Prijs van een gastric sleeve operatie in Dubai

gastric sleeve Dubai prijs 1
Geschreven door Erika

Alles wat u moet weten over gastric sleeve chirurgie in Dubai! Wat is de gemiddelde prijs? Ons advies voor een geslaagde gastric sleeve in Dubai.

BesteKlinieken.com geeft informatie over gastric sleeve chirurgie in Dubai en helpt u bij het boeken van een operatie bij gekwalificeerde chirurgen. Deze inhoud is alleen voor informatieve doeleinden en is niet bedoeld ter vervanging van het advies van een medische professional.

Prijs van een gastric sleeve operatie in Dubai

De gemiddelde kosten van een gastric sleeve in Dubai zijn €3.500. Afhankelijk van uw behoeften kan de prijs variëren van €4.100 tot €1.2600.

ProcedurePrijs Dubai
Gastric sleeve5800 €

Wat is een gastric sleeve?

Gastric sleeve chirurgie in Dubai, ook bekend als verticale sleeve gastrectomie, is een chirurgische ingreep om gewicht te verliezen. Tijdens deze ingreep wordt ongeveer 80% van de maag verwijderd en vormt de overgebleven maag een smalle buis die sleeve wordt genoemd. Op deze manier zult u, door minder voedsel te consumeren, een voller gevoel hebben tijdens het eten.

De sleeve gastrectomie procedure is beschikbaar als onderdeel van ons gewichtsverlies- en bariatrisch programma, dat een optioneel postoperatief ondersteuningsprogramma van zes maanden omvat om ervoor te zorgen dat u de beste kans hebt om uw gewichtsverliesdoelen te bereiken.

WAAROM WORDT DE OPERATIE UITGEVOERD?

Gastric sleeve chirurgie wordt over het algemeen uitgevoerd om morbide obesitas te behandelen door de hoeveelheid voedsel die u kunt eten te beperken. Over het algemeen wordt deze ingreep uitgevoerd om het risico op gewichtgerelateerde gezondheidsproblemen, die levensbedreigend kunnen zijn, te verminderen.

VOOR WIE IS DE INGREEP AANBEVOLEN?

Gastric sleeve chirurgie in Dubai wordt normaal gesproken alleen aanbevolen voor mensen met morbide obesitas die andere afslankmethoden zonder succes hebben geprobeerd. De volgende voorwaarden zijn vereist om van de ingreep te kunnen profiteren:

 • BMI 40 of hoger.
 • Ernstige gezondheidsproblemen geassocieerd met obesitas
 • Geen voorgeschiedenis van gastro-intestinale ziekten.
 • Toewijding aan veranderingen in levensstijl.

VOORDELEN EN MOGELIJKE RESULTATEN

Deze procedure kan een zeer effectieve manier zijn om gewicht te verliezen op de lange termijn, afhankelijk van de mate waarin u uw leefgewoonten verandert. Sleeve gastrectomie kan resulteren in het verlies van 20 tot 40 kilo overtollig gewicht in de eerste twee jaar.

Daarnaast kan het ook bepaalde gezondheidsproblemen die geassocieerd worden met overgewicht verbeteren of zelfs omkeren, waaronder:

 • Diabetes
 • Hoge bloeddruk
 • Hyperlipidemie
 • Hartaandoeningen
 • Slaapapneu
 • Osteoarticulaire aandoeningen
 • Onvruchtbaarheid

RISICO’S

Aangezien sleeve gastrectomie een grote operatie inhoudt, zijn er enkele mogelijke risico’s verbonden aan deze procedure.

Enkele van de risico’s van de chirurgische ingreep zelf zijn de volgende:

 • Bloedingen
 • Bloedstolsels
 • Ademhalingsproblemen
 • Maagdarmlekken

Postoperatieve complicaties op lange termijn zijn onder andere:

 • Ondervoeding
 • Misselijkheid of braken
 • Gastro-oesofageale reflux
 • Intestinale obstructie

VÓÓR DE OPERATIE

Om als geschikte kandidaat voor een operatie geselecteerd te worden, kan uw arts bepaalde laboratoriumtests vereisen. U moet hem/haar ook op de hoogte brengen van alle medicijnen die u regelmatig gebruikt (anticoagulantia, bloeddrukmedicatie of diabetesmedicatie), aangezien er beperkingen zullen zijn op welke u mag nemen en op wat u vóór de operatie mag eten en drinken.

TIJDENS DE OPERATIE

Sleeve gastrectomie wordt tegenwoordig meestal uitgevoerd met een minimaal invasieve laparoscopische techniek. De procedure bestaat uit de volgende stappen:

 • Na het maken van verschillende kleine incisies in uw buik, brengt de chirurg de laparoscopische instrumenten in.
 • De arts zal uw maag verticaal doorsnijden en een deel ervan verwijderen en buigen om een smalle sleeve te creëren.
 • Hierdoor zult u tijdens het eten sneller een vol gevoel hebben.

U slaapt onder algehele narcose en wordt nauwlettend in de gaten gehouden om complicaties te voorkomen. De hele operatie duurt een paar uur.

NA DE OPERATIE

Onmiddellijk na de operatie mag u ongeveer 8 uur niet eten of drinken. Daarna bestaat uw dieet de komende week alleen uit suikervrije vloeistoffen, daarna gaat u geleidelijk over op gepureerd voedsel en uiteindelijk op een normaal dieet ongeveer vier weken na de operatie. U zult waarschijnlijk minstens 2 tot 4 dagen in het ziekenhuis blijven. Uw arts zal u aanraden om na de operatie bepaalde vitamine- en mineralensupplementen te nemen. U zult levenslang één keer per maand een vitamine B-12 injectie nodig hebben.

Profiteer van een GRATIS evaluatie!

Op verzoek en
zonder enige verplichting van uw kant.

Raadpleging 100% gratis. We analyseren je situatie, je behoeften en verwachtingen. En we schatten het benodigde budget voor : Vlucht + Hotel + Taxi + Behandeling.

Je behoudt te allen tijde de volledige controle over het proces. Totale gemoedsrust.

Over de auteur

Erika

Mijn naam is Erika. Na meer dan 10 jaar medisch onderzoek te hebben gedaan, heb ik ervoor gekozen om me vanaf 2018 toe te leggen op wetenschappelijk en medisch schrijven. Ik heb een expertise ontwikkeld op verschillende gebieden, zoals cosmetische, tandheelkundige, bariatrische en oogchirurgie. Dankzij deze nieuwe richting kan ik mijn kennis delen.

‍👩‍⚕ EEN OFFERTE AANVRAGEN ➡️