Prijs van een canthoplastie in Tunesië

canthoplastie prijs tunesië 1
Geschreven door Laura

Alles wat u moet weten over canthoplastiek in Tunesië! Wat is de gemiddelde prijs in Tunis? Ons advies voor een succesvolle canthoplastie in Tunesië.

BesteKlinieken.com informeert u over canthoplastiek in Tunesië en helpt u bij het boeken van een operatie bij gekwalificeerde chirurgen. Deze inhoud is alleen voor informatieve doeleinden en is niet bedoeld ter vervanging van het advies van een medische professional.

Prijs van een canthoplastie in Tunesië

De gemiddelde kosten van een canthoplastiek in Tunesië in Tunis zijn €2.200. Afhankelijk van uw behoeften kan de prijs variëren van 2.000 euro tot 2.400 euro.

ProcedureKosten Tunesië
Canthoplastie2200 €

Wat is een canthoplastie?

Canthoplastiek in Tunesië kan het juiste type operatie zijn voor iemand wiens oogleden de neiging hebben om te hangen, of wiens oogleden er ongelijk uitzien. Dit is een gespecialiseerde ingreep die alleen uitgevoerd kan worden door een hooggekwalificeerde oculoplastisch chirurg met veel ervaring in cosmetische oogprocedures.

Het doel van een canthoplastie is om de vorm van de oogleden te verbeteren, ze te verstevigen en ze een jonger en frisser uiterlijk te geven. Deze procedure moet worden uitgevoerd met het doel om het uiterlijk op een natuurlijke manier te verbeteren, in plaats van ons uiterlijk te veranderen.

Uitleg van de Canthoplastie procedure

Dit is een reconstructieve chirurgische procedure die gebruikt wordt om hangende of verslapte ogen te corrigeren door de spieren of ligamenten die de buitenste ooghoeken ondersteunen aan te spannen.

Canthoplastie chirurgie in Tunesië verandert in wezen de vorm van het oog. Canthopexie daarentegen is een minder invasieve operatie die vaak verward wordt met canthoplastie, maar het verandert de vorm van het oog niet.

Canthoplastiek wordt uitgevoerd in de buitenste ooghoek (de canthus), in het gebied waar het onderste en bovenste ooglid samenkomen, wat medisch gezien de laterale canthus wordt genoemd. Voor de meeste mensen moet dit ontmoetingspunt zich net boven de middencanthus bevinden, dat is de overgang van het onderste en bovenste ooglid, dicht bij onze neus. Dit resulteert normaal gesproken in een “positieve” kanteling of opwaartse helling van de ooghoek, waardoor een amandelvormig oog ontstaat.

Canthoplastie chirurgie wordt gebruikt om canthalhellingen te corrigeren die negatief of neutraal zijn en die de oogleden laten hangen, wat verontrustend kan zijn voor de patiënt die het uiterlijk van zijn oogleden niet mooi vindt.

De procedure verschilt van patiënt tot patiënt, maar het algemene doel is om de inferieure canthalpees door te snijden en deze vervolgens te verplaatsen of aan te spannen. Om bij de pees te komen, wordt meestal een incisie gemaakt in de buitenste ooghoek. De pees wordt in zijn nieuwe positie getrokken om het ooglid te ondersteunen en vervolgens opnieuw gehecht met hechtingen. Een ervaren oogchirurg zorgt ervoor dat de incisie in de natuurlijke plooi van het ooglid wordt gemaakt, om littekens na de operatie tot een minimum te beperken.

Als een patiënt slechts een lichte verzakking heeft, kan het beter zijn om een minder invasieve canthopexie uit te voeren. Beide procedures duren normaal gesproken tussen de 1 en 2 uur, afhankelijk van de gebruikte methode en of u verdere behandeling nodig heeft. Normaal gesproken wordt er een schild gebruikt om de ogen te bedekken en te beschermen.

Waarom ondergaan mensen een canthoplastie?

Met het ouder worden verliest de huid rond de ogen op natuurlijke wijze haar elasticiteit, wat resulteert in een vaak ontsierende verzakking of hangen van de onderste oogleden (ectropion) veroorzaakt door laxiteit van de pees van het onderste ooglid. Dit leeftijdsprobleem gaat vaak gepaard met wallen onder de ogen, die een vermoeide of droevige uitstraling kunnen geven.

Het verouderingsproces is niet de enige factor die verslapte oogleden kan veroorzaken. Andere factoren kunnen zijn: overmatige blootstelling aan de zon zonder voldoende huidbescherming, en keuzes in levensstijl zoals roken of overmatig alcoholgebruik. Erfelijke aandoeningen, oogtrauma’s of verlammingen kunnen deze problemen ook veroorzaken.

Daarnaast doen sommige patiënten die een canthoplastiek nodig hebben dit om een eerdere oogoperatie te corrigeren waardoor ze complicaties aan hun onderooglid hebben overgehouden. Dit is een revisieprocedure.

Een klein aantal patiënten wil een canthoplastie ondergaan om een meer amandelvormig uiterlijk te krijgen.

Richtlijnen voor na de operatie

Pijn, blauwe plekken en zwelling zijn normaal na een oogoperatie, maar zouden binnen 7-10 dagen moeten verdwijnen. Probeer in het begin uw hoofd hoog te houden en zoveel mogelijk te rusten. Patiënten moeten een week lang niet sporten, wrijven in het gebied rond de ogen of make-up aanbrengen.

In sommige gevallen kunnen mensen een verandering in hun gezichtsvermogen opmerken, maar dit is slechts tijdelijk en het normale gezichtsvermogen keert zonder medische interventie terug.

Patiënten wordt geadviseerd om hun ogen na de operatie zo min mogelijk te gebruiken, bijvoorbeeld door niet naar de telefoon te staren, te lezen of televisie te kijken. Contactlenzen mogen gedurende enkele weken na de operatie niet gedragen worden.

Volledig herstel na een canthoplastiek duurt normaal gesproken tussen de 2 en 4 weken. Tijdens deze periode is het uiterst belangrijk om de postoperatieve instructies van uw Tunesische chirurg op te volgen en alle geplande follow-up afspraken bij te wonen.

Goede chirurgen zullen ervoor zorgen dat het litteken minder zichtbaar is en verborgen wordt door de natuurlijke plooi van het oog.

Is canthoplastiek de juiste procedure voor mij?

In het algemeen zijn patiënten met hangende, verslapte of gezwollen onderste oogleden goede kandidaten voor dit type ingreep, vooral als ze zich zorgen maken over het huidige uiterlijk en de vorm van het oog.

Er is echter geen pasklare oplossing voor ooglidchirurgie, en wat veel patiënten denken dat ze nodig hebben, is niet noodzakelijkerwijs het juiste type operatie voor hen.

Daarom moet uw arts tijdens een eerste consult zorgvuldig de functie, tonus, laksheid en positie van het onderste ooglid van elke patiënt analyseren, evenals de algehele gezichtsstructuur. Hij voert deze analyse normaal gesproken uit tijdens consulten met patiënten die een blepharoplastie willen ondergaan en kan tegelijkertijd de noodzaak van een canthalophanging voorstellen. In sommige gevallen kan hij een heel ander type ingreep aanraden, die meer geschikt is om de zorgen van de patiënt weg te nemen.

Het is belangrijk om deze operatie alleen te laten uitvoeren door een ervaren en hooggekwalificeerde oculoplastisch chirurg, omdat de resultaten van een slechte operatie zeer moeilijk te corrigeren kunnen zijn.

Profiteer van een GRATIS evaluatie!

Op verzoek en
zonder enige verplichting van uw kant.

Raadpleging 100% gratis. We analyseren je situatie, je behoeften en verwachtingen. En we schatten het benodigde budget voor : Vlucht + Hotel + Taxi + Behandeling.

Je behoudt te allen tijde de volledige controle over het proces. Totale gemoedsrust.

Over de auteur

Laura

Mijn naam is Laura. Ik werk sinds 2004 als medisch en wetenschappelijk schrijver. Dankzij meer dan 15 jaar ervaring in het vakgebied heb ik uitgebreide expertise in het schrijven, vertalen en redigeren van een breed scala aan documenten, waaronder wetenschappelijke en medische onderzoeksartikelen en conferentieverslagen.

‍👩‍⚕ EEN OFFERTE AANVRAGEN ➡️