Bichectomie in Spanje

chirurgie speelt tegen spanje 1

Bichectomie is een chirurgische ingreep die in Spanje wordt uitgevoerd om de wangen slanker te maken. Het geeft een harmonieuzer uiterlijk aan het gezicht. Mensen met een rond gezicht die hun ovaal een nieuwe vorm willen geven, kunnen kiezen voor een bichectomie. De prijzen voor bichectomie zijn aantrekkelijker in Spanje. Dit is wat een bichectomie inhoudt en waarom u Spanje zou moeten kiezen om het te laten doen.

BesteKlinieken.com informeert u over bichectomie in Spanje en helpt u bij het boeken van een operatie bij gekwalificeerde chirurgen. Deze inhoud is alleen ter informatie en is niet bedoeld ter vervanging van het advies van een medische professional.

Hoeveel kost een bichectomie in Spanje?

De kosten van een bichectomie in Spanje zijn 1400 euro. Afhankelijk van uw behoeften kan het all-inclusive medisch verblijf variëren van 1300 tot 1500 euro.

Bichectomie – Bichat bal1400 €

De tarieven voor bichectomie zijn aantrekkelijker in Spanje. Hier leest u wat een bichectomie inhoudt en waarom u Spanje zou moeten kiezen om het te laten doen.

Definitie van bichectomie

Een bichectomie is een operatie om de Bichatballen te verkleinen. Dit zijn vetachtige structuren op de wangen, tussen het jukbeen en de kaak. Afhankelijk van het individu zijn ze meer of minder ontwikkeld en geven ze de wangen hun ronde uiterlijk.

Het verwijderen van deze vetlichamen verfijnt de lijnen van het gezicht aanzienlijk. De wangen zijn dieper, de jukbeenderen prominenter en de hoeken van de kaken beter gedefinieerd. Dit brengt het gezicht dichter bij de schoonheidsnormen van vandaag.

Bichectomie is een snelle en eenvoudige chirurgische ingreep. Het laat geen zichtbaar litteken achter, omdat de chirurg overtollig vet aan de binnenkant van de wangen verwijdert. Bovendien wordt de ingreep poliklinisch en onder plaatselijke verdoving uitgevoerd. Er is dus genoeg te zeggen over deze operatie. Bichectomie wordt ook vaak uitgevoerd in de modellenwereld, waar gebeeldhouwde gezichten zeer gewaardeerd worden.

Voor wie is een bichectomie geschikt?

Een bichectomie is geïndiceerd voor mensen die spijt hebben van een te rond gezicht of grote wangen. De ingreep is geschikt voor zowel mannen als vrouwen.

Bichectomie is daarom geïndiceerd voor mensen die :

  • Het volume van hun wangen verminderen;
  • De definitie van hun wangen willen verbeteren;
  • Hun gezicht verfijnen.

De procedure wordt daarentegen niet aanbevolen voor mensen met een overmatig vermagerd gezicht. Bovendien is het voor patiënten met veel overgewicht die willen afvallen, raadzaam om eerst af te vallen voordat ze tot een bichectomie besluiten, omdat gewichtsverlies de grootte van de bolletjes van Bichat en dus de gelaatstrekken kan beïnvloeden.

Bichectomie wordt niet vergoed door de Franse sociale zekerheid.

Procedure voor een bichectomie

Bichectomie wordt over het algemeen uitgevoerd door een maxillo-faciale chirurg. Deze professional heeft een grondige kennis van de anatomie van het gezicht en is vaak getraind in de bichectomietechniek.

De chirurg zal uw gezicht analyseren en controleren of u de juiste keuze hebt gemaakt en of de bichectomie compatibel is met uw esthetische wensen. Hij zal ook foto’s van uw gezicht maken en de operatie in detail uitleggen.

U moet voor en na de operatievolledig stoppen met roken. Ook is het verboden om aspirine te nemen in de week voorafgaand aan de verwijdering van de bichatballen, omdat dit het risico op bloedingen en hematomen verhoogt.

De bichectomie is een lichte ingreep die tussen de 30 en 45 minuten duurt. Het wordt poliklinisch uitgevoerd.

Er wordt een plaatselijke verdoving in de mond toegediend. De operatie kan ook onder algehele narcose worden uitgevoerd als u daar de voorkeur aan geeft.

De chirurg maakt een incisie van één centimeter aan de binnenkant van de wang, boven de bovenste kiezen. De littekens zullen dus volledig onzichtbaar zijn, verborgen in de mond. De vetbolletjes waaruit de Bichatballen bestaan, worden geïdentificeerd en het overschot ervan, dat de ronding van de wangen vormt, wordt verwijderd.

Dit is nooit een volledige verwijdering. De incisies worden vervolgens gehecht met resorbeerbare hechtingen. U verlaat de kliniek zonder verband; deze hechtingen absorberen vanzelf weer.

Voorzorgsmaatregelen na een bichectomie

Zoals bij elke operatie moet u zich ook bij een bichectomie na de operatie aan bepaalde regels houden om ervoor te zorgen dat het genezingsproces soepel verloopt.

Na de operatie is het raadzaam om ijs op de wangen aan te brengen om de zwelling te verminderen. De zwelling die optreedt kan tot 7 dagen lang aanzienlijk zijn, en deze tip beperkt het ongemak. Het is ook aan te raden om met uw hoofd omhoog te slapen en te warme kamers te vermijden.

De pijn is niet ernstig; eenvoudige pijnstillers zijn voldoende om de pijn te doen verdwijnen. De chirurg zal u ook antibiotica voorschrijven die u 5 tot 7 dagen moet innemen. In elk geval is het herstel snel en kunt u na 2 of 3 dagen uw normale activiteiten hervatten, tenzij de zwelling oncomfortabel is.

Gedurende 3 dagen moeten patiënten gemengd of vloeibaar voedsel eten. Heet voedsel moet twee dagen vermeden worden. Na elke maaltijd moeten de tanden gepoetst worden met een zachte borstel. Patiënten moeten ook twee weken lang hun mond spoelen, totdat deze volledig genezen is. Roken is ook verboden gedurende een maand na de bichectomie.

Het resultaat van de operatie is na ongeveer 6 weken zichtbaar, zodra het oedeem is afgenomen. Patiënten met een stevigere, dikkere huid zullen het uiteindelijke resultaat na drie maanden zien.

Hoeveel kost een bichectomie in Spanje?

De operatie kost minder in Spanje, gemiddeld €1.400. De prijzen variëren afhankelijk van of het pre-operatieve consult al dan niet bij de prijs is inbegrepen, evenals de narcose en postoperatieve controles. Het is de moeite waard om te onthouden dat de resultaten van deze operatie een leven lang meegaan, in tegenstelling tot bijvoorbeeld injecties.


Als u moeite heeft met beslissen, kunnen wij u helpen om uw operatie tot een succes te maken, en dat tegen een gereduceerde prijs.

Profiteer van een GRATIS evaluatie!

Op verzoek en
zonder enige verplichting van uw kant.

Raadpleging 100% gratis. We analyseren je situatie, je behoeften en verwachtingen. En we schatten het benodigde budget voor : Vlucht + Hotel + Taxi + Behandeling.

Je behoudt te allen tijde de volledige controle over het proces. Totale gemoedsrust.

‍👩‍⚕ EEN OFFERTE AANVRAGEN ➡️