Mommy Makeover en Espagne

buikwandcorrectie spanje 2
Geschreven door Maria

Alles wat u moet weten over Mama Makeover in Spanje! Wat is de gemiddelde prijs in Madrid of Barcelona? Onze tips voor een geslaagde Mamamakeover.

BesteKlinieken.nl informeert u over Mommy Makeover in Spanje en helpt u bij het boeken van een operatie bij gekwalificeerde chirurgen. Deze inhoud is alleen ter informatie en is niet bedoeld ter vervanging van het advies van een medische professional.

Prijs van een Mamamakeover in Spanje

De prijs van een Mamamakeover in Spanje is 9500 euro. Afhankelijk van uw behoeften kan het all-inclusive pakket variëren van 9000 tot 11500 euro. De ingreep wordt uitgevoerd onder algehele narcose met een overnachting in het ziekenhuis, waarvoor 7 hotelovernachtingen in Barcelona of Madrid nodig zijn. De prijs varieert afhankelijk van de ervaring van de chirurg en de reputatie van de kliniek.

Mamma Makeover9500 €
Liposuctie3800 €
Buikwandcorrectie3900 €
Dijbeen lift4200 €

Met striae, vetreserves op de heupen en verslapte borsten lijkt het soms onmogelijk om uw lichaam van voor de geboorte weer terug te krijgen! Daarom nemen steeds meer vrouwen hun toevlucht tot cosmetische chirurgie, en met name tot de mommy makeover.

Wilt u meer weten? Volg dan deze gids: wij vertellen u alles wat u moet weten over het uitvoeren van deze operatie in Spanje.

Mommy makeover: wat is het?

Ook bekend als “body contouring”, is de mommy makeover een post-zwangerschapsoperatie die veel wordt uitgevoerd in de Verenigde Staten en die sindsdien over de hele wereld is verspreid.

Chirurgien traçant des lignes de correction sur l'estomac d'une femme
Chirurg tekent correctielijnen op de buik van een vrouw

Het principe van deze operatie is om de lichamelijke nawerkingen van een zwangerschap te herstellen door een combinatie van verschillende chirurgische ingrepen.

Over het algemeen beperken plastisch chirurgen zich tot 2 of 3 operaties per ingreep: dit vermindert de risico’s en verkort de hersteltijd.

De drie meest uitgevoerde mommy makeover operaties zijn de volgende:

 • Buikwandcorrectie: deze operatie is vergelijkbaar met een buikwandcorrectie. Het verstrakt de huid van de buik, die de neiging heeft om te verslappen na een zwangerschap.
 • Borstlift: deze operatie gaat soms gepaard met een borstvergroting of -verkleining en is bedoeld om de borsten, die kunnen verslappen na het geven van borstvoeding, te liften.
 • Liposuctie: deze ingreep, ook bekend als liposuctie, verwijdert plaatselijk overtollig vet, vaak van de heupen en billen.

Wie kan baat hebben bij een mommy makeover?

Hoewel een mommy makeover nuttig kan zijn voor alle moeders, jong of oud, is deze vooral gericht op vrouwen die geen kinderen meer willen.

Het is raadzaam omminstens 6 maanden na het einde van uw zwangerschapte wachten voordat u deze procedure overweegt. Dit geeft uw lichaam de tijd om op een natuurlijke manier te herstellen van de bevalling, en misschien komt u erachter dat sommige operaties toch niet nodig zijn.

Un médecin dessine des lignes au marqueur sur le ventre d'une patiente à la clinique
Een arts tekent lijnen met stift op de buik van een patiënt in de kliniek

Tot slot zijn er een paar contra-indicaties voor een Mommy Makeover. Het wordt met name afgeraden voor vrouwen met :

 • vrouwenmet overgewicht, omdat overgewicht het risico op flebitis en infecties tijdens de buikwandcorrectie verhoogt;
 • rokers: ze moeten minstens een maand voor de ingreep stoppen met roken;
 • een medische aandoening hebben die onverenigbaar is met de operatie (diabetes, hartfalen, ademhalingsproblemen, enz.);
 • lijden aan dysmorfofobie (obsessieve gedachten over een kleine afwijking in hun fysieke verschijning).

Mommy makeover: wat zijn de risico’s?

Buikwandcorrectie brengt bijvoorbeeld een risico op flebitis met zich mee: een ziekte die wordt veroorzaakt door de vorming van een bloedstolsel. Het pre-operatieve onderzoek is daarom bijzonder belangrijk, omdat de arts op dat moment bepaalt of de operatie geschikt voor u is of niet.

Als algemene regel wordt ook aangeraden om niet langer dan 5 of 6 uur te opereren: dit beperkt mogelijke complicaties en bevordert een beter postoperatief herstel.

Ventre d'une femme marqué de ligne pour un mommy makeover
De buik van een vrouw afgetekend voor een mommy makeover

De mammamakeover in detail

Voor de operatie

Hebt u besloten om naar Spanje te reizen voor een mammamakeover? De eerste stap is een afspraak maken met een plastisch chirurg om de grote lijnen van de operatie te bepalen.

Afhankelijk van uw gezondheidstoestand en de geplande operaties moet u dan tussen 6 en 12 maanden (vanaf de bevallingsdatum) wachten op uw mammamakeover. Zo kunt u lichamelijk en emotioneel herstellen van uw zwangerschap en daarna geleidelijk aan weer gaan sporten om gewichtsverlies te stimuleren.

Tijdens de operatie

Omdat dit een relatief lange en complexe operatie is, wordt de mommy makeover altijd onder algehele narcose uitgevoerd.

De in overleg met de patiënt gekozen operaties worden dan na elkaar uitgevoerd, tijdens een operatie die over het algemeen tussen de 2 uur en 4,5 uur duurt.

Hoewel elke vrouw uniek is, en elke operatie dus 100% gepersonaliseerd is, blijven de meeste patiënten 1 of 2 dagen in de kliniek: dit is een gelegenheid om te controleren of alles in orde is en om hen de belangrijkste postoperatieve adviezen te geven.

Chirurgien plasticien appliquant des marques sur le corps d'une femme
Plastisch chirurg brengt markeringen aan op het lichaam van een vrouw

Na de operatie

Afhankelijk van de uitgevoerde operatie kan de postoperatieve herstelperiode 2 tot 3 weken duren: u moet volledige rust nemen om uw lichaam in de best mogelijke omstandigheden te laten herstellen.

Over het algemeen blijven patiënten die naar Spanje reizen een week na de operatie, zodat de chirurg de eerste dagen kan controleren. Daarna kunt u naar huis om langzaam van uw operatie te herstellen.

In de meeste gevallen duurt het ongeveer :

 • 24 uur om weer langzaam te gaan lopen ;
 • 1 week om dagelijks te kunnen lopen;
 • 2 weken om weer te kunnen autorijden;
 • 4 tot 6 weken om zware lasten te kunnen dragen;
 • 2 maanden om weer te gaan sporten.

U profiteert dan permanent van de voordelen van de verschillende operaties, op voorwaarde dat u daarna niet opnieuw zwanger wordt.

Hoeveel kost een Mommy Makeover in Spanje?

In Spanje moet u tussen €9.000 en €11.500 uitgeven, afhankelijk van het aantal uitgevoerde operaties en de totale duur van de ingreep. Hoewel de prijsklasse in grote lijnen hetzelfde is, wordt u behandeld door perfect gekwalificeerde professionals in klinieken met moderne, ultramoderne faciliteiten.

Het milde klimaat van het Iberisch schiereiland betekent ook dat u een vakantie kunt combineren met een goede gezondheid: genoeg om nieuwe energie op te doen en uw zelfvertrouwen terug te winnen, zodat u de volledige verantwoordelijkheid voor uw zwangerschap kunt nemen.


Als u moeite hebt met het maken van een keuze, kunnen wij u helpen om uw operatie tot een succes te maken, en dat tegen een gereduceerd tarief.

Profiteer van een GRATIS evaluatie!

Op verzoek en
zonder enige verplichting van uw kant.

Raadpleging 100% gratis. We analyseren je situatie, je behoeften en verwachtingen. En we schatten het benodigde budget voor : Vlucht + Hotel + Taxi + Behandeling.

Je behoudt te allen tijde de volledige controle over het proces. Totale gemoedsrust.

Over de auteur

Maria

Mijn naam is Maria. Ik heb meer dan 10 jaar ervaring als marketingmanager in de medische sector. Ik heb met succes verschillende producten op de markt gebracht, waaronder medische hulpmiddelen, en ik heb een grote passie voor sales en marketing.

‍👩‍⚕ EEN OFFERTE AANVRAGEN ➡️