Prijs van een gingivectomie in Tunesië

gingivectomie prijs 1
Geschreven door William

Alles wat u moet weten over gingivectomie in Tunesië! Wat is de gemiddelde prijs in Tunis? Ons advies voor een geslaagde gingivectomie in Tunesië.

BesteKlinieken.com informeert u over gingivectomie in Tunesië en helpt u bij het boeken van een operatie bij gekwalificeerde Tunesische chirurgen. Deze inhoud is alleen ter informatie en is niet bedoeld als vervanging van het advies van een medische professional.

Prijs van een gingivectomie in Tunesië

De gemiddelde kosten van een gingivectomie in Tunesië in Tunis zijn 35 euro. Afhankelijk van uw behoeften kan de prijs variëren van 20 euro tot 50 euro.

ProcedurePrijs Tunis
Gingivectomie35 €

Wat is een gingivectomie?

Een gingivectomie in Tunesië is de procedure waarbij een deel van uw tandvlees in en rond één of meer tanden of kiezen volledig wordt verwijderd om tandvleesaandoeningen te behandelen of om de hoogte of breedte van een tand of tandgedeelte te verlengen. Het kan worden uitgevoerd door een algemene tandarts die is opgeleid in parodontale chirurgie. Een ander type parodontale chirurgie wordt gingivoplastie genoemd. Een gingivoplastie verschilt van een gingivectomie omdat bij de eerste slechts een deel van het tandvlees wordt verwijderd. Bij de gingivectomie wordt een heel stuk tandvlees verwijderd.

Volgens de American Dental Association lijdt ongeveer 47,2% van de Amerikanen boven de 30 jaar aan een of andere vorm van tandvleesaandoening. Als tandvleesaandoeningen niet worden voorkomen, of als niet de nodige voorzorgsmaatregelen worden genomen als de aandoening eenmaal is vastgesteld, zullen patiënten die aan een vorm van tandvleesaandoening lijden waarschijnlijk uiteindelijk hun tanden verliezen. Een gingivectomie kan worden uitgevoerd om de gevolgen van tandvleesaandoeningen te genezen of om tandvleesaandoeningen te corrigeren die de structuren rond de tanden aantasten. Het is een van de weinige procedures die parodontale problemen kan helpen omkeren. Lees verder om meer te weten te komen over deze procedure, hoe deze wordt uitgevoerd en of het een mogelijke behandelingsoptie kan zijn om uw glimlach en tandvlees weer tiptop in orde te krijgen.

Wat is parodontitis en hoe ontstaat het?

Parodontitis begint met bacteriën in de mond die zich vasthechten aan de tanden. De bacteriën hopen zich op, vermenigvuldigen zich en vormen een biofilm die tandplaque wordt genoemd. Als de tandplak op de tanden blijft zitten, kan het aangrenzende tandvlees ontstoken raken, wat leidt tot de ontwikkeling van gingivitis, een vroege vorm van tandvleesontsteking. Dagelijks flossen en tweemaal per dag poetsen met een bacteriënbestrijdende tandpasta kan gingivitis helpen voorkomen.

Mondhygiënepraktijken verwijderen tandplak en voedselresten, reinigen het tandoppervlak en verwijderen bacteriële plak van de tandvleesrand. Als tandplak en voedselresten echter niet worden verwijderd en de mondhygiëne niet wordt aangehouden, verergert de gingivitis en kan het tandvleesweefsel meer ontstoken raken, kunnen er bloedingen optreden, kan het gebied tussen de tand en het tandvlees dieper worden en een parodontale pocket vormen en kan zich een parodontale aandoening ontwikkelen.

Er ontstaat een parodontale pocket wanneer bacteriële tandplak zich blijft ophopen en onder de tandvleesrand doorschuift. In dit stadium is thuiszorg niet effectief genoeg om de tandplak te verwijderen. Als dit niet behandeld wordt, zal de biofilm zich onder de tandvleeslijn blijven verspreiden en de binnenkant van de pocket infecteren. Dit type gevorderde parodontale aandoening kan de wortels van de tanden aantasten en ook geïnfecteerd raken. Tanden kunnen los gaan zitten of oncomfortabel worden en de patiënt zal een tandvleesoperatie nodig hebben. In dit stadium kan uw Tunesische tandarts u een gingivectomie aanraden.

Hoe wordt een gingivectomie uitgevoerd?

De ingreep wordt uitgevoerd met een chirurgisch scalpel, maar in sommige gevallen kan in plaats daarvan een laagfrequente laser worden gebruikt. Het aangetaste weefsel wordt weggesneden en verwijderd, het resterende tandvlees wordt in en rond de tanden opnieuw gehecht met hechtingen en het gebied wordt gereinigd met een zoutoplossing en speciale spoelingen. Er wordt een plaatselijke verdoving gebruikt om het comfort van de patiënt tijdens de procedure te garanderen. Als de procedure is voltooid, wordt er een chirurgisch verband of pack in en rond de tanden en het tandvlees aangebracht. Dit verband blijft ongeveer een week zitten. Het gebruik van een antibacterieel mondwater kan het genezingsproces bevorderen.

Welke verzorging is nodig na een gingivectomie?

De meeste patiënten kunnen binnen een maand na de operatie hun normale mondverzorging hervatten. Regelmatige controles bij een tandarts of parodontoloog garanderen het succes van de ingreep. De tandarts die de ingreep heeft uitgevoerd, zal waarschijnlijk elke drie maanden een vervolgbezoek brengen, en daarna minstens twee keer per jaar een preventief gezondheidsbezoek om de binnen- en buitenkant van het operatiegebied te reinigen.

Profiteer van een GRATIS evaluatie!

Op verzoek en
zonder enige verplichting van uw kant.

Raadpleging 100% gratis. We analyseren je situatie, je behoeften en verwachtingen. En we schatten het benodigde budget voor : Vlucht + Hotel + Taxi + Behandeling.

Je behoudt te allen tijde de volledige controle over het proces. Totale gemoedsrust.

Over de auteur

William

Mijn naam is William Royer en ik ben een medisch schrijver met ervaring in het schrijven van complexe wetenschappelijke gegevens. Ik ben gespecialiseerd in immunologie en hematologie. Ik vind veel inspiratie in mijn nauwe samenwerking met verschillende professionals in de gezondheidszorg, waaronder artsen, verpleegkundigen en patiëntenvoorlichters. Ik publiceer ook recensies.

‍👩‍⚕ EEN OFFERTE AANVRAGEN ➡️