Genioplastiek in Tunesië

genioplastie tunisie prijs 1
Geschreven door Maria

Alles wat u moet weten over genioplastiek in Tunesië! Wat is de gemiddelde prijs in Tunis? Ons advies voor een geslaagde genioplastiek.

BesteKlinieken.com informeert u over genioplastiek in Tunesië en helpt u bij het boeken van een operatie bij gekwalificeerde chirurgen. Deze inhoud is alleen ter informatie en is niet bedoeld ter vervanging van het advies van een medische professional.

Prijs van een genioplastiek in Tunesië

In Tunesië kost een genioplastiek gemiddeld €2.000. De ingreep wordt onder algehele narcose uitgevoerd en duurt 2-3 uur. De verblijfsduur is 5 dagen, en het ziekenhuisverblijf is 1 nacht. De prijs is inclusief de verdoving, de operatie en de medicijnen. Het uiteindelijke resultaat is binnen 3 maanden zichtbaar.

Genioplastiek in Tunesië2000 €

Wat is een genioplastiek?

Ten eerste is een genioplastie een cosmetische operatie die bedoeld is om het uiterlijk en de vorm van de kin te corrigeren en te hervormen om een harmonieuzer gezicht te krijgen.

Patiënten ondergaan over het algemeen een genioplastie als ze last hebben van een kin die te ver naar achteren, te ver naar voren of scheef staat, of als ze vinden dat hun kin te groot is en daarom esthetisch niet mooi.

Er zijn 2 soorten genioplastiek:

Genioplastiek om een gebogen kin te corrigeren

Als de kin iets te ver naar voren staat, is een genioplastie nodig om de kin naar achteren te verplaatsen en het gezicht er beter uit te laten zien. Er zijn twee mogelijkheden: of de chirurg schaaft de kaak door de onderrand van het mandibulaire bot te vijlen.

Of de prominence wordt weggesneden, waarbij de voorkant van de kin opnieuw wordt vastgezet met metalen platen en schroeven. Dit wordt een osteotomie genoemd.

Genioplastiek voor een terugwijkende kin

Als de kin te ver naar achteren staat, is een genioplastiek nodig. Met andere woorden, de chirurg brengt de kin op een van de volgende drie manieren naar voren:

 • Een advancement osteotomie, waarbij het kaakbot wordt doorgesneden om het horizontaal naar voren te verplaatsen;
 • Een siliconen transplantaat om de opening op te vullen;
 • Een bottransplantaat, waarbij bot uit het lichaam wordt gehaald, hetzij uit het bekken, de neus of zelfs de schedel, en vervolgens naar de kin wordt getransplanteerd. Dit staat bekend als autografting.

De keuze hangt af van de voorkeuren van de patiënt en de indicaties van de chirurg.

Wie kan er baat hebben bij een genioplastiek in Tunesië?

Iedereen boven de 18 die last heeft van een kin die te ver naar achteren of te ver naar voren staat, kan een genioplastie ondergaan.

Wat gebeurt er tijdens een genioplastie operatie in Tunesië?

Zoals elke cosmetische operatie, vindt een genioplastie plaats in 3 verschillende fasen:

De preoperatieve fase

Dit eerste consult is de ideale gelegenheid om bepaalde vragen te stellen en uw twijfels, angsten en verwachtingen uit te spreken.

De plastisch chirurg kan de patiënt altijd geruststellen en eventuele vragen beantwoorden voordat de patiënt de operatiekamer ingaat. Het is vooral een gesprek dat erop gericht is om de ideale oplossing te vinden, in overeenstemming met de behoeften van elk individu.

De operatie

Een genioplastiek in Tunesië duurt over het algemeen 1 tot 2 uur, afhankelijk van de complexiteit van de operatie. De ingreep wordt meestal onder algehele narcose uitgevoerd, maar kan ook onder plaatselijke verdoving worden uitgevoerd.

Als het om een prothese gaat, wordt deze endobuccaal ingebracht via een incisie van enkele centimeters lang. Een andere optie is om een incisie in de plooi onder de kin te maken, zodat er geen vlekken op het gezicht van de patiënt achterblijven.

Ten tweede kan genioplastiek gecombineerd worden met andere cosmetische chirurgische ingrepen, zoals bijvoorbeeld neuscorrectie of zelfs profiloplastiek voor een harmonieuzer gezicht.

Tot slot is er een overnachting in het ziekenhuis voor nodig, tenzij het verplegend personeel van mening is dat de patiënt meteen kan vertrekken; in dat geval wordt de ingreep poliklinisch uitgevoerd.

Overzicht van de ingreep

Operatie :Genioplastiek
Doel van de operatie:Het corrigeren van de kaak
Soort verdoving:Algemene
Duur van de operatie :1 tot 2 uur
Duur van het verblijf in het ziekenhuis :1 nacht
Duur van het verblijf :4 nachten / 5 dagen

Postoperatieve follow-up

Over het algemeen zijn de littekens van een genioplastiek bijna onzichtbaar. Het uiteindelijke resultaat verschijnt ongeveer 1 maand na de operatie, wat overeenkomt met het verdwijnen van het oedeem in de wangen en lippen.

Tot slot is de pijn over het algemeen matig, en in alle gevallen krijgen patiënten pijnstillers voorgeschreven om hun lijden tot een minimum te beperken.

Welke voorzorgsmaatregelen moeten worden genomen?

Na de operatie wordt patiënten geadviseerd om :

 • Zacht voedsel te eten en vast voedsel te vermijden;
 • Zorg voor een uitstekende mondhygiëne en spoel de mond na elke maaltijd om infecties te voorkomen;
 • Te heet, te zuur of te gekruid voedsel vermijden;
 • Vermijd lichamelijke activiteit gedurende 6 weken na de operatie;
 • Ten minste twee weken vrij nemen van uw werk.

Plastische chirurgie is natuurlijk nooit zonder risico’s. In het geval van genioplastiek zijn complicaties zeldzaam, maar het is toch belangrijk om ze te vermelden.

De belangrijkste risico’s zijn :

 • Verplaatsing van het implantaat of asymmetrie, wat in zeldzame gevallen kan leiden tot een tweede cosmetische operatie;
 • Lichte bloeding;
 • Verlies van gevoeligheid in de onderlip, het tandvlees of de tanden. Het probleem verdwijnt geleidelijk;
 • Een infectie waarvoor antibiotica nodig zijn;
 • Tandletsels, d.w.z. de wortels van de tanden kunnen aangetast worden en behandeling vereisen, maar dit is zeldzaam;
 • Een risico op afstoting van de prothese, als die er is.

Waarom Tunesië kiezen voor een genioplastiek?

Tunesië lijkt veel te bieden te hebben op het gebied van plastische en reconstructieve chirurgie. Het land heeft zich de afgelopen jaren inderdaad kunnen ontwikkelen en trekt nu patiënten van over de hele wereld aan, om een aantal redenen:

 • Aantrekkelijke, onverslaanbare prijzen;
 • Nieuwe, ultramoderne apparatuur en operatiekamers;
 • Ervaren chirurgen, van wie sommigen hun opleiding in Europa hebben genoten;
 • Zeer strenge hygiëneregels;

Hoeveel kost een genioplastiek in Tunesië?

De gemiddelde kosten van een genioplastiek in Tunesië zijn €2.000. Deze prijs is inclusief ziekenhuisopname, beeldvormingskosten zoals röntgenfoto’s en scans, operatie, anesthesie en medicatie. In alle gevallen zijn de totale kosten naar schatting 3 keer lager dan in Europa.


Hebt u moeite met het kiezen van de juiste kliniek tegen de beste prijs? Onze coördinator kan u gratis helpen om uw operatie in Tunesië tot een succes te maken. Vraag ons om een gratis offerte.

Profiteer van een GRATIS evaluatie!

Op verzoek en
zonder enige verplichting van uw kant.

Raadpleging 100% gratis. We analyseren je situatie, je behoeften en verwachtingen. En we schatten het benodigde budget voor : Vlucht + Hotel + Taxi + Behandeling.

Je behoudt te allen tijde de volledige controle over het proces. Totale gemoedsrust.

Over de auteur

Maria

Mijn naam is Maria. Ik heb meer dan 10 jaar ervaring als marketingmanager in de medische sector. Ik heb met succes verschillende producten op de markt gebracht, waaronder medische hulpmiddelen, en ik heb een grote passie voor sales en marketing.

‍👩‍⚕ EEN OFFERTE AANVRAGEN ➡️