Emax keramische kroon in Turkije

prijs emax 1 keramische kroon
Geschreven door Manuella

Tandkronen zijn het type gebitsprothese dat in Turkije wordt gebruikt als een gebarsten of gedeeltelijk afgebroken tand niet meer hersteld kan worden.

BesteKlinieken.com informeert u over de Emax keramische kroon in Turkije en helpt u bij het boeken van een operatie bij gekwalificeerde chirurgen. Deze inhoud is alleen voor informatieve doeleinden en is niet bedoeld ter vervanging van het advies van een medische professional.

Hoeveel kost een Emax keramische kroon in Turkije?

De gemiddelde kosten van een Emax keramische kroon in Istanbul, Turkije zijn €400. Afhankelijk van uw behoeften kan de prijs variëren van 300 euro tot 500 euro.

ProcedureKosten Turkije
Emax keramische kroon 400 €

Wat is een Emax keramische kroon?

Tandkronen zijn vaste prothetische restauraties die op tandvlees of speciaal geprepareerde (geslepen) implantaten worden bevestigd. De tandkroon heeft de anatomische vorm van een echte tand en maakt het mogelijk om de kauw- en spreekfunctie te herstellen.

Soorten tandkronen in Turkije

Er wordt een breed scala aan materialen en technologieën gebruikt voor de vervaardiging van moderne tandkronen, dus we zetten de populairste opties hieronder op een rijtje.

1 – Massief metalen kronen. Massief metalen kronen zijn zeer duurzaam. Ze zijn een perfecte optie voor het herstellen van de kauwfunctie van kiezen. Ze zijn gemaakt van een kobalt-chroom metaallegering, soms met een coating van edelmetalen en goud.

Een metalen kroon is een van de meest betaalbare prothetische opties. Het grootste nadeel van dit type kroon is de slechte esthetiek, daarom worden ze niet aanbevolen voor snijtanden en tanden in een lachlijn.

2 – Zirkonia kronen zijn de nieuwste ontwikkeling in de tandprothese-industrie en worden veel gebruikt door tandheelkundige specialisten en chirurgen in Turkije. Ze bestaan uit twee elementen: een kern van zirkonia en een buitenlaag van porseleinen glazuur. Deze structuur maakt de kroon zeer duurzaam en aantrekkelijk.

Om de kroon te maken, maakt de Turkse tandarts eerst een 3D-model van de kaken van de patiënt en vervolgens een model van de prothese zelf. Met behulp van deze modellen beeldhouwt een freesmachine de vereiste structuur uit een zirkonium staaf.

Op deze manier worden alle mogelijke onnauwkeurigheden in protheses uitgesloten: de kroon reproduceert perfect de vorm en grootte van een natuurlijke tand en rust stevig op het tandvlees en de tand zelf.

3 – Porseleinen kronen zijn orthopedische, niet-metalen constructies van geperst keramiek, waardoor ze extreem duurzaam zijn. Porseleinen kronen staan bekend om hun uitstekende esthetiek en zijn bijna identiek aan natuurlijk glazuur, waardoor ze zelfs op voortanden gemakkelijk geplaatst kunnen worden.

4 – E-Max kronen. De samenstelling van E-Max kronen bevat geen metaal, maar qua duurzaamheid doen deze kronen niet onder voor stalen prothesen en zijn ze bestand tegen zware kauwbelastingen.

E-Max kronen zijn gemaakt van lithiumdisilicaat – een volledig biocompatibel, gemakkelijk te kleuren materiaal dat licht breekt en weerkaatst net als natuurlijk tandglazuur. Daardoor ziet niet-metalen keramiek er zelfs onder fel licht heel natuurlijk uit.

E-Max keramische kronen kunnen meer dan 60% van de ontbrekende of beschadigde tanden vervangen. Dankzij deze technologie kunnen tandheelkundige behandelingen in Turkije één of meerdere tanden achter elkaar herstellen. In het laatste geval moeten er tandheelkundige bruggen worden gebruikt.

Wanneer hebben we kronen nodig?

Kronen zijn het type gebitsprothese dat gebruikt wordt wanneer een gebarsten of gedeeltelijk afgebroken tand niet hersteld kan worden met minder invasieve methoden zoals sealen of het gebruik van keramische vullingen.

Veel voorkomende indicaties voor het gebruik van tandkronen zijn ernstige tandafbraak en het verlies van een of meer tanden (in dit geval kan een kroon alleen worden gebruikt als de tanden nog wortels hebben). Tandkronen kunnen ook worden gebruikt om een esthetisch effect te bereiken in het geval van uitgesproken afwijkingen (anomalieën) en om de kleur, vorm en positie van een tand te veranderen.

ProductenNatuurlijk effectHoudbaarheidBasisTurkije
Gesmolten porseleinen kroon✓✓Metaal200 €
Zirkonia porseleinen kroon✓✓✓✓✓Zirkonia290 €
E-max fineer✓✓✓✓✓✓E-max400 €
Facet Empress✓✓✓✓✓✓Keizerin400 €
Facette Lumineers✓✓✓✓✓Porselein400 €
Gelamineerd composiet fineer✓✓Composiet200 €

Hoe worden kronen geplaatst in Turkije?

  • Medisch onderzoek. Net als de meeste andere medische procedures begint het plaatsen van tandkronen met een medisch onderzoek waarbij de Turkse tandarts een behandelplan opstelt, eventuele contra-indicaties van de patiënt noteert en aanbevelingen geeft voor de keuze van het type kroon. De tandarts maakt een röntgenfoto en beoordeelt de toestand van de mondholte: als er sprake is van een ziekte, moet de patiënt het tandvlees en de zieke tanden behandelen en tandsteen en tandplak verwijderen voordat er tandkronen worden geplaatst.
  • Tandvoorbereiding. Dit omvat het verwijderen van de zenuw (niet altijd nodig voor het kauwen van tanden), het vullen van het wortelkanaal en het slijpen van de tand ter voorbereiding op de kroon. Het slijpen duurt maar liefst een uur – de tandarts verwijdert laagje voor laagje het oppervlak van het tandweefsel, zodat het de juiste vorm krijgt voor de prothese.
  • Het maken van een kroon. Zodra de tandvoorbereiding voltooid is, neemt de orthopedisch tandarts een afdruk van de tand, die gebruikt wordt om een kroon te maken. Voor niet-metalen prothesen (bijv. gemaakt van zirkoniumdioxide) gebruiken tandartsen CAD/CAM-scans (3D digitale intra-orale scantechnologie) in plaats van traditionele afgietsels van was, en de resultaten van deze scans worden onmiddellijk doorgestuurd naar de tandkronenmachine. Dit zorgt ervoor dat de grootte en vorm van het product zo nauwkeurig mogelijk zijn, zodat de prothese perfect op de tand past.
  • Kroonmontage. Vervolgens gaan we over naar het meest kritieke deel: het passen van de kroon. Als deze precies de juiste maat heeft, de tand goed bedekt en geen ongemak voor de patiënt veroorzaakt, wordt deze met een speciaal cement op de tand bevestigd. Soms kiezen tandartsen voor een fixatieproces in twee fasen – eerst passen ze een tijdje een prothese en bekijken ze het resultaat, waarna na een paar weken, als alles goed gaat, de kroon definitief kan worden vastgezet.

De totale duur van alle fasen van de prothese varieert van vijf dagen tot enkele weken – dit hangt af van de begintoestand van de mondholte van de patiënt en de complexiteit van het proces voor het maken van de kroon

Voor de duur van de behandeling in de tandheelkundige klinieken in Turkije (Istanbul) bieden wij onze patiënten tijdelijke kunststof kronen aan, die daarna vervangen worden door permanente kronen.

Het is ook vermeldenswaard dat elke manipulatie van de tand tijdens een prothetische procedure onder plaatselijke verdoving wordt uitgevoerd, zodat patiënten nooit pijnlijke sensaties ervaren.

Profiteer van een GRATIS evaluatie!

Op verzoek en
zonder enige verplichting van uw kant.

Raadpleging 100% gratis. We analyseren je situatie, je behoeften en verwachtingen. En we schatten het benodigde budget voor : Vlucht + Hotel + Taxi + Behandeling.

Je behoudt te allen tijde de volledige controle over het proces. Totale gemoedsrust.

Over de auteur

Manuella

Mijn naam is Manuella Fiorentini. Ik ben een ervaren marketingprofessional binnen de medische hulpmiddelen- en farmaceutische industrie. Met meer dan 7 jaar ervaring heb ik in creatieve en strategische rollen gewerkt aan de ontwikkeling van marketingcampagnes, productlanceringen en internationale conferenties.

‍👩‍⚕ EEN OFFERTE AANVRAGEN ➡️