Septoplastie in Turkije

septoplastie prijs Turkije 1
Geschreven door Émilie

Septoplastie in Turkije in Istanbul is een operatie waarbij uw neustussenschot recht wordt gemaakt voor een betere luchtcirculatie in uw neus.

BesteKlinieken.com geeft informatie over septoplastiek in Turkije en helpt u bij het boeken van een operatie bij gekwalificeerde chirurgen. Deze inhoud is alleen ter informatie en is niet bedoeld ter vervanging van het advies van een medische professional.

Prijs van een septoplastie in Turkije

De gemiddelde prijs van een septoplastie in Istanbul, Turkije is €2.500, met een minimumprijs van €2.000 en een maximumprijs van €3.000.

ProcedureKosten Turkije
Septoplastie2500 €

Wat is een septoplastie?

Een septoplastie is een operatie waarbij uw neustussenschot wordt gecorrigeerd om een betere luchtcirculatie in uw neus mogelijk te maken. Een tussenschot is een verticale wand die de neusholte van de neus scheidt. Wanneer uw neustussenschot uit het midden staat, verdraaid is of naar één kant van de neus verschoven is, is dit een aandoening die bekend staat als een afwijkend neustussenschot en kan het moeilijk zijn om te ademen.

Deze operatie is de enige manier om een afwijkend neustussenschot te corrigeren. Een septoplastie kan echter ook worden uitgevoerd om langdurige sinusitis te behandelen, neuspoliepen te verwijderen of andere aandoeningen te behandelen die de luchtweg in de neus blokkeren. Soms raden chirurgen deze operatie ook aan om neusbloedingen en terugkerende aangezichtspijn te stoppen.

Septoplastie chirurgie in Turkije

Een afwijkend septum komt vaak voor, maar als het te uitgesproken is, kan het één kant van de neus blokkeren en de luchtstroom verminderen. Het kan ook bijdragen aan korstvorming of bloedingen. Als u moeilijkheden ondervindt bij het ademen door uw neus die uw leven aanzienlijk beïnvloeden, kunt u een Turkse septoplastie in Istanbul overwegen.

Voor de operatie zal uw arts de details van de operatie met u doornemen en u vragen om bepaalde routinetests te ondergaan, zoals een bloedtest, elektrocardiogram of röntgenfoto. Vergeet niet om uw arts te vertellen of u allergieën heeft. Om u op de operatie voor te bereiden, moet u misschien minstens twee weken voor de operatie stoppen met het innemen van bepaalde medicijnen, omdat deze uw risico op overmatig bloeden kunnen verhogen: aspirine, ibuprofen en andere anticoagulantia.

Septoplastiek kan onder plaatselijke verdoving of algehele verdoving worden uitgevoerd. Als u onder plaatselijke verdoving wordt geopereerd, mag u op de avond voor de operatie na middernacht niets meer eten of drinken. Niet eten of drinken voorkomt dat u moet braken en stikken als de verdoving u misselijk maakt tijdens de operatie.

Uw chirurg begint de operatie met het maken van een incisie aan één kant van uw neus om toegang te krijgen tot het neustussenschot. Vervolgens tilt hij het slijmvlies op dat het kraakbeen en bot bedekt. Vervolgens zal hij het kraakbeen en bot vervormen om het afwijkende tussenschot in de juiste positie te brengen. Eventuele extra stukjes bot of kraakbeen die een barrière vormen, worden verwijderd. Daarna wordt het slijmvlies teruggeplaatst. Het kan zijn dat er hechtingen nodig zijn om het septum en het membraan op hun plaats te houden. Soms worden er flexibele siliconenspalken in de neusgaten geplaatst om het tussenschot te ondersteunen. De hele procedure duurt tussen de 30 en 90 minuten.

Minimale verblijfsduur in Turkije

Septoplastiek in Turkije is een poliklinische procedure, wat betekent dat u waarschijnlijk op dezelfde dag als de operatie weer naar huis kunt, zodra de verdoving is uitgewerkt, tenzij er zich grote complicaties voordoen. U moet echter wel 3 tot 4 dagen in Turkije blijven voor het eerste herstel en vervolgcontroles. Als uw chirurg spalken in de neus plaatst, worden deze binnen zeven dagen verwijderd. U kunt naar huis wanneer uw chirurg dat toestaat, op voorwaarde dat er geen complicaties optreden.

Hersteltijd

Na de operatie kunt u zich een paar uur slaperig voelen, en u kunt ook wat pijn hebben. Uw chirurg zal u echter medicijnen voorschrijven om de pijn te verlichten. Na uw vertrek uit het ziekenhuis kunnen er wat stuwing en bloedingen optreden wanneer uw lichaam herstelt, maar deze symptomen zouden binnen twee weken moeten verdwijnen.

De herstelperiode verschilt van persoon tot persoon. Over het algemeen zou u binnen een paar dagen weer aan het werk moeten kunnen, maar het moet minstens drie weken duren voordat u uw normale activiteiten kunt hervatten. U moet ook uw lichamelijke activiteiten, zoals sporten, gedurende enkele weken beperken om de zwelling te minimaliseren en de genezing te versnellen, aangezien zware lichamelijke activiteit uw bloeddruk kan verhogen en bloedingen kan veroorzaken.

Postoperatieve follow-up

Uw arts zal u instructies geven voor postoperatieve zorg, die u moet opvolgen. De wond op uw neus zal vrij snel genezen en uw ademhaling zal snel na de operatie verbeteren. Voor een sneller herstel kan het nodig zijn om uw hoofd ‘s nachts hoger te leggen om de zwelling te verminderen, een dichtgeknoopt overhemd te dragen zodat u niet aan uw kleding hoeft te trekken en uw neus gedurende minstens twee of drie dagen na de operatie niet te snuiten. Vermijd het drinken van alcohol, het roken van tabak, het vroegtijdig terugkeren naar uw werk, inspannende activiteiten en het verblijven in mensenmassa’s waar mensen roken of hoesten.

Slagingskans

Het succespercentage voor septoplastie is hoog, met tot 85% van de mensen die na de operatie een aanzienlijke verbetering van hun neusverstopping zien.

Sommige mensen hebben echter een tweede operatie nodig als ze niet tevreden zijn met de resultaten. Septoplastiek is een procedure met een zeer laag risico, maar u moet zich wel bewust zijn van mogelijke complicaties en bijwerkingen, en deze risico’s kunnen zijn:

  • Bloeden in kleine hoeveelheden komt vaak voor, maar in zeldzame gevallen kan overmatig bloeden optreden.
  • Infecties kunnen optreden na een septoplastie, omdat de neus geen steriele omgeving is.
  • Het toxische shocksyndroom is een zeer zeldzame infectie die levensbedreigend kan zijn.
  • Septale perforatie is een klein gaatje dat soms tijdens of na de operatie in het septum kan ontstaan.
  • Dit is een lek van hersenvocht en is uiterst zeldzaam.

Andere risico’s zijn littekenvorming, veranderingen in de vorm van de neus, verkleuring van de neus, verminderd reukvermogen, gevoelloze tanden of neus en aanhoudende klachten. Naast het opvolgen van de instructies van uw chirurg, kunt u de risico’s verkleinen door vaak uw handen te wassen en uw neus schoon te houden.

Alternatieven voor septoplastiek in Turkije

Hoewel de meeste aandoeningen die verband houden met een afwijkend neustussenschot alleen behandeld kunnen worden met een septoplastie, zijn er niet-chirurgische behandelingen voor andere neusverstoppingen om u te helpen gemakkelijker te ademen. Als uw neusverstopping te wijten is aan een allergie, kunt u antihistaminica nemen die uw arts u voorschrijft of die vrij verkrijgbaar zijn. Als u een bacteriële infectie hebt, kan uw arts antibiotica voorschrijven om uw neuswegen vrij te maken.

Profiteer van een GRATIS evaluatie!

Op verzoek en
zonder enige verplichting van uw kant.

Raadpleging 100% gratis. We analyseren je situatie, je behoeften en verwachtingen. En we schatten het benodigde budget voor : Vlucht + Hotel + Taxi + Behandeling.

Je behoudt te allen tijde de volledige controle over het proces. Totale gemoedsrust.

Over de auteur

Émilie

Mijn naam is Emilie Gervais en ik woon in Istanbul, Turkije. Ik ben een medisch schrijver met uitgebreide wetenschappelijke kennis en meer dan 15 jaar ervaring in kankeronderzoek en moleculaire biologie. Ik heb ervaring in congresorganisatie en projectmanagement. Ik heb het vermogen om complexe medische en wetenschappelijke concepten over te brengen naar een divers publiek via verschillende media, waaronder deze website als schrijfbord.

‍👩‍⚕ EEN OFFERTE AANVRAGEN ➡️