Maagverkleining in Turkije

maagverkleining prijs istanbul 1
Geschreven door Maria

Maagverkleining in Turkije is een van de meest voorkomende vormen van bariatrische chirurgie die restrictieve en malabsorptieve procedures combineert.

BesteKlinieken.com biedt informatie over maagverkleining in Turkije en helpt u bij het boeken van een operatie bij gekwalificeerde chirurgen. Deze inhoud is alleen ter informatie en is niet bedoeld ter vervanging van het advies van een medische professional.

Sommaire
 [Voir]

  Wat is de prijs van een maagverkleining in Turkije?

  De gemiddelde kosten van een maagverkleining in Istanbul zijn €4.600. Afhankelijk van uw behoeften kan de prijs variëren van 3.000 euro tot 6.200 euro.

  ProcedureKosten Turkije
  Maagverkleining4600 €

  Wat is een maagverkleining?

  Maagverkleining in Turkije is een van de meest voorkomende vormen van bariatrische chirurgie die restrictieve en malabsorptieve procedures combineert.

  Technisch gezien wordt tijdens deze ingreep een klein zakje gecreëerd om de maag te verkleinen en wordt een bepaald segment van de dunne darm naar boven gebracht en met dit zakje verbonden. In tegenstelling tot een sleeve gastrectomie wordt de rest van de maag niet verwijderd.

  Er komt echter geen voedsel in het resterende deel van de maag, terwijl er in dit deel nog wel maagsap en enzymen worden geproduceerd om te helpen bij het verteren en opnemen van voedsel.

  Als gevolg hiervan verliezen gastric bypass patiënten gewicht omdat ze minder eten en de calorie-inname beperkt wordt door de kleinere maag, terwijl de opname van calorierijke voedingsstoffen ook verminderd wordt door de directe verbinding tussen het resterende maagreservoir en de dunne darm. Deze procedure kan dus helpen om gewicht te verliezen via twee verschillende mechanismen.

  Zie ook: Bariatrische chirurgie in Turkije

  Maagverkleinende chirurgie in Turkije wordt laparoscopisch uitgevoerd en gaat niet gepaard met diepe huidincisies en de daarmee gepaard gaande pijn. De ingreep wordt onder algehele narcose uitgevoerd en duurt gemiddeld een uur.

  Er wordt een volledige preoperatieve controle uitgevoerd en de patiënt wordt ook door een aantal specialisten geraadpleegd, waaronder longartsen, anesthesisten, psychiaters en endocrinologen. Patiënten ondergaan op de tweede postoperatieve dag een lektest en kunnen op de derde postoperatieve dag het ziekenhuis verlaten.

  Soorten maagverkleining

  De soorten maagverkleiningsoperaties zijn sleeve en minibypass. Sleeve is een proximale verkleining, zowel restrictief als absorberend (van calorieën).

  De patiënt wiens maag verkleind is door de sleeve-operatie kan verzadigd zijn zonder hongergevoel, terwijl hij kleinere porties eet.

  Een gastric bypass operatie vermindert ook de snelheid waarmee voedsel wordt opgenomen. Na de operatie daalt het niveau van het hongerhormoon ghreline en is de eetlust van de patiënt aanzienlijk verminderd.

  Zie ook: Maagballon in Turkije

  Hoewel de mini-maagbypass eenvoudiger uit te voeren is, lekken er bij deze methode gal en pancreasenzymen uit de dunne darm in de slokdarm, wat soms leidt tot ernstige ontstekingen en zweren in de resterende maag en slokdarm. Als er een lek in de buikholte is, kunnen deze bijtende vloeistoffen ernstige complicaties veroorzaken.

  Waarom een maagverkleining?

  Mensen die baat kunnen hebben bij een maagverkleining in Turkije zijn mensen die herhaalde pogingen hebben gedaan om af te vallen door een dieet te volgen, overgewicht hebben waardoor hun gezondheid in gevaar komt, tussen de 18 en 65 jaar oud zijn, een body mass index hebben van 40 kg/m² of meer of een body mass index van 35 tot 40 kg/m², en co-morbiditeiten hebben die geassocieerd worden met obesitas, waaronder insulineresistentie, slaapapneu, hartaandoeningen of gewrichtsproblemen.

  Daarnaast kan deze procedure worden uitgevoerd als revisieoperatie bij mensen die al een sleeve gastrectomie, maagbanding of maagplicatie hebben ondergaan en die na de operatie zijn aangekomen.

  De voordelen van een maagverkleining in Turkije

  Maagverkleining in Istanbul is een perfecte manier om gewichtsbeheersing op lange termijn te bereiken door de eetlust te verminderen en kleine porties voedsel toe te staan. De meeste patiënten slagen erin om gewicht te verliezen en hun overgewicht op de lange termijn te behouden.

  Gewichtsverlies helpt om de co-morbiditeiten die gepaard gaan met obesitas, met name diabetes mellitus type 2, blijvend te verhelpen. De postoperatieve patiënttevredenheid is hoog, zowel wat betreft de psychologische als de lichamelijke effecten.

  Op de dag van de operatie wordt een injecteerbaar antistollingsmiddel toegediend en patiënten dragen compressiekousen (spatkousen) om het risico op embolie te verminderen. Patiënten moeten thuis nog 10 dagen na ontslag uit het ziekenhuis steunkousen dragen en antistollingsinjecties krijgen.

  Bloedingen zijn de meest voorkomende complicatie van de procedure. Door de drain te bewaken, is het gemakkelijker om een mogelijke bloeding op te sporen. Tekenen en symptomen van een bloeding zijn onder andere vermoeidheid, duizeligheid en lage bloeddruk. De behandeling van een bloeding bestaat uit bloedtransfusies, afhankelijk van de omvang van de bloeding, en deze complicatie kan gemakkelijk worden overwonnen.

  Sterfte en risico’s van een gastric bypass operatie

  Zoals bij alle operaties kunnen er bij obesitaschirurgie, waarbij de maag en darmen worden geopereerd, intra-abdominale ontstekingen optreden als gevolg van de schade die tijdens de operatie is opgelopen en het onvermogen om de hechtingen voldoende te laten genezen.

  Gastric bypass is een voltijdse operatie en heeft technische verschillen met andere maagoperaties. Bij het kiezen van artsen die gespecialiseerd zijn in gastric bypass, is het belangrijk om te weten of hun team diëtisten en een psycholoog heeft die voor uw psychologie na de bariatrische operatie zorgen.

  U moet ook vragen of de ziekenhuizen die de operatie uitvoeren volledig uitgerust zijn en of hun teams voldoende ervaring hebben op dit gebied. Bij revisieprocedures na een initiële bariatrische operatie kan het percentage fistels oplopen tot 20%.

  De kritieke gebieden voor lekken zijn het hoogste punt (89%) van de nietjeslijn op de overgang tussen slokdarm en maag en de verbindingen tussen opeenvolgende patronen. Postoperatieve lekken worden geclassificeerd als acuut, laat, zeer laat en chronisch.

  Hoeveel kilo kan men verliezen met een maagverkleining?

  Gastric bypass is een van de meest effectieve gewichtsverliesoperaties van alle obesitasoperaties. Iemand die deze operatie heeft ondergaan, begint de dag na de operatie op een bepaald niveau gewicht te verliezen, en blijft de dagen erna toenemen.

  Na een gastric bypass operatie zal het overgewicht naar verwachting met ongeveer 75-80% afnemen over een periode van anderhalf jaar. Maar omdat de eetgewoonten van mensen gedurende deze periode van ongeveer 1,5 tot 2 jaar weer zijn hersteld, kan er een terugval van ongeveer 10 tot 15% van het gewicht optreden.

  Wat te eten na een maagverkleining?

  Na een gastric bypass ondergaan patiënten op de tweede postoperatieve dag een lektest en wordt een 15-daags vloeibaar dieet ingevoerd. De periode van het vloeibare dieet wordt gevolgd door een dieet van gepureerd voedsel en daarna wordt vast voedsel toegevoegd. De dieetperioden worden u zorgvuldig uitgelegd door uw diëtist.

  Resultaten van een maagverkleining

  Zodra de operatie is voltooid en het proces van voorzichtig eten is voltooid, beginnen de eerste resultaten van de operatie zichtbaar te worden. De eerste resultaten hebben eerder betrekking op de eetlust dan op het gewicht. Aangezien het volume van de maag vijfennegentig procent kleiner is dan normaal, is het mogelijk om verzadigd te raken met één of twee maaltijden.

  Profiteer van een GRATIS evaluatie!

  Op verzoek en
  zonder enige verplichting van uw kant.

  Raadpleging 100% gratis. We analyseren je situatie, je behoeften en verwachtingen. En we schatten het benodigde budget voor : Vlucht + Hotel + Taxi + Behandeling.

  Je behoudt te allen tijde de volledige controle over het proces. Totale gemoedsrust.

  Over de auteur

  Maria

  Mijn naam is Maria. Ik heb meer dan 10 jaar ervaring als marketingmanager in de medische sector. Ik heb met succes verschillende producten op de markt gebracht, waaronder medische hulpmiddelen, en ik heb een grote passie voor sales en marketing.

  ‍👩‍⚕ EEN OFFERTE AANVRAGEN ➡️