Secundaire neuscorrectie in Spanje

secundaire neuscorrectie vrouw spanje 1
Geschreven door Émilie

Spanje is een van de belangrijkste bestemmingen voor patiënten die cosmetische chirurgie zoeken. Procedures zoals een secundaire neuscorrectie komen vaak voor. Deze operatie wordt uitgevoerd wanneer een eerste neuscorrectie niet het verwachte resultaat heeft opgeleverd.

BesteKlinieken.com geeft informatie over secundaire neuscorrectie in Spanje en helpt u bij het boeken van een operatie bij gekwalificeerde plastisch chirurgen. Deze inhoud is alleen voor informatieve doeleinden en is niet bedoeld ter vervanging van het advies van een medische professional.

Hoeveel kost een secundaire neuscorrectie in Spanje?

De kosten van een secundaire neuscorrectie in Spanje bedragen €3.700. Afhankelijk van uw behoeften kan het all-inclusive medisch verblijf variëren van €3.500 tot €6.700.

Rhinoplastie3500 €
Secundaire neuscorrectie3700 €
Etnische neuscorrectie4300 €
Ultrasone neuscorrectie4500 €

Dit artikel bevat alle informatie die u moet weten over secundaire neuscorrectie in Spanje.

Definitie van secundaire neuscorrectie

Een secundaire neuscorrectie wordt ook wel revisierhinoplastiek genoemd. Het doel is om de gebreken en onvolkomenheden van een eerste neuscorrectie te herstellen. Deze operatie corrigeert niet alleen esthetische ongemakken, maar lost ook problemen op die het gevolg zijn van een eerdere mislukte operatie, zoals ademhalingsproblemen.

Een secundaire neuscorrectie is een complexere operatie dan een primaire neuscorrectie in Spanje. De gebruikte technieken zijn geavanceerder, omdat de kraakbeenstructuur van de neus wordt hersteld, met name door middel van kraakbeentransplantaten.

De neusgaten kunnen ook een nieuwe vorm krijgen. De aanwezigheid van littekenweefsel en de resultaten van de eerste operatie veranderen het uiterlijk van de structuren waarop de chirurg ingrijpt om het esthetische uiterlijk van de neus opnieuw vorm te geven en alle functies te herstellen.

Secundaire neuscorrectie: voor wie?

Een tweede neuscorrectie is voor mannen en vrouwen die al een neuscorrectie hebben ondergaan maar niet tevreden waren. Het kan in een aantal gevallen nodig zijn, met name bij de aanwezigheid van de volgende problemen:

 • Luchtwegobstructie;
 • Lichamelijk ongemak;
 • Asymmetrie;
 • Inzakking van kraakbeen of botten in de neus;
 • Onvoldoende of overmatige verkleining van de neus;
 • Mislukte vormgeving ;
 • Lelijke neustip;
 • Verdikking van littekenweefsel.

Patiënten die vinden dat hun neustip te slap, te hoog, te dik of te dun is, kunnen ook een secundaire neuscorrectie overwegen. Hetzelfde geldt voor patiënten met een achtergebleven bult of die onregelmatigheden of afwijkingen van het neusdorsumconstateren.

In alle gevallen moeten er minstens twaalf maanden zijn verstreken sinds de eerste neuscorrectie.

Secundaire neuscorrectie procedure

Een eerste consult stelt de chirurg in staat omde neus van de patiënt te analyseren en de mogelijke operaties voor te stellen. Dit eerste bezoek is cruciaal. De gemaakte keuzes moeten zorgvuldig worden overwogen en aangepast aan de te behandelen neus en de problemen van de patiënt.

Voor dit consult is het raadzaam om de operatieverslagen van eerdere neuscorrecties en eventuele onderzoeken die sindsdien zijn uitgevoerd mee te nemen. De arts kan dan beoordelen welke reparaties moeten worden uitgevoerd.

Er zijn 2 mogelijke technieken voor een secundaire neuscorrectie:

 • Bijeen open neuscorrectie wordt de huid van de neus opgetild. Het kan gebruikt worden om de neus een nieuwe vorm te geven met kraakbeentransplantaten of een implantaat.
 • Gesloten neuscorrectie wordt uitgevoerd via kleine incisies in de neusgaten. Hiermee kunnen kleinere correcties worden uitgevoerd

De gekozen techniek hangt daarom af van de verwachtingen van de secundaire neuscorrectie patiënt.

De operatie wordt in verschillende fasen uitgevoerd:

 • Opheffen van het neushuidomhulsel;
 • Wegsnijden van overtollig littekenweefsel;
 • Beoordeling van de structuur van de neus om de uit te voeren procedures te kiezen. De chirurg moet zijn of haar strategie aanpassen aan de bevindingen, vooral als hij of zij te maken krijgt met beschadigd kraakbeen of neusschede;
 • Verwijdering van het kraakbeen dat nodig is voor de reparatie. Dit kan gedaan worden vanuit het neustussenschot, maar ook vanuit het concha-kraakbeen van beide oren of vanuit costaal kraakbeen;
 • Reconstructie van het dorsum, met name door overtollig kraakbeen te verwijderen en te reconstrueren;
 • Reconstructie van de neustip, zo nodig met kraakbeentransplantatie;
 • Afwerking om de neusgaten indien nodig te verplaatsen of om de achterkant van de neus glad te maken;
 • Sluiten van het neusslijmvlies met behulp van resorbeerbare hechtingen;
 • Plaatsing van de beugel en een lont in elk neusgat.

De operatie voor een secundaire neuscorrectie duurt gemiddeld 3 tot 5 uur. Meestal wordt de operatie onder algehele narcose uitgevoerd.

Voorzorgsmaatregelen na de operatie

Net als na een conventionele neuscorrectie wordt er na een revisie neuscorrectie een spalk aangebracht om de neus te immobiliseren. Er worden ook buisjes in de neusgaten ingebracht om zwelling en bloeding te beperken. Deze worden de dag na de operatie verwijderd. Het gips wordt een week of tien dagen later verwijderd.

Patiënten kunnen hun dagelijkse activiteiten de dag na de operatie hervatten. Over het algemeen zullen ze hun beroepsactiviteiten hervatten zodra het gips is verwijderd. Sportactiviteiten moeten daarentegen tot een maand na de operatie wachten.

Na de operatie zijn de neus en de omringende weefsels gezwollen. De wangen, ogen en lippen zijn ook gezwollen. U kunt het gevoel hebben dat uw neus verstopt zit. De zwelling begint twee weken na de operatie af te nemen. Daarna zal de ontsteking van de neus gedurende drie tot zes maanden beginnen af te nemen.

Bij een open neuscorrectie kan dit proces iets langer duren. Over het algemeen zijn de effecten van de operatie langer voelbaar dan bij een primaire neuscorrectie.

Het uiteindelijke resultaat van een secundaire neuscorrectie is daarom pas na enkele maanden zichtbaar. De neus heeft dan de tijd gehad om leeg te lopen en zich te verfijnen tot zijn uiteindelijke vorm. Na een jaar wordt een vervolgconsult uitgevoerd. Er kunnen dan extra retouches nodig zijn.

Hoeveel kost een secundaire neuscorrectie in Spanje?

De operatie kost minder in Spanje, gemiddeld €3.700. De prijs van een secundaire neuscorrectie varieert afhankelijk van de aard van de operatie en de complexiteit ervan. Een complete neuscorrectie kost uiteraard meer dan een kleine wijziging.

In sommige gevallen wordt een secundaire neuscorrectie vergoed door de ziektekostenverzekering. Dit is het geval als de ingreep wordt voorgeschreven voor functionele doeleinden.


Als u moeite heeft met beslissen, kunnen wij u helpen om uw operatie tegen lagere kosten te laten slagen.

Profiteer van een GRATIS evaluatie!

Op verzoek en
zonder enige verplichting van uw kant.

Raadpleging 100% gratis. We analyseren je situatie, je behoeften en verwachtingen. En we schatten het benodigde budget voor : Vlucht + Hotel + Taxi + Behandeling.

Je behoudt te allen tijde de volledige controle over het proces. Totale gemoedsrust.

Over de auteur

Émilie

Mijn naam is Emilie Gervais en ik woon in Istanbul, Turkije. Ik ben een medisch schrijver met uitgebreide wetenschappelijke kennis en meer dan 15 jaar ervaring in kankeronderzoek en moleculaire biologie. Ik heb ervaring in congresorganisatie en projectmanagement. Ik heb het vermogen om complexe medische en wetenschappelijke concepten over te brengen naar een divers publiek via verschillende media, waaronder deze website als schrijfbord.

‍👩‍⚕ EEN OFFERTE AANVRAGEN ➡️