Tandvleestransplantatie in Turkije

tandvlees transplantatie prijs 1
Geschreven door Laurence

Tandvleestransplantatie in Turkije is tegenwoordig een vrij populaire ingreep in de mondholte. Het doel van deze operatie is om de problemen die gepaard gaan met terugtrekkend tandvlees op te lossen.

BesteKlinieken.com informeert u over gum grafting in Turkije en helpt u bij het boeken van een operatie bij gekwalificeerde chirurgen. Deze inhoud is alleen ter informatie en is niet bedoeld ter vervanging van het advies van een medische professional.

Hoeveel kost een tandvleescorrectie in Turkije?

De gemiddelde kosten van een tandvleescorrectie in Turkije in Istanbul zijn €500. Afhankelijk van uw behoeften kan de prijs variëren van 250 euro tot 750 euro.

ProcedureKosten Turkije
Tandvlees transplantatie500 €

Wat is een tandvleestransplantatie?

Tandvleestransplantatie in Turkije is tegenwoordig een vrij populaire ingreep in de mondholte. Deze cosmetische ingreep in Istanbul is bedoeld om de problemen op te lossen die gepaard gaan met terugtrekkend tandvlees, wat het proces is van atrofie van het tandvlees rondom een tand of de hele rij tanden.

Terugtrekkend tandvlees kan door een aantal factoren worden veroorzaakt. Het wordt vaak in verband gebracht met parodontitis, wanneer het botweefsel door ontstekingsprocessen wordt vernietigd, waardoor de tandwortel bloot komt te liggen.

Dit kan worden veroorzaakt door slechte mondhygiëne, chronische ziekten, bijtproblemen, de aanwezigheid van strengen en kronkelingen, roken en trauma aan het tandvlees door verkeerd reinigen van de tanden.

Het is ook vermeldenswaard dat tandheelkundige klinieken in Istanbul tandheelkundige implantatie volgens de hoogste normen uitvoeren. Aangezien tandheelkundige implantatie tegenwoordig een van de meest voorkomende tandheelkundige diensten is, wordt een dergelijke procedure alleen uitgevoerd als aan alle noodzakelijke voorwaarden is voldaan, waaronder gezond tandvlees.

Het plaatsen van een kunsttand op de plaats van de verloren tand is onmogelijk zonder een grondige aanpak van de restauratie van het zachte weefsel dat de nieuwe tand zal omringen. Gezond, geprepareerd en onbeweeglijk tandvlees biedt een veilige ondersteuning voor het toekomstige tandheelkundige implantaat.

Helaas kan de gezondheid van het tandvlees van de meeste patiënten geen garantie zijn voor de juiste positie van de nieuwe tand. Inconsistentie van het tandvlees kan verschillende oorzaken hebben, waarvan de meest voorkomende de volgende zijn

 • atrofie van de weke delen door langdurige afwezigheid van de tand;
 • genetische slechte ontwikkeling van het tandvlees;
 • terugtrekkend weefsel als gevolg van ontstekingsziekten.

Dankzij geavanceerde technologieën is inconsistentie van het tandvlees niet langer een ernstige belemmering voor het plaatsen en normaal functioneren van tandheelkundige implantaten.

Turkse chirurgen voeren een uiterst belangrijke procedure uit voor tandheelkundige implantatie van hoge kwaliteit – 3D gingivale augmentatie in het gebied waar het toekomstige implantaat zal worden geplaatst, wat zorgt voor een volledig herstel van het zachte weefsel.

Doelstellingen van tandvleestransplantatiechirurgie

 • de kwaliteit van het tandvlees rond het implantaat verbeteren;
 • vorming van een gingivale sleeve
 • het noodzakelijke slijmvliesvolume creëren voor de gingivarand rond de kunsttand;
 • het bot beschermen met gerestaureerd gingiva in de implantaatzone.

Er worden verschillende technieken gebruikt om het benodigde volume gingiva te herstellen. De keuze voor een bepaalde methode hangt af van de specifieke doelstellingen en individuele voorkeuren van de patiënt.

Hoe wordt een tandvleestransplantatie uitgevoerd in Turkije?

Als het zachte weefsel onvoldoende is, kan het uit een ander deel van de mondholte worden getransplanteerd. Meestal wordt het tandvlees uit het gehemelte getransplanteerd, omdat de histologische eigenschappen van het harde gehemelte geacht worden identiek te zijn aan die van het tandvlees bij de tandhals. Daarom overleeft het door de tandarts getransplanteerde tandvlees vrij gemakkelijk en stopt het gingivale recessie.

Deze procedure wordt chirurgisch uitgevoerd. Voor de operatie verwijdert de Turkse arts carieuze laesies in het werkgebied en elimineert hij ontstekingen. Grafting in Turkije, in Istanbul, is pijnloos omdat het onder plaatselijke verdoving wordt uitgevoerd.

Om het tandvlees te transplanteren, verwijdert de chirurg verschillende flappen zacht weefsel uit de mondholte, waarvan er één direct naast de tand wordt uitgekozen. De arts reinigt vervolgens de ruimtes onder deze flappen, waardoor ontstekingen verdwijnen, voedselresten worden verwijderd en het wortelcement wordt hersteld.

Soorten tandvleestransplantaten

Voordat een tandvleestransplantatie wordt uitgevoerd, dient de anesthesist een veilige en effectieve verdoving toe. Tijdens de operatie zit de patiënt in een comfortabele stoel en ervaart hij geen onaangename sensaties.

Free gum grafting

Deze techniek wordt gebruikt als de patiënt dun tandvleesweefsel heeft. De chirurg maakt een gaatje in het tandvlees dat door het transplantaat zal worden opgevuld. Er wordt een vrije graft van 2-3 mm uit het gehemelte genomen, waar dicht slijmvlies beschikbaar is. Het weefsel wordt dan met een fijne, nette hechting aan het tandvlees vastgemaakt.

Bindweefseltransplantaat

Deze techniek wordt gebruikt om blootliggende tandwortels te behandelen. Hiervoor verwijdert de chirurg subepitheliaal bindweefsel van onder het slijmvlies van het gehemelte, waarvan het belangrijkste kenmerk een goede bloedtoevoer is. Het SCTG wordt vervolgens aan het tandvlees gehecht en behandeld met speciale antiseptische en regeneratieve oplossingen.

Onze beste diensten omvatten

 • Consultatie
 • Panoramische röntgenfoto
 • De tijd en het werk van de tandarts
 • Gratis vervoer (vliegveld, hotel, kliniek)
 • Plaatselijke verdoving
 • Antibiotica, pijnstillers, mondwater, enz.
 • Laboratoriumkosten
 • Gratis hotelovernachting (kamer en ontbijt)

Weefseltransplantaties

Dit type tandvleestransplantatie wordt gebruikt als de patiënt voldoende tandvleesweefsel rond de tand heeft. Het weefsel wordt uit de donorgebieden gehaald – aangrenzende delen van het tandvlees. Bij de procedure wordt op de juiste manier een tandvleesflap naar de wortel van de aangetaste tand getransplanteerd. Dit weefsel wordt vervolgens gebruikt om bescherming en fixatie te bieden.

Postoperatieve periode

Voor het herstel van een tandvleestransplantatie is geen verblijf in het ziekenhuis nodig. De patiënt moet echter wel enkele weken onder medisch toezicht blijven zodat de arts het overlevingsproces van het weefsel kan controleren. De hechtingen worden een week na de operatie verwijderd, terwijl de patiënt de door de tandarts voorgeschreven lokale en algemene medicatie blijft innemen.

In sommige gevallen wordt er een healing cap aangebracht nadat het implantaat heeft overleefd. Dit apparaatje helpt om mooi tandvlees rond de nieuwe tand te creëren, waardoor de glimlach nog aantrekkelijker wordt.

Aanbevelingen voor mondverzorging na een tandvleestransplantatie

Regelmatige tandartscontroles en grondige tandverzorging thuis kunnen ernstige schade helpen voorkomen waarvoor een operatie in Istanboel nodig is. Andere manieren om tandvleesproblemen te voorkomen zijn

 • Twee keer per dag de tanden poetsen met fluoridetandpasta
 • Dagelijks gebruik van flosdraad
 • Regelmatige tandartscontroles
 • Professionele gebitsreiniging
 • Gezond en evenwichtig eten
 • Afzien van roken

Profiteer van een GRATIS evaluatie!

Op verzoek en
zonder enige verplichting van uw kant.

Raadpleging 100% gratis. We analyseren je situatie, je behoeften en verwachtingen. En we schatten het benodigde budget voor : Vlucht + Hotel + Taxi + Behandeling.

Je behoudt te allen tijde de volledige controle over het proces. Totale gemoedsrust.

Over de auteur

Laurence

Mijn naam is Laurence Tung. Ik ben een medisch schrijver met wetenschappelijke kennis op verschillende gebieden. Ik heb onlangs therapeutische gebieden behandeld zoals reumatologie en hypercholesterolaemie. Ik heb ook expertise in genomica, epigenetica, moleculaire biologie en biochemie. Ik help deze website met het publiceren van kwaliteitsartikelen over medisch toerisme.

‍👩‍⚕ EEN OFFERTE AANVRAGEN ➡️