IVF spermadonatie in Spanje

fiv prijs spermadonatie spanje 1
Geschreven door Manuella

Het vinden van een spermadonor kan veel eenvoudiger – en goedkoper – zijn dan het vinden van een eiceldonor. Dit betekent echter niet dat de beslissing om IVF met een spermadonor in Spanje te ondergaan gemakkelijk is.

BesteKlinieken.com informeert u over IVF spermadonatie in Spanje en helpt u bij het boeken van een operatie bij gekwalificeerde chirurgen. Deze inhoud is alleen ter informatie en is niet bedoeld ter vervanging van het advies van een medische professional.

Sommaire
 [show]

  Prijs van IVF spermadonatie in Spanje

  De gemiddelde kosten van IVF met spermadonatie in Spanje zijn €3.500. Afhankelijk van uw behoeften kan de prijs variëren van 3.000 euro tot 4.000 euro.

  ProcedurePrijs Spanje
  IVF met spermadonatie3500 €

  Wat is IVF spermadonatie?

  Het kiezen van een spermadonor kan een belangrijke beslissing zijn voor u en uw partner. Hier volgen de emotionele – en juridische – overwegingen waarmee u rekening moet houden.

  Het vinden van een spermadonor kan veel eenvoudiger – en goedkoper – zijn dan het vinden van een eiceldonor. Dat betekent echter niet dat de beslissing om IVF met een spermadonor in Spanje te ondergaan gemakkelijk is.

  U kiest immers voor de helft van het DNA van uw kind, dus als er ooit een moment is om kieskeurig te zijn, dan is het nu. Daarnaast zijn er juridische en emotionele overwegingen om rekening mee te houden, waaronder de vraag of u de donor bij het leven van uw kind wilt betrekken.

  Hier leest u waar u rekening mee moet houden als u op zoek bent naar een spermadonor.

  Wat is een spermadonor?

  Een spermadonor is een man die sperma, dat zaadcellen bevat, doneert aan een vrouw of stel dat zwanger wil worden. U kunt kiezen voor een anonieme donor of een vriend of familielid, die rechtstreeks sperma kan doneren.

  Wie zou spermadonatie moeten overwegen?

  Zowel alleenstaanden als stellen komen in aanmerking voor spermadonatie. Een koppel van hetzelfde geslacht of een alleenstaande vrouw kan bijvoorbeeld ook besluiten om een spermadonor te gebruiken.

  In het geval van heteroseksuele koppels kunnen de twee toekomstige ouders, als een van de mannelijke partners met onvruchtbaarheid kampt (of als beide mannelijke partners onvruchtbaarheidsproblemen hebben), besluiten om een spermadonor te gebruiken, maar dit is zelden een eerstelijnsoptie, aangezien problemen met sperma vaak kunnen worden opgelost door in-vitrofertilisatie.

  Hoe verloopt de spermadonatieprocedure?

  Mannen die spermadonor willen worden – via een spermabank of via directe donatie – moeten een screening ondergaan op verschillende erfelijke en medische aandoeningen:

  • Spermadonoren moeten een volledige familie- en medische geschiedenis afnemen.
  • Ze moeten genetische tests ondergaan.
  • Spermadonors moeten gescreend worden op psychische problemen.
  • Donors moeten ook worden gescreend op overdraagbare ziekten, waaronder HIV, hepatitis, gonorroe en syfilis. Sperma van anonieme donors moet minstens zes maanden in quarantaine blijven totdat de donor opnieuw op deze ziekten is gescreend en de tests negatief zijn.
  • De kwaliteit van het sperma van een donor moet beoordeeld worden, wat tijd kan kosten. Sommige banken blijven het sperma nog minstens zes maanden op besmettelijke ziekten testen.

  Vereisten voor spermadonoren

  Mannen moeten aan een aantal eisen voldoen voordat ze sperma kunnen doneren. Sommige spermabanken geven zelfs aan dat ze minder dan 1% van alle aanvragers goedkeuren. Over het algemeen is dit beperkt tot mannen die:

  • tussen de 18 en 39 jaar oud zijn (hoewel sommige spermabanken alleen mannen onder de 34 jaar accepteren)
  • Vrij zijn van infectieziekten, zoals HIV en hepatitis C
  • Geen bepaalde genetische of medische aandoeningen hebben, zoals taaislijmziekte.
  • Geen alcohol- of drugsmisbruik in het verleden hebben of aantoonbaar hebben
  • Niet lijden aan bepaalde psychische aandoeningen, zoals bipolaire stoornis of schizofrenie

  Sommige spermabanken stellen ook eisen aan lengte, opleiding, beroepsstatus en andere eisen die van spermabank tot spermabank verschillen. Sommige banken voeren ook strafrechtelijke achtergrondcontroles uit.

  Hoeveel kost een spermadonor?

  Het verkrijgen van sperma van een donor is niet goedkoop. Hoewel de prijzen sterk kunnen variëren, kunt u rekenen op een prijs van rond de $1,000 voor een flacon – en dan zijn de opslag- en verzendkosten, die ook in de honderden dollars per maand of per zending kunnen lopen, en het inseminatieproces nog niet meegerekend.

  Informeer bij uw verzekeringsmaatschappij naar de dekking. Sommige verzekeringen dekken vruchtbaarheidsbehandelingen, andere niet.

  Hoeveel wordt de spermadonor betaald?

  De vergoeding voor spermadonatie kan variëren, maar u kunt een paar honderd dollar tot $1.500 per maand verwachten.

  Over het algemeen houden spermabanken hun vergoedingen bewust laag – ze betalen genoeg om u te compenseren voor het proces, maar niet zoveel dat u het alleen voor het geld doet.

  Wat zijn de voordelen van spermadonatie?

  Er zijn veel voordelen voor zowel toekomstige ouders als spermadonoren:

  Voor vrouwen (of ontvangers van spermadonatie):

  • U zult zwanger kunnen worden. Voor sommige vrouwen en stellen zal een spermadonatie hen helpen om hun kinderwens te realiseren.
  • Spermadonoren zijn over het algemeen in goede gezondheid. Om spermadonor te worden, moeten mannen een aantal genetische, psychologische en medische tests ondergaan. Veel banken geven ook een foto van de donor, zowel van de volwassene als van het kind, en vermelden kenmerken zoals lengte, haarkleur, IQ, opleiding, hobby’s, enz.

  Voor mannen die spermadonor zijn:

  • U wordt financieel gecompenseerd. Spermadonoren betalen slechts een symbolisch bedrag.
  • U helpt een vrouw of een koppel om een kind te verwekken. Dit kan een laatste poging zijn om een kind te krijgen, dus u helpt om de droom om een ouder te worden waar te maken.
  • U kunt profiteren van gratis gezondheidstests. Spermabanken voeren genetische en medische tests uit op potentiële donoren.

  Wat zijn de risico’s en nadelen van het gebruik van een spermadonor?

  Er zijn geen significante gezondheidsrisico’s verbonden aan spermadonatie zolang de donor geselecteerd is volgens de richtlijnen van de FDA, maar er kunnen wel enkele nadelen verbonden zijn aan het gebruik van een donor.

  Het is aan u – of aan u en uw partner – om te bepalen of de voordelen opwegen tegen de mogelijke nadelen.

  Voor vrouwen:

  • Spermadonatie kan een langdurig proces zijn. Over het algemeen vriezen spermabanken sperma minstens 180 dagen in voordat ze het voor inseminatie gebruiken. Tijdens deze periode ondergaat het sperma verdere tests om infecties zoals HIV, syfilis, Zika en andere op te sporen.
  • Het is mogelijk dat de spermadonor betrokken wil worden bij het leven van uw kind. Hoewel de wetten van staat tot staat verschillen, heeft een bekende spermadonor over het algemeen geen ouderlijke rechten of financiële verplichtingen ten opzichte van het kind. Ongeacht de mate van betrokkenheid (of niet-betrokkenheid) die u wilt dat de donor in het leven van uw kind heeft, moet u overwegen om een advocaat in de arm te nemen, die een contract kan opstellen waarin uw rechten en verantwoordelijkheden en die van de donor uiteengezet worden. Contracten voor anonieme donors verlenen over het algemeen ook geen rechten of privileges aan donors. Sommige spermabanken bieden echter een openbaarmakingsregeling aan, waarbij een donor ervoor kan kiezen om zijn of haar gegevens op verzoek vrij te geven aan een kind van 18 jaar.
  • U moet een counselor of therapeut raadplegen. Het is belangrijk om een gekwalificeerde counselingsdeskundige te ontmoeten voordat u besluit om een spermadonor te gebruiken. Zo kunt u eventuele zorgen of vragen bespreken die u hebt over het opvoeden van een kind dat met donorsperma is verwekt, inclusief de vraag of u een bekende donor in het leven van uw kind wilt betrekken. Het kan ook nuttig zijn om een genetisch consulent te ontmoeten.
  • U kunt alleen het sperma van uw donor gebruiken. De meeste klinieken staan niet toe dat u donorsperma met dat van uw partner “mengt”. Bedenk ook dat als u in de toekomst meer kinderen wilt – en u wilt dat ze een biologische vader delen – u meer sperma van dezelfde bron nodig zult hebben.

  Voor mannen die spermadonor zijn:

  • U moet zich minstens twee tot drie dagenonthouden van ejaculatie voordat u sperma doneert.
  • U zult uw biologische kind misschien nooit ontmoeten. Aan de andere kant kan het zijn dat uw biologische kind in de toekomst een relatie met u wil opbouwen.
  • Misschien wilt u deze informatie op een later tijdstip bekendmaken. U moet bijvoorbeeld beslissen of u uw toekomstige partner of uw kinderen over uw spermadonatie wilt vertellen.
  • U moet psychologische counseling ondergaan voordat u spermadonor wordt.

  Als u besluit om spermadonor te worden of een spermadonor te gebruiken om een kind te verwekken, is de kans groot dat alles goed zal gaan en dat het voor alle betrokkenen een bevredigende ervaring zal zijn, zolang u weet waar u aan begint en met de juiste behandelaars en counselors praat.

  De gemiddelde kosten van IVF met spermadonatie in Spanje zijn €3.500. Afhankelijk van uw behoeften kan de prijs variëren van 3.000 euro tot 4.000 euro.

  Profiteer van een GRATIS evaluatie!

  Op verzoek en
  zonder enige verplichting van uw kant.

  Raadpleging 100% gratis. We analyseren je situatie, je behoeften en verwachtingen. En we schatten het benodigde budget voor : Vlucht + Hotel + Taxi + Behandeling.

  Je behoudt te allen tijde de volledige controle over het proces. Totale gemoedsrust.

  Over de auteur

  Manuella

  Mijn naam is Manuella Fiorentini. Ik ben een ervaren marketingprofessional binnen de medische hulpmiddelen- en farmaceutische industrie. Met meer dan 7 jaar ervaring heb ik in creatieve en strategische rollen gewerkt aan de ontwikkeling van marketingcampagnes, productlanceringen en internationale conferenties.

  ‍👩‍⚕ EEN OFFERTE AANVRAGEN ➡️