Otoplastie en Tunisie

otoplastie tunesië 1
Geschreven door William

Alles wat u moet weten over otoplastiek in Tunesië! Wat is de gemiddelde prijs in Tunis? Ons advies voor een succesvolle otoplastiek in Tunesië.

BesteKlinieken.com informeert u over otoplastiek in Tunesië en helpt u bij het boeken van een operatie bij gekwalificeerde chirurgen. Deze inhoud is alleen voor informatieve doeleinden en is niet bedoeld ter vervanging van het advies van een medische professional.

Hoeveel kost een otoplastie in Tunesië?

De gemiddelde kosten van een otoplastiek in Tunesië zijn €1.700. De ingreep wordt onder algehele narcose uitgevoerd en duurt 3 tot 4 uur. De verblijfsduur is 7 dagen, en het ziekenhuisverblijf is 1 nacht. De prijs is inclusief de verdoving, de operatie en de medicijnen. Het uiteindelijke resultaat is binnen 7 maanden zichtbaar.

ProcedureKosten Tunesië
Otoplastiek1700 €

Wist u dat? Ongeveer 5% van de bevolking heeft flaporen of asymmetrische oren. En terwijl deze misvorming in China wordt gezien als een teken van intelligentie, delen Westerlingen deze mening niet echt.

Otoplastie, of chirurgie om afstaande oren te verwijderen, is de procedure die gebruikt wordt om het lelijke uiterlijk van de oren te corrigeren, ongeacht de oorzaak. En om het meeste uit deze operatie te halen, is Tunesië de bestemming bij uitstek!

Chirurgie pour recoller les oreilles
Oorcorrectie

Wat is otoplastiek?

Otoplastie is een relatief veel voorkomende cosmetische operatie om het uiterlijk van de oren te verbeteren. Het kan worden uitgevoerd op één of beide oren (unilaterale of bilaterale otoplastie genoemd), of ze nu uitsteken of gewoon misvormd zijn.

De chirurgische techniek varieert van patiënt tot patiënt, afhankelijk van de anatomische afwijkingen die de chirurg ziet. Over het algemeen bestaat de operatie uit het hermodelleren van het kraakbeen om de natuurlijke vorm van het oor te verbeteren. In sommige gevallen is het ook nodig om het kraakbeen weg te snijden om de oren te verkleinen.

Door afwijkingen in het oorkraakbeen op deze manier te corrigeren, helpt otoplastie om de harmonie van het gezicht voor eens en voor altijd te herstellen. Patiënten krijgen geleidelijk aan weer zelfvertrouwen en bevrijden zichzelf van een complex dat ze misschien al sinds hun kindertijd met zich meedragen.

Voor vrouwen en jonge meisjes biedt deze operatie ook een nieuwe vrijheid bij het kiezen van hun kapsel. Velen van hen hebben de neiging om hun uitstekende oren met hun haar te verbergen. Na een otoplastie kunnen patiënten nieuwe kapsels uitproberen en hun complexen achter zich laten.

Wie moet een otoplastie ondergaan?

Otoplastiek is een operatie voor vrouwen, mannen en kinderen. Het probleem van afstaande oren wordt vaak verafschuwd door jonge kinderen en tieners, die er vaak mee worden uitgelachen.

Bij volwassenen kan deze misvorming ook de oorzaak zijn van psychologisch ongemak en zelfs sociale stigmatisering. Daarom besluiten veel mensen om cosmetische chirurgie in Tunesië te ondergaan om dit probleem te verhelpen.

Er zijn verschillende soorten oorafwijkingen waarvoor een otoplastiek nodig kan zijn:

  • een defect in de plooiing van het kraakbeen van de anthelix (gelegen aan de bovenkant van het oor) ;
  • helix valgus, gekenmerkt door een te steile hoek tussen de oorschelp en de schedel;
  • hypertrofie van de concha (centraal kraakbeen), die het oor naar voren steekt;
  • uitstulping van de lobule.
Illustration sur l'otoplastie
Illustratie van otoplastiek

Ongeacht het type misvorming dat gevonden is, zal otoplastie het probleem corrigeren om de algehele harmonie tussen de oren en het gezicht te herstellen.

Voor kinderen is het raadzaam om te wachten tot de oren voldoende gegroeid zijn, wat meestal rond de leeftijd van 6 of 7 jaar gebeurt.

Hoeveel kost een otoplastiek in Tunesië?

Een operatie in Tunesië kost tussen de € 1.400 en € 1.900, dit is inclusief de honoraria van de chirurg, de anesthesie, de consultatiekosten en de verblijfskosten.

Ter vergelijking: de prijs van een otoplastie-operatie in Europa ligt gemiddeld rond de €4.000. Als u voor Tunesië kiest, bespaart u ongeveer 50%.

De verschillende fasen van de operatie

Het pre-operatieve bezoek

Voor elke chirurgische ingreep moet u een pre-operatief consult hebben met de chirurg.

Tijdens dit bezoek zal de chirurg een volledig onderzoek van uw oren uitvoeren en foto’s nemen om de te corrigeren anatomische afwijkingen te bepalen. De chirurg zal vervolgens uitleggen hoe de operatie zal worden uitgevoerd en u vertellen over de nawerkingen.

Photo avant après de l'otoplastie
Otoplastie voor en na foto

Naast de chirurg ontmoet u ook de anesthesist, die samen met u beslist welk type verdoving het meest geschikt is voor uw situatie. Terwijl volwassenen vaak baat hebben bij een eenvoudige plaatselijke verdoving, is het heel gebruikelijk dat kinderen een algehele narcose krijgen.

De operatie

De dag voor en de ochtend van de operatie moet u een pre-operatieve douche nemen met Betadine scrub antiseptische zeep. Droog u daarna af met een schone handdoek en trek schone kleren aan.

Otoplastiek is een relatief snelle operatie (tussen 30 en 60 minuten) en wordt poliklinisch uitgevoerd, zodat u ‘s middags meteen naar huis kunt.

Aan het begin van de operatie maakt de chirurg eerst een incisie aan de achterkant van het oor, waarna hij een dunne huidstrook verwijdert om toegang tot het kraakbeen te krijgen. Het doel van de operatie is dan om het kraakbeen te hervormen om de misvormingen te corrigeren, terwijl de natuurlijke contouren van het oor hersteld worden.

Na het terugplaatsen van de oorschelp en het controleren van de harmonie van het gezicht, hecht de chirurg het oor met absorbeerbare draad en wikkelt het in Velpeau verband.

Schéma d'illustration sur l'otoplastie
Illustratie van otoplastie

Postoperatieve follow-up

Otoplastiek is een relatief pijnloze operatie. Uw arts kan echter wel pijnstillers en ontstekingsremmers voorschrijven.

Na 2 of 3 dagen wordt het verband vervangen door een oorverband dat u gedurende 1 of 2 maanden ‘s nachts moet dragen. Voor kinderen is het vaak raadzaam om het ook overdag te dragen.

Als u een bril draagt, kunt u deze ongeveer 48 uur na de operatie weer opzetten, terwijl wassen vanaf de volgende dag is toegestaan. Tot slot is het raadzaam om sportactiviteiten minstens een maand te beperken.

Het uiteindelijke resultaat van een otoplastiek is over het algemeen 1 tot 3 maanden na de operatie zichtbaar. De oren zien er dan heel natuurlijk uit en de littekens zijn vrijwel niet te zien.


Heeft u moeite met het kiezen van de juiste kliniek tegen de beste prijs? Onze coördinator kan u gratis helpen om uw operatie in Tunesië tot een succes te maken. Vraag ons om een gratis offerte.

Profiteer van een GRATIS evaluatie!

Op verzoek en
zonder enige verplichting van uw kant.

Raadpleging 100% gratis. We analyseren je situatie, je behoeften en verwachtingen. En we schatten het benodigde budget voor : Vlucht + Hotel + Taxi + Behandeling.

Je behoudt te allen tijde de volledige controle over het proces. Totale gemoedsrust.

Over de auteur

William

Mijn naam is William Royer en ik ben een medisch schrijver met ervaring in het schrijven van complexe wetenschappelijke gegevens. Ik ben gespecialiseerd in immunologie en hematologie. Ik vind veel inspiratie in mijn nauwe samenwerking met verschillende professionals in de gezondheidszorg, waaronder artsen, verpleegkundigen en patiëntenvoorlichters. Ik publiceer ook recensies.

‍👩‍⚕ EEN OFFERTE AANVRAGEN ➡️