Gastric sleeve in Tunesië

prijs gastric sleeve tunisia 1
Geschreven door Erika

Alles wat u moet weten over gastric sleeve chirurgie in Tunesië! Wat is de gemiddelde prijs in Tunis? Ons advies voor een geslaagde gastric sleeve in Tunesië.

BesteKlinieken.com geeft informatie over gastric sleeve chirurgie in Tunesië en helpt u bij het boeken van een operatie bij gekwalificeerde chirurgen. Deze inhoud is alleen voor informatieve doeleinden en is niet bedoeld ter vervanging van het advies van een medische professional.

Prijs van een gastric sleeve in Tunesië

In Tunesië kost een gastric sleeve gemiddeld €2.700. De ingreep wordt onder algehele narcose uitgevoerd en duurt 2 uur. De verblijfsduur is 7 dagen en het ziekenhuisverblijf 2 nachten. De prijs is inclusief de verdoving, de operatie en de medicijnen. Het uiteindelijke resultaat is binnen 6 maanden zichtbaar.

ProcedureKosten Tunesië
Maagverkleining2700 €

Wilt u een obesitasoperatie ondergaan? Dit artikel vertelt u alles over gastric sleeve chirurgie in Tunesië, een effectieve chirurgische ingreep om vroegtijdige verzadiging teweeg te brengen.

Tunesië is momenteel een zeer populaire locatie voor dit type operatie, dankzij de lagere prijzen. Het enige wat u hoeft te doen is een persoonlijke offerte aanvragen bij gekwalificeerde Tunesische chirurgen.

Wat is de gastric sleeve?

Ernstige obesitas wordt geassocieerd met een aantal gezondheidsrisico’s, waaronder hoge bloeddruk, beroerte en diabetes, om nog maar te zwijgen van psychosociale problemen en lichaamscomplexen.

Natuurlijk is het mogelijk om eetgewoonten te veranderen. Maar wanneer de body mass index (BMI) een bepaald niveau bereikt, kunt u het beste voor een rigoureuzere oplossing kiezen. Zwaarlijvigheid en overgewicht kunnen met succes worden aangepakt met verschillende opties, waaronder :

 • Liposuctie,
 • Maagbanding of de creatie van een maagzakje,
 • Gastric bypass,
 • Nieten van de maagwand,
 • Gastric sleeve of gastroplastie.

Of het nu gaat om het verminderen van de voedselopname of het versnellen van de verzadiging, het doel van deze verschillende soorten chirurgie is om zwaarlijvige mensen te helpen gewicht te verliezen. Hier richten we ons op gastric sleeve, longitudinale gastrectomie of obesitaschirurgie. Deze techniek maakt deel uit van bariatrische chirurgie.

Bij dit type spijsverteringsoperatie wordt 2/3 van de maag in verticale richting verwijderd. Het moedigt de patiënt aan om minder voedsel door te slikken. Deze gedeeltelijke resectie is effectiever in het grotendeels verwijderen van de pariëtale maagcellen. Deze cellen scheiden een hormoon genaamd ghreline af, dat de eetlust stimuleert.

De maag wordt smaller en kan gemakkelijker gevuld worden. Het voedsel gaat sneller naar de darm, waardoor het vitamineverlies beperkt blijft zonder de spijsvertering te verstoren. De mouw functioneert op dezelfde manier als in zijn oorspronkelijke staat.

Waarom een gastric sleeve operatie in Tunesië?

Gastric sleeve chirurgie kan in verschillende landen over de hele wereld worden uitgevoerd. Tunesië heeft echter aanzienlijke vooruitgang geboekt op dit gebied en biedt de beste operaties tegen een onklopbare prijs. Tunesische chirurgen hebben veel knowhow, uitzonderlijke expertise en vooral sterke capaciteiten om een operatie van topkwaliteit te garanderen.

Naast de hoge kwaliteit van de zorg, is de behandeling tijdens het hele verblijf volledig gedekt. Bovendien is de zonnige omgeving van Tunesië aangenaam, rustgevend en ook zeer gastvrij om het herstel na een bariatrische operatie te bespoedigen.

Wat is het profiel van de ideale kandidaat voor deze operatie?

Gastric sleeve chirurgie in Tunesië is vooral geschikt voor mensen met aanzienlijk overgewicht of morbide obesitas. Het betreft voornamelijk volwassenen tussen de 18 en 60 jaar met :

 • Een BMI van minstens 35 kg/m2, voor een persoon met ernstig overgewicht, gericht op het verbeteren van een complicatie (arteriële hypertensie, diabetes type 2, slaapapneusyndroom, gastro-oesofageale reflux, eerdere buikoperatie, gewrichtsprobleem, enz,)
 • Een BMI van minstens 40 kg/m2 voor een persoon met zware obesitas.

Patiënten zouden deze procedure moeten proberen als ze al gefaald hebben met andere programma’s om af te vallen, zoals lichaamsbeweging, diëten, enz.

Aan de andere kant zijn bepaalde situaties gecontra-indiceerd voor een maagverkleining, zoals hiatale hernia, alcoholverslaving, een eetstoornis, enz

Hoe wordt een gastric sleeve operatie in Tunesië uitgevoerd?

Gastric sleeve chirurgie in Tunesië heeft een succespercentage van ongeveer 80-90%, wat verklaart waarom patiënten dit zo graag in dit zonnige land laten doen. Daarbij komt nog de knowhow, de vaardigheden en de ervaring van de Tunesische chirurgen.

Pre-operatieve follow-up

Obesitas chirurgie begint met preoperatieve controle, die tussen de 6 en 12 maanden duurt. Het succes van de operatie hangt hiervan af. Dit is een soort consultatie door de behandelend arts om de patiënt wat beter te leren kennen en om te bepalen of de operatie haalbaar is of niet.

Daarna volgen gesprekken met een chirurg, een diëtist, een gastro-enteroloog, een anesthesist en ook een psycholoog.

De operatie

Longitudinale gastrectomie wordt endoscopisch via de mond uitgevoerd. Sommige specialisten voeren het via een laparoscopie uit, maar dit kan soms complicaties geven. Het doel is om het overgewicht met 40 tot 60% te verminderen, oftewel ongeveer 25 tot 35 kg van het oorspronkelijke gewicht gedurende de eerste twee jaar.

Bij deze restrictieve techniek wordt tweederde van de maag verwijderd, die vervolgens met nietjes wordt gehecht. Alleen het verticale deel blijft behouden om malabsorptie van voedsel te voorkomen.

In de praktijk wordt de operatie onder algehele narcose uitgevoerd gedurende ongeveer 1 tot 2 uur. De ziekenhuisopname duurt tussen de 2 en 10 dagen, afhankelijk van het geval. Houd er rekening mee dat de operatie onomkeerbaar is.

Enkele voorzorgsmaatregelen na een gastric sleeve operatie in Tunesië

Net als alle abdominale chirurgische ingrepen zijn er ook bij gastric sleeve chirurgie complicaties, ook al zijn ze matig en zeldzaam. Het kan gaan om gastro-oesofageale reflux, maagzweren, voedingstekorten, enz. Postoperatieve fistels zijn een van de meest voorkomende risico’s.

U moet ook bepaalde voorzorgsmaatregelen nemen, zoals

 • Hervat lichamelijke activiteit pas rond de 4e week,
 • Vloeistoffen eten na de operatie,
 • Een eiwitrijk dieet volgen,
 • In zeer kleine porties en rustig eten,
 • Drink niet tijdens het eten, maar liever tussen de maaltijden door,
 • Drink geen koolzuurhoudende en/of suikerhoudende dranken,
 • Vermijd zeer vet voedsel (gefrituurd voedsel, enz.), sauzen en snoep.

Patiënten kunnen de hoeveelheid voedsel die ze eten geleidelijk verhogen. Maar een aanzienlijke gewichtstoename komt zelden voor.


Hebt u moeite met het kiezen van de juiste kliniek tegen de beste prijs? Onze coördinator zal u gratis helpen om het succes van uw operatie in Tunesië te garanderen. Vraag ons om een gratis offerte.

Profiteer van een GRATIS evaluatie!

Op verzoek en
zonder enige verplichting van uw kant.

Raadpleging 100% gratis. We analyseren je situatie, je behoeften en verwachtingen. En we schatten het benodigde budget voor : Vlucht + Hotel + Taxi + Behandeling.

Je behoudt te allen tijde de volledige controle over het proces. Totale gemoedsrust.

Over de auteur

Erika

Mijn naam is Erika. Na meer dan 10 jaar medisch onderzoek te hebben gedaan, heb ik ervoor gekozen om me vanaf 2018 toe te leggen op wetenschappelijk en medisch schrijven. Ik heb een expertise ontwikkeld op verschillende gebieden, zoals cosmetische, tandheelkundige, bariatrische en oogchirurgie. Dankzij deze nieuwe richting kan ik mijn kennis delen.

‍👩‍⚕ EEN OFFERTE AANVRAGEN ➡️