turkije wijst de weg

De ziekte van Crohn en colitis ulcerosa zijn beide chronische inflammatoire darmziekten. De ziekte van Crohn kan het hele spijsverteringskanaal van mond tot anus aantasten, terwijl colitis ulcerosa beperkt is tot de dikke darm en het rectum.

Maar in beide gevallen omvatten de symptomen buikpijn, chronische diarree (soms bloederig) en verlies van eetlust en gewicht.

Mesenchymale stamcellen (MSC’s) helpen de ontsteking te verminderen en de darmwand te herstellen. Lokale toepassing van MSCs is ook effectief voor perianale fistels bij de ziekte van Crohn.

Klinische proeven voor deze stamceltherapieën zijn aan de gang, met name in Turkije, een land dat voorop loopt op dit gebied.

Pancreatitis: MSC’s om de alvleesklier te regenereren

Pancreatitis is een ontsteking van de alvleesklier. Het wordt vaak veroorzaakt door galstenen of chronisch alcoholisme. De symptomen zijn hevige buikpijn, misselijkheid en braken.

MSC-therapieën worden overwogen om beschadigd alvleesklierweefsel te regenereren en ontstekingen te moduleren. Momenteel worden er klinische onderzoeken uitgevoerd.

Cirrose en leversteatose: MSCs om de lever te herstellen

  • Niet-alcoholischevette leverziekte (NAFLD) is een ophoping van vet in de lever. Het heeft niets te maken met overmatig alcoholgebruik. Het houdt eerder verband met obesitas of diabetes in het bijzonder. Het kan zich ontwikkelen tot steatohepatitis (NASH) met ontsteking en fibrose, en vervolgens tot cirrose;
  • Leverfibrose is een abnormale ophoping van weefsel die geleidelijk de levercellen vervangt. De lever wordt dan steeds disfunctioneler;
  • Cirrose is een ernstige chronische leverziekte. Het is de progressieve fase van fibrose.

De anti-fibrotische, ontstekingsremmende en regeneratieve eigenschappen van MSCs worden daarom met name bij deze pathologieën bestudeerd. Fase I en II studies hebben de veiligheid van MSC infusies bij verschillende patiënten aangetoond. En een verbetering van de leverfunctie.

Of het nu gaat om het moduleren van ontstekingen, het regenereren van weefsel of het herstellen van de orgaanfunctie, stamceltherapieën geven patiënten die aan deze ziekten lijden hoop voor de toekomst. En Turkije is vast van plan om een belangrijke rol te spelen in deze therapeutische vooruitgang.

Stamcellen, een nieuw leven op het gebied van pneumologie

Ook op het gebied van longziekten wordt reikhalzend uitgekeken naar celtherapie. Maar welke chronische longziekten zouden hiervan kunnen profiteren?

Taaislijmziekte

Taaislijmziekte is een genetische ziekte die voornamelijk de longen en het spijsverteringsstelsel aantast. De ziekte wordt gekenmerkt door dikke, stroperige afscheidingen die de luchtwegen en het spijsverteringskanaal verstoppen. Dit leidt tot terugkerende longinfecties, spijsverteringsproblemen en, bij kinderen, groeiachterstand.

Chronische obstructieve longziekte (COPD)

COPD (chronic obstructive pulmonary disease) is een algemene term die COPD (chronic obstructive pulmonary disease) en emfyseem omvat. De luchtwegen raken geleidelijk verstopt. Ademen wordt moeilijk. Andere symptomen zijn chronische hoest, slijmproductie en ademnood.

Idiopathische longfibrose

Idiopathische longfibrose is een zeldzame ziekte waarbij de longen om onbekende redenen progressieve littekenvorming ontwikkelen. Net als bij leverfibrose wordt het voor de longen steeds moeilijker om normaal te functioneren. En patiënten zijn altijd kortademig.

Deze ziekten hebben veel punten gemeen. En de huidige behandelingen zijn voornamelijk gericht op het verlichten van de symptomen. Daarom is er veel hoop dat stamceltherapie het beschadigde longweefsel kan regenereren.

Stamceltherapieën voor deze longziekten

Er worden momenteel verschillende benaderingen bestudeerd:

  • Injectie van mesenchymale stamcellen, die ontstekingsremmende en regeneratieve eigenschappen hebben. Ze zouden longschade bij COPD, emfyseem en longfibrose kunnen helpen herstellen. De eerste klinische onderzoeken hebben bemoedigende resultaten laten zien.
  • Endobronchiale toediening van stamcellen om ernstig emfyseem te behandelen. Eén onderzoek meldde een verbetering van de ademhalingsfunctie en levenskwaliteit na 12 maanden.
  • Het gebruik van genetisch gemodificeerde stamcellen om therapeutische genen in de longen van mucoviscidosepatiënten tebrengen. Dit bevindt zich nog in een experimenteel stadium.

Turkije is sterk betrokken bij onderzoek naar stamceltherapieën voor chronische longziekten. De gespecialiseerde centra in Turkije, met name in Istanbul, zijn actief betrokken bij internationale klinische onderzoeken. Turkse teams werken met name aan het optimaliseren van protocollen voor het toedienen van geïnhaleerde of endobronchiale MSC’s, een veelbelovende aanpak voor de longen.

Stamceltherapie in Turkije: reproductieve aandoeningen overwinnen

Voortplantingsstoornissen, zowel bij mannen als vrouwen, hebben een grote invloed op de levenskwaliteit en het welzijn van paren. Maar ook hier bieden stamceltherapieën nieuwe perspectieven.

Vroege menopauze: stamcellen om de eierstokklok opnieuw te starten

Er is sprake van een vervroegde menopauze als de menstruatie voor het 40e levensjaar stopt. Het wordt veroorzaakt door vroegtijdige uitputting van de ovariële eicelreserve. De symptomen zijn dezelfde als die van de menopauze (opvliegers, vaginale droogheid, enz.), met het extra risico op onvruchtbaarheid.

Maar het injecteren van stamcellen in de eierstokken zou deze eierstokreserve kunnen regenereren. Bemoedigende onderzoeken hebben bij sommige patiënten een hervatting van de menstruatie en zelfs een spontane zwangerschap gemeld. Reden te meer om vrouwen die aan deze pathologie lijden, hoop te geven.

Erectiestoornissen: stamcellen om dingen recht te zetten

Een erectiestoornis is het onvermogen om een erectie te krijgen of te behouden die voldoende is voor bevredigende geslachtsgemeenschap. Het kan psychologische, vasculaire, neurologische of hormonale oorzaken hebben.

De eerste onderzoeken hebben aangetoond dat het injecteren van stamcellen in de penis de erectiele functie kan verbeteren. Een innovatieve aanpak voor de behandeling van deze aandoening die veel mannen treft.

Endometriose: stamcellen om het mysterie te ontrafelen

De bekleding van de baarmoeder wordt baarmoederslijmvlies genoemd.
Bij vrouwen met endometriose ontwikkelt dit baarmoederslijmvlies zich abnormaal buiten de baarmoeder, op de eierstokken, eileiders of het buikvlies.

Het veroorzaakt bekkenpijn, zware en pijnlijke menstruaties en soms onvruchtbaarheid. De oorzaken van deze ziekte zijn nog steeds onbekend. Maar de hypothese van endometriale stamcellen die door het hele lichaam verspreid zijn, lijkt erg coherent.

In dit geval zou celtherapie het mogelijk kunnen maken om specifiek deze abnormale cellen aan te pakken. Een fascinerende manier om de mysteries van deze ziekte te ontrafelen.

Menstruatiestoornissen: stamcellen om de menstruatie te helpen

Menstruatiestoornissen omvatten onregelmatige menstruaties, pijnlijke menstruaties, menstruaties die te zwaar zijn of zelfs afwezigheid. Deze stoornissen kunnen te wijten zijn aan hormonale onevenwichtigheden, baarmoederafwijkingen, endometriose, enz

Stamceltherapieën zouden nieuwe mogelijkheden kunnen bieden om de cycli te reguleren en de symptomen te verlichten. Er wordt onderzoek gedaan om deze technieken te ontwikkelen.

Verschillende bekende klinieken in Turkije, zoals het MAP-centrum Fertility Crete en NBScience, bieden al stamcelbehandelingen aan voor onvruchtbaarheid en erectiestoornissen. Zij geven nieuwe hoop aan de miljoenen mensen die aan deze aandoeningen lijden.

Immuunsysteem: een oplossing voor auto-immuunziekten en transplantaties?

Het immuunsysteem is ons schild om ons te beschermen tegen agressie van buitenaf. Helaas begint het in sommige gevallen ten onrechte gezonde weefsels in ons lichaam aan te vallen. Deze ziekten staan bekend als auto-immuunziekten. Welke zijn dat?

Multiple sclerose

Bij multiple sclerose vernietigen immuuncellen de myelineschede die de zenuwvezels in de hersenen en het ruggenmerg omhult, waardoor motorische, zintuiglijke en cognitieve problemen ontstaan.

Lupus

Systemische lupus erythematosus (SLE) is een auto-immuunziekte die de huid, gewrichten en soms zelfs de nieren, het hart of de longen aantast.
De symptomen van SLE variëren sterk van persoon tot persoon. De meest voorkomende zijn intense vermoeidheid, gewrichtspijn, huiduitslag en hoofdpijn.

Reumatoïde artritis

Bij reumatoïde artritis vernietigt het immuunsysteem geleidelijk het kraakbeen. Dit veroorzaakt een chronische ontsteking van de gewrichten, met ernstige pijn en misvormingen, voornamelijk in de handen, polsen en voeten.

Allergieën

Ja, allergieën zijn ook onaangepaste immuunreacties. Maar het zijn geen auto-immuunziekten in de strikte zin van het woord. Dit keer zijn de aanvallen gericht tegen normaal onschadelijke externe stoffen (allergenen) zoals pollen, huisstofmijt, bepaald voedsel, enz. Ze uiten zich door ademhalings-, huid- of spijsverteringssymptomen.

Stamcellen bieden interessante oplossingen voor deze immuunziekten.

Stamceltherapie om het immuunsysteem te resetten

We hebben het al gehad over hematopoëtische stamceltransplantaties voor de behandeling van leukemie. In het geval van auto-immuunziekten gebruiken artsen ze bij bepaalde ernstige vormen van multiple sclerose, lupus of polyartritis om het immuunsysteem na chemotherapie te “resetten”.

Deze radicale aanpak elimineert zelfreactieve immuuncellen en genereert een nieuw, tolerant immuunsysteem.
De resultaten zijn indrukwekkend, met langdurige remissies en zelfs genezingen.

Verschillende stamcellen voor de behandeling van auto-immuunziekten

Mesenchymale stamcellen (MSC’s) zijn van groot belang bij de behandeling van deze ziekten. Ze kunnen overmatige immuunreacties reguleren en de regeneratie van beschadigd weefsel bevorderen. Er zijn klinische onderzoeken gaande om hun effectiviteit bij multiple sclerose, lupus en reumatoïde artritis te beoordelen, met bemoedigende eerste resultaten. MSCs zouden ook interessant kunnen zijn voor de behandeling van ernstige allergieën.

Orgaan- en weefseltransplantaties: stamcellen veranderen het spel

Op het gebied van transplantaties bieden stamcellen veelbelovende nieuwe vooruitzichten om :

  • Het aantal beschikbare organen voor transplantatie te verhogen:

1) Door het mogelijk te maken om in het laboratorium nieuwe functionele organen te “kweken ” uit de eigen stamcellen van de patiënt (weefselbioengineering). Dit zou het huidige tekort aan donororganen kunnen verminderen.
2) Doorbeschadigde organen die voorheen als niet-transplanteerbaar werden beschouwd, terepareren met behulp van regeneratieve celtherapie.

  • De overleving en functie van transplantaten na transplantatie verbeteren:

1) Door de schade te behandelen die is veroorzaakt tijdens het verwijderen en conserveren van het orgaan, dankzij de regeneratieve eigenschappen van stamcellen.
2) Door een betere integratie van het transplantaat en de revascularisatie ervan te bevorderen via de afscheiding van groeifactoren door de stamcellen.

  • Afstoting van het transplantaat en de behoefte aan immunosuppressiva verminderen

Afstoting van transplantaten werkt volgens hetzelfde principe als de auto-immuunziekten die we zojuist hebben gezien. Het immuunsysteem herkent het vreemde lichaam niet en valt het aan.
Verschillende klinische onderzoeken hebben al bemoedigende resultaten laten zien, met name met de injectie van MSCs om afstoting van nier-, lever- of harttransplantaties te voorkomen.

  • Complicaties na transplantaties zoals fibrose en stenose behandelen

Celtherapieën zijn dus klaar om een revolutie teweeg te brengen op het gebied van transplantaties, door de uitdagingen van het tekort aan organen, afstoting en complicaties na een transplantatie aan te gaan.

Wat heeft de toekomst in petto voor stamceltherapie in Turkije?

Een nieuw tijdperk in de geneeskunde is aangebroken. Fascinerend! We staan op een keerpunt… Fundamenteel onderzoek naar stamcellen begint zich te vertalen naar concrete klinische toepassingen.

Het aantal proeven neemt toe. De resultaten stapelen zich op. En het bewijs van werkzaamheid neemt toe. We zijn bezig om van een behandelingsmedicijn over te stappen op een regeneratiemedicijn, dat in staat is om te genezen waar we tot nu toe alleen maar konden verlichten.

En in deze race naar de toekomst heeft Turkije een voorsprong. Met zijn ultramoderne medische infrastructuur en teams van hooggekwalificeerde onderzoekers en artsen is het al een toonaangevende bestemming voor innovatieve cellulaire behandelingen.

Patiënten van over de hele wereld komen naar Turkije voor stamceltherapieën op uiteenlopende gebieden als neurologie, cardiologie en esthetische geneeskunde.

De kwaliteit van de zorg, de expertise van de teams en de concurrerende prijzen trekken mannen en vrouwen aan die op zoek zijn naar de meest geavanceerde therapieën.

Terwijl veel landen, met name in Europa, nog steeds worstelen om celtherapieën in hun klinische praktijk op te nemen, tegengehouden door beperkende regelgeving, is Turkije een voorloper en een voorbeeld.

Profiteer van een GRATIS evaluatie!

Op verzoek en
zonder enige verplichting van uw kant.

Raadpleging 100% gratis. We analyseren je situatie, je behoeften en verwachtingen. En we schatten het benodigde budget voor : Vlucht + Hotel + Taxi + Behandeling.

Je behoudt te allen tijde de volledige controle over het proces. Totale gemoedsrust.

Over de auteur

William

Mijn naam is William Royer en ik ben een medisch schrijver met ervaring in het schrijven van complexe wetenschappelijke gegevens. Ik ben gespecialiseerd in immunologie en hematologie. Ik vind veel inspiratie in mijn nauwe samenwerking met verschillende professionals in de gezondheidszorg, waaronder artsen, verpleegkundigen en patiëntenvoorlichters. Ik publiceer ook recensies.

‍👩‍⚕ EEN OFFERTE AANVRAGEN ➡️