Prijs van maagbanding in Dubai

prijs maagband 1
Geschreven door Erika

Maagbanding in Dubai wordt beschouwd als de minst invasieve ingreep voor gewichtsverlies. Bij deze procedure wordt een kleine opblaasbare siliconenband om de bovenkant van de maag geplaatst.

BesteKlinieken.com biedt informatie over maagbanding in Dubai en helpt u bij het boeken van een operatie bij gekwalificeerde chirurgen. Deze inhoud is alleen voor informatieve doeleinden en is niet bedoeld ter vervanging van het advies van een medische professional.

Prijs van een maagband in Dubai

De gemiddelde kosten van een maagband in Dubai zijn €5.500. Afhankelijk van uw behoeften kan de prijs variëren van €4.500 tot €6.500.

ProcedurePrijs Dubai
Maagband5500 €

WAT IS EEN VERSTELBARE MAAGBAND?

Een maagband in Dubai wordt beschouwd als de minst invasieve operatie voor gewichtsverlies. De procedure houdt in dat er een kleine band van opblaasbare siliconen rond de bovenkant van de maag wordt geplaatst, waardoor er twee compartimenten ontstaan, met de kleinere bovenaan, waardoor de hoeveelheid voedsel die uw maag kan bevatten aanzienlijk wordt verminderd.

De maagbandprocedure in Dubai maakt ook deel uit van ons programma voor gewichtsverlies en obesitas, dat een optioneel ondersteuningsprogramma van 6 maanden na de operatie omvat, om ervoor te zorgen dat u de beste kans hebt om uw doelen voor gewichtsverlies te bereiken.

WAAROM WORDT DE OPERATIE UITGEVOERD?

Een maagband helpt u gewicht te verliezen door de hoeveelheid voedsel die u kunt eten te beperken. Over het algemeen kunt u met deze ingreep in Dubai tijdelijk gewicht verliezen, terwijl u gezonde eetgewoonten aanneemt en aan lichaamsbeweging doet.

VOOR WIE IS DE OPERATIE AAN TE RADEN?

Een maagbandoperatie wordt vooral aanbevolen als u lijdt aan morbide obesitas of als u een tijdelijke optie voor gewichtsverlies wilt in combinatie met veranderingen in uw levensstijl. In alle gevallen kan uw arts beslissen of de operatie wel of niet gunstig voor u is. Aan de volgende voorwaarden moet worden voldaan om van de ingreep te kunnen profiteren:

 • BMI tussen 30 en 40.
 • Ernstige gezondheidsproblemen die verband houden met obesitas.
 • Geen voorgeschiedenis van maag-darmziekte, drugs- of alcoholmisbruik.
 • Verplichting om een gezonde levensstijl aan te nemen.

VOORDELEN EN MOGELIJKE RESULTATEN

Een maagband kan een zeer effectieve manier zijn om gewicht te verliezen, afhankelijk van de mate waarin u uw leefgewoonten verandert. Met deze methode is het gemiddelde gewichtsverlies ongeveer 30-60% van uw overgewicht over een periode van zes maanden.

De volgende gezondheidsaandoeningen kunnen hierdoor ook verbeterd worden:

 • Diabetes.
 • Hypertensie.
 • Hyperlipidemie.
 • Hartaandoeningen.
 • Slaapapneu.
 • Osteoarticulaire aandoeningen.

RISICO’S

De aanpasbare maagband is een veilige procedure met een minimaal aantal complicaties. Enkele complicaties zijn infectie van de band of poort en braken. De ernstigste complicatie is banderosie, maar dit is uiterst zeldzaam.

VÓÓR DE OPERATIE

Om als geschikte kandidaat voor de ingreep geselecteerd te worden, kan uw arts in Dubai bepaalde laboratoriumtests vereisen. De nacht voor de operatie mag u na middernacht geen voedsel of vloeistoffen nuttigen.

TIJDENS DE OPERATIE

De aanpasbare maagband in Dubai is een minimaal invasieve procedure die wordt uitgevoerd door een bariatrische arts. De procedure bestaat uit de volgende stappen:

 • Een kleine opblaasbare band wordt om het bovenste deel van de maag geplaatst via een kleine incisie in de buik.
 • De band wordt verbonden door een klein buisje dat onder de huid wordt geplaatst.
 • De band is gevuld met een zoutoplossing, die naar behoefte via het slangetje kan worden verwijderd of toegevoegd.

Tijdens de procedure slaapt u onder algehele narcose en wordt u nauwlettend in de gaten gehouden om complicaties te voorkomen. De hele procedure duurt ongeveer een uur.

NA DE OPERATIE

Onmiddellijk na de operatie mag u ongeveer 8 uur niet eten of drinken. Daarna zal uw dieet geleidelijk overgaan van vloeibaar naar vast en de hoeveelheid voedsel die u eet zal ook veranderen. De meeste mensen gaan dezelfde dag weer naar huis en het duurt ongeveer een week om thuis volledig van de ingreep te herstellen en weer aan het werk te gaan.

Tot slot hebt u nog wat follow-up nodig om de band na de operatie aan te passen en voor een optimaal gewichtsverlies te zorgen.

Profiteer van een GRATIS evaluatie!

Op verzoek en
zonder enige verplichting van uw kant.

Raadpleging 100% gratis. We analyseren je situatie, je behoeften en verwachtingen. En we schatten het benodigde budget voor : Vlucht + Hotel + Taxi + Behandeling.

Je behoudt te allen tijde de volledige controle over het proces. Totale gemoedsrust.

Over de auteur

Erika

Mijn naam is Erika. Na meer dan 10 jaar medisch onderzoek te hebben gedaan, heb ik ervoor gekozen om me vanaf 2018 toe te leggen op wetenschappelijk en medisch schrijven. Ik heb een expertise ontwikkeld op verschillende gebieden, zoals cosmetische, tandheelkundige, bariatrische en oogchirurgie. Dankzij deze nieuwe richting kan ik mijn kennis delen.

‍👩‍⚕ EEN OFFERTE AANVRAGEN ➡️