Gastrische ballon prijzen in Dubai

Dubai 1 maagballon
Geschreven door Erika

De maagballon in Dubai is een recente niet-chirurgische procedure die ontworpen is om morbide obesitas te behandelen door de hoeveelheid voedsel te beperken en het verzadigingsgevoel te vergroten, dankzij een siliconen ballon gevuld met een zoutoplossing die in uw maag wordt geplaatst.

BesteKlinieken.com biedt informatie over maagbanding in Dubai en helpt u bij het boeken van een operatie bij gekwalificeerde chirurgen. Deze inhoud is alleen voor informatieve doeleinden en is niet bedoeld ter vervanging van het advies van een medische professional.

Prijs van een maagballon in Dubai

De gemiddelde kosten van een maagballon in Dubai zijn €3.200. Afhankelijk van uw behoeften kan de prijs variëren van €2.600 tot €3.800.

ProcedurePrijs Dubai
Maagballon3200 €

WAT IS EEN ENDOSCOPISCHE MAAGBALLON?

Een maagballon in Dubai is een recente niet-chirurgische procedure die ontworpen is om morbide obesitas te behandelen door de hoeveelheid voedsel te beperken en het verzadigingsgevoel te verhogen, met behulp van een met zout gevulde siliconenballon die in uw maag wordt geplaatst. Deze procedure wordt aanbevolen als u overgewicht heeft en andere methoden – zoals diëten en lichaamsbeweging – voor u niet hebben gewerkt.

Chirurgen in Dubai bieden de maagballonprocedure aan als onderdeel van een programma voor gewichtsverlies en obesitas, met een optioneel follow-up programma van zes maanden na de operatie, om het bereiken van uw doelen te vergemakkelijken.

WAAROM WORDT DE OPERATIE UITGEVOERD?

Het plaatsen van een intragastrische ballon helpt u om gewicht te verliezen en daardoor het risico op mogelijk ernstige gewichtgerelateerde gezondheidsproblemen te verminderen. Een intragastrische ballon wordt alleen aanbevolen nadat u hebt geprobeerd om gewicht te verliezen door andere veranderingen in levensstijl/gewoonten.

SOORTEN MAAGBALLONNEN

Er zijn verschillende soorten maagballonnen, de volgende drie worden vaak gebruikt in Dubai:

 • Elipse Balloon – Er is geen endoscopie nodig. De ballon kan worden ingeslikt en wordt eenmaal in de maag opgeblazen.
 • Spatz Balloon – Hiervoor is endoscopie nodig, maar de grootte van deze uniek ontworpen ballon kan regelmatig worden aangepast om het comfort te verbeteren of de doelen voor gewichtsverlies te verhogen.
 • Orbera Balloon – Een wereldberoemd merk ballon die endoscopisch wordt geplaatst.

Lees ook: Maagballon plaatsen in Istanbul

VOOR WIE IS DEZE OPERATIE AANBEVOLEN?

De intragastrische ballon wordt voornamelijk aanbevolen voor mensen met morbide obesitas die geen baat kunnen hebben bij een gewichtsverliesoperatie of die een tijdelijke optie voor gewichtsverlies willen.

Na beoordeling kan uw arts beslissen of de procedure gunstig voor u is. Aan de volgende voorwaarden moet worden voldaan om van de procedure te kunnen profiteren:

 • BMI tussen 30 en 40.
 • Geen voorgeschiedenis van maagzweren.
 • Toewijding aan een gezonde levensstijl.

VOORDELEN EN MOGELIJKE RESULTATEN

Een intragastrische ballon kan leiden tot aanzienlijk gewichtsverlies, afhankelijk van de mate waarin u uw leefgewoonten verandert. Nadat de intragastrische ballon is geplaatst, schatten onderzoeken het gewichtsverlies op ongeveer 10-15% van het lichaamsgewicht gedurende de eerste zes maanden.

De volgende aandoeningen kunnen ook verbeterd worden

 • Diabetes
 • Hoge bloeddruk
 • Hyperlipidemie
 • Hartaandoeningen
 • Slaapapneu
 • Osteoarticulaire aandoeningen

RISICO’S

De intragastrische ballon is een veilige procedure met een minimaal aantal complicaties. Over het algemeen ervaren patiënten pijn en misselijkheid na het inbrengen van het apparaat. Deze symptomen treden echter slechts enkele dagen op en zijn gemakkelijk te behandelen.

VÓÓR DE OPERATIE

Om als geschikte kandidaat voor de ingreep geselecteerd te worden, kan uw chirurg in Dubai laboratoriumtests eisen en een paar dagen van tevoren een eiwitrijk, koolhydraatarm dieet aanbevelen. De avond ervoor mag u na middernacht geen voedsel of vloeistoffen nuttigen.

TIJDENS DE OPERATIE

Gastric ballooning in Dubai is een niet-invasieve, vooraf uitgevoerde procedure waarbij gebruik wordt gemaakt van een endoscoop, een flexibele buis met een camera. De procedure omvat de volgende stappen:

 • Er wordt een dunne buis in uw maag ingebracht met de intragastrische ballon in uw keel.
 • De endoscoop wordt via uw mond in uw maag ingebracht.
 • De ballon wordt nu gevuld met een zoutoplossing.

Tijdens de procedure wordt u verdoofd en nauwlettend in de gaten gehouden om complicaties te voorkomen. De hele procedure duurt ongeveer een half uur.

NA DE OPERATIE

Onmiddellijk na de operatie mag u ongeveer 8 uur niet eten of drinken. Daarna wordt u gedurende twee weken op een vloeibaar dieet gezet. Daarna mag u overschakelen op halfvast voedsel en ongeveer drie weken na de operatie kunt u waarschijnlijk uw gewone gezonde voeding gaan eten.

De meeste mensen gaan dezelfde dag naar huis en het duurt ongeveer 1-3 dagen om thuis volledig te herstellen en weer aan het werk te gaan.

Intragastrische ballonnen blijven tot 6 maanden zitten, waarna ze met een endoscoop verwijderd worden.

Profiteer van een GRATIS evaluatie!

Op verzoek en
zonder enige verplichting van uw kant.

Raadpleging 100% gratis. We analyseren je situatie, je behoeften en verwachtingen. En we schatten het benodigde budget voor : Vlucht + Hotel + Taxi + Behandeling.

Je behoudt te allen tijde de volledige controle over het proces. Totale gemoedsrust.

Over de auteur

Erika

Mijn naam is Erika. Na meer dan 10 jaar medisch onderzoek te hebben gedaan, heb ik ervoor gekozen om me vanaf 2018 toe te leggen op wetenschappelijk en medisch schrijven. Ik heb een expertise ontwikkeld op verschillende gebieden, zoals cosmetische, tandheelkundige, bariatrische en oogchirurgie. Dankzij deze nieuwe richting kan ik mijn kennis delen.

‍👩‍⚕ EEN OFFERTE AANVRAGEN ➡️